Yves Saint Laurent Electric Chic fall 2013

Voor haar make up collectie deze herfst kiest Yves Saint Laurent voor een mengeling van koele en warme tinten, gepaard met een vleugje neon als accentkleur. Ik testte enkele producten uit en kan niet wachten om ze te delen met jullie!

Deze collectie bestaat uit 2 prachtige oogschaduwpalettes, 2 blushes, 4 lipsticks en lippotloden, 3 lakjes, een mascara en een eyeliner. Ik heb het oogschaduwpalette in Arty, een lipstick in Rouge Neon en een nagellak in Sepia.

Laten we eerst een kijkje nemen naar het oogschaduwpalette. Deze zit in een rechthoekig doosje van glanzend goud (oh, de luxe!) en paarse accenten. Het heeft sowieso een hoog ‘hebben’-gehalte, maar het design vind ik ook erg stoer uitzien.

Als je het doosje open doet, zie je de 4 oogschaduws, 2 applicators en een spiegeltje. Kortom: alles wat je nodig hebt voor on the go. Het spiegeltje is groot genoeg en de applicators zijn van degelijke kwaliteit, dus in principe heb je alles om een snelle look mee te maken bij de hand.

Arty is een palette met neutrale en neon kleuren. Links hebben we een felblauwe en fluogeel/groene oogschaduw; rechts vinden we de meer neutrale zilveren en zwarte oogschaduws.

De bedoeling van dit palette is dat je ze zowel nat als droog kunt gebruiken. Als je de oogschaduws aanbrengt met een droge kwast, ga je eerder een vleugje kleur krijgen. Maar maak je kwast een beetje vochtig, en je hebt een explosie aan kleur.

Goed, op naar de swatches. Boven zien jullie meerdere laagjes oogschaduw, droog aangebracht. Onderaan is één laagje, nat aangebracht.

Zoals je kunt zien is het pigment stukken beter als je de oogschaduws vochtig aanbrengt, zoals YSL zelf al zei. Bij het gebruik van een droge kwast krijg je eerder een vleugje kleur.
Wat wel jammer is (vooral bij de zilveren oogschaduw), is dat meerdere laagjes product voor een poederig, cakey effect op de huid zorgen. Bij het vochtig aanbrengen heb je dat probleem niet.

De textuur van de oogschaduws is prima: niet te poederig en ze verstuiven ook niet. De houdbaarheid is ook dik oké, maar een goede primer is altijd welkom bij glitterige oogschaduws.

Een look heb ik niet gemaakt, maar jullie kunnen terecht bij Isabelle voor een prachtige ooglook met dit palette.

Net zoals het oogschaduwpalette is de verpakking van de lipstick ook gemaakt van glanzend goud. Erg mooi, maar ook een beetje vervelend want vingerafdrukken worden 10 keer zo duidelijk.

De kleur die ik heb is 50 Rouge Neon en zoals de naam het al verklapt, is deze lipstick neonrood van kleur. Spannend, want ik heb nog niet zo’n kleur in mijn stash!

Wat een felle kleur, niet?! En de opdruk op de lipstick is pure luxe.

Neon Rouge zou ik trouwens meer beschrijven als een neon oranje/rode kleur, en niet puur rood. Zoals je straks bij de swatches kunt zien, is er toch een felle oranje ondertoon aanwezig.

De lipstick glijdt soepel over de huid en geeft met één veegje al een perfecte dekking die uren blijft zitten, zelfs met eten en drinken.

Tja, wat kan ik nog meer zeggen? Dit is een geweldige lipstick, punt. De kleur is misschien niet weggelegd voor iedereen, maar in deze collectie zitten nog 2 neutralere kleurtjes die ik zeker eens ga bekijken. Volgens mij heb ik er een nieuwe liefde bij…

En tot slot: de nagellak. De kleur hier heet 40 Sepia, en het is een bordeaux kleurtje. Mijn favoriete nagellakkleur is ook toevallig bordeaux, dus ik ben hier echt heel blij mee.

De nagellak lak gemakkelijk en droogt erg snel. Het geheel blijft zo’n 4 dagen zonder tipwear zitten, dus dat is best indrukwekkend!

Hoewel je het niet meteen zou zeggen aan de hand van deze kleuren, is de herfstcollectie van YSL wel degelijk weggelegd voor iedereen. Je hebt een mengeling tussen felle, neonkleuren en meer draagbare kleuren, zoals roze en koraal.

YSL make up is niet erg goedkoop, maar ik moet zeggen dat de kwaliteit bij deze producten erg merkbaar is. Zo heb ik ooit eens een gelliner van YSL gekocht, en die is hands down de béste eyeliner die ik ooit heb gehad. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat een investering in een YSL product het geld waard is.

Palette City Drive – €58
Blush Radiance – €40,50
Rouge Pur Couture – €33
Dessin de Lèvres – €22
Shocking mascara – €32
Eyeliner Babydoll – €32,50
La Laqcue Couture – €24,90

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. Linda says: Reply

  Wow de lipstick is echt geweldig!!!! Het oogschaduw palette is niet helemaal mijn smaak…

  1. DianaAPBL says: Reply

   Dat gevoel heb ik ook zo'n beetje!

 2. Maaike says: Reply

  Eerlijk gezegd niet echt m'n ding.

 3. Oh mannekes, die quad! Hebben, hebben, hebben! Ik vind de kleuren echt super. En de lippenstift is ook erg mooi van kleur.

 4. Sunny says: Reply

  OOO that lipstick!!! Your lips look so nice and juicy! <3

  1. DianaAPBL says: Reply

   Loool, thank you Sunny!

 5. beautiesatwork says: Reply

  die lipstick ziet er super uit 😀

 6. Suzanne says: Reply

  De lipstick staat je mooi!

Leave a Reply