YSL Rouge Pur Couture Vernis à Lèvres

Als jullie me een beetje kennen, dan weten jullie dat ik niet graag mijn make up doorheen de dag bijwerk. En omdat lipproducten het bij mij nooit de hele dag uithouden, draag ik alleen maar wat lippenbalsem.

Tot ik afgelopen week het beste lipproduct ever ben tegengekomen. Het is een product waar ik veel over heb gelezen – allemaal stuk voor stuk lovende reviews. Ik heb het natuurlijk over de Rouge Pur Couture Vernis à Lèvres van Yves Saint Laurent. Lees snel verder om het product te ontdekken!

De Vernis à Lèvres zijn eigenlijk lipsticks met een gloss finish en die zo langhoudend zijn als een lipstain. Drie voor de prijs van één, dus!

Toch hangt er een flink prijskaartje aan deze producten. Daarom besloot ik om eerst ééntje te kopen, maar al snel verlangde ik naar nog meer kleuren. En nu wil ik het liefst het hele gamma in huis!

Ik heb dus twee kleuren gekocht: 10 Rouge Philtre en 24 Fuchsia Intemporel.

De verpakking van deze Rouge à Lèvres zijn echt fantastisch. De flesjes zijn erg elegant en voelen stevig aan in de hand.

De applicators zijn wel bijzonder van vorm. Ze zijn een beetje druppelvormig en gebogen. Ik vind het persoonlijk geen fijne applicator om mee te werken. Het is erg moeilijk om bijvoorbeeld je mondhoeken precies in de kleuren. Een simpele schuine sponsapplicator zou veel handiger zijn.

De formule van deze glossy stains is erg speciaal. Het ziet eruit als een gloss maar het heeft eigenlijk een waterige textuur. Het product brengt wel gemakkelijk aan, maar je moet opletten dat je snel te werk gaat want anders droogt het op en zit je met lijntjes op je lippen.

De stains hebben ook nog een lichte framboosgeur die best wel aanwezig is. Mij stoort het in ieder geval niet!

Ik ging dus met twee kleuren naar huis. Ik koos voor Rouge Philtre, een rode kleur met rozige ondertoon. Daarnaast nam ik ook Fuchsia Intemporel mee, een fuchsia/bessenrode kleur met kleine shimmers erin.

Dit is hoe Rouge Philtre eruit ziet. Ik moet nog een beetje oefenen met de applicatie want op sommige plekken op mijn lippen is de kleur iets feller. Maar de kleurafgave is fantastisch! Het is echt een enorm goed gepigmenteerd product met een glossy finish. Ik ben onder de indruk!

En zo ziet Rouge Philtre er uit na 8 uur. Het product laat een ongelofelijk mooie, egale stain achter. Je ziet het niet zo heel goed op de foto, maar de kleur is nog intenser en praktisch hetzelfde als bovenstaande foto, alleen zonder de glossy finish.

En dit is Fuchsia Intemporel na 8 uur. Je ziet de duidelijk fuchsia kleur terug op de lippen.

Dit product is dus a dream come true voor mij. Ik breng het ‘s morgens aan en ‘s avonds zit de kleur er nog perfect op. De glossy stain verdwijnt wel, maar de kleur is nog erg intens. Zelfs met het eten en drinken blijft alles netjes zitten!

Het bijzondere is dat de Rouge à Lèvres een egale stain achterlaat. Bij sommige producten heb ik gehad dat er een vlekkerige stain achterbleef, wat ik echt niet mooi vond.

Bovendien kan je de stain ook mooi opbouwen. Als je houdt van een transparant vleugje kleur, dan veeg je het product wat uit met je vinger. Of je gaat voor een knallend effect en dan breng je twee dunne laagjes aan. Alles kan!

Voor mij een levenslange voorraad Rouge à Lèvres, dus! Dit is echt een fantastisch product dat elke eurocent dubbel en dik waard is. Nu heb ik wel een veel goedkopere dupe gevonden die ook fantastisch werkt, maar die toon ik jullie binnenkort wel.

YSL Rouge Pur Couture Vernis à Lèvres – €30,45

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

12 Comment

 1. Dana says: Reply

  Beide kleuren zijn prachtig!

 2. Sofie says: Reply

  Ik heb deze ook en inderdaad: de formule is fantastisch! Het voelt goed op je lippen en het blijft uren mooi zitten 🙂

 3. Suzanne says: Reply

  Nice! Staan je goed.

 4. Angelique says: Reply

  Zelf ben ik niet zo dol op dit soort producten, maar vooral de fuchsia kleur vind ik wel erg mooi, best prijzig zijn ze wel haha

 5. Deze zijn idd super! Ik ben alleen echt geen fan van de geur. De nieuwe Kiss&Blush is trouwens ook super goed, blijft lang zitten en je kunt het dus ook op je wangen aanbrengen ^^.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Die ken ik nog niet, maar je maakt me erg benieuwd!

 6. mywickedweirdlife says: Reply

  zien er heel mooi uit!

 7. superhettie says: Reply

  Wauw, pretty!

 8. mostlysunnybunny says: Reply

  Hey Diana, I'm glad to hear you're digging these! I still haven't tried one yet! I keep thinking I should, but I am really a traditional lipstick girl at heart. Oh well, maybe one day! You picked two great shades!

 9. chitchatontherocks says: Reply

  Amai, ziet er goed spul uit!

 10. RAWR! 😀
  Dat was best buiten je comfort zone wed ik.

  1. DianaAPBL says: Reply

   You know me so well! Maar ik breng het ook lichtjes aan voor dat stain effect. Je ziet kleur, maar het is niet zo BAM, in your face.

Leave a Reply