Xolato X-Gin + W I N

Ik ben geen grote drinker, maar ik sta altijd open voor nieuwe dingen. Zo was ik enorm benieuwd toen ik de X-Gin van Xolato ontving.

Xolato is een concept van Peter Messly, een chocolatier en patissier met een indrukwekkende CV. Peter heeft al meer dan 14 jaar ervaring met het ontwikkelen van chocoladebelevingen voor bedrijven, zoals 3D gepersonaliseerde creaties en relatiegeschenken. Sinds 2 jaar richt Xolato zich ook op consumenten, met chocoladeparfaits, chocoladedozen en… X-Gin.

X-Gin is een unieke gin op basis van cacaobonen. De Inca’s, Azteken en de Maya’s gebruikten de cacaoboon uitvoerig en brouwden er hun zogenaamde godendrank mee. Ze geloofden namelijk dat het voor een langer leven en extra intelligentie zorgde. Verder bevat de X-Gin ook meer dan 45 andere specerijen en kruiden waaronder hazelnoten uit Piemonté, wilde peper en vanillestokken uit Madagascar en amandelnoten uit Avola. Dit zijn zeer kwaliteitsvolle ingrediënten en worden tevens verwerkt in de andere chocoladeproducten van Xolato.

De fles zelf is gemaakt van stevig glas en bevat een erg mooie gouden opdruk. Je vindt ook prachtige illustraties op de fles – een knipoog naar de Inca’s, Azteken en de Maya’s. Verder bevat de fles ook quotes van Peter Messly himself.

De gin zelf ruikt sterk naar vanille en cacao en de geur komt je al direct tegemoet wanneer je de fles opent. Je krijgt het er al snel warm van, maar dat al ook te maken hebben met het alcoholpercentage (46% VOL).

Je kan de gin perfect zo drinken, bijvoorbeeld als aperitief of bij een dessertje. Je kan er ook prima een gin tonic mee maken (50 ml gin, 150 ml tonic). Serveer het ook met de cacaonibs die je bij de fles krijgt, gedroogd fruit of geroosterde noten.

Wil je de gin zelf proberen?

Dan kan je nu een fles X-Gin winnen ter waarde van €49,50! Het enige wat je hiervoor moet doen, is mijn Facebookpagina liken en me in de comments vertellen hoe jij deze gin zou combineren.

De winactie loopt tot vrijdag 18 maart 23u59.

Succes!
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

6 Comment

 1. Tamara TS says: Reply

  Wat een mooie winactie! Ik zou hem bij het dessert serveren. Bij aardbeien in chocolade en eventueel vanillesaus. (FB Tamara Mara Großmaul)

 2. Tessa Leempoels says: Reply

  Oh! Wat leuk! Ik doe zeker mee!

  Mn vriend en ik zijn grote fan van gin tonic en hebben intussen een mooie collectie botanical om toe te voegen aan onze gin. Zo hebben we nu een pikante peper en hibiscus die altijd een zoetere smaak geeft. Met dan daarbij nog een goeie blauwe fever tree tonic en enkele ijsblokjes en dan is onze dag weer compleet goed afgesloten 🙂

 3. Saraya says: Reply

  Ik heb ook deze gin ontvangen, maar moet het nog uitproberen :), klinkt alvast goed!

  W

 4. Jana says: Reply

  Wow, wat een mooie fles, en een soort gin waar ik nog nooit van gehoord had! Cacaobonen en vanille in gin, ik begin al te kwijlen bij het gedacht!

  Ik zou het on the rocks serveren met nog een vanillestokje in, of een shotje opwarmen en er een X-coffee van maken 😉

  Ik ben echt benieuwd naar deze drank!

 5. Amai, count me in, wat een speciale smaak en wat een mooie fles! Ik volgde je sowieso al op FB. Ik zou 'm lekker combineren met een goed zoet dessertje, iets met chocolade waarschijnlijk om in de cacaosfeer te blijven. Moelleuxke? 🙂

 6. Van Mieghem Mell says: Reply

  Aangezien gin tonic de laatste tijd enorm veel geserveerd wordt als aperitief zou ik dit enorm graag willen schenken bij een lekker dessertje. Dit is eens iets anders als de klassieke koffie of thee, waar niets mis met mis maar soms wil ik gewoon eens net dat iets anders. Of wel zou ik dit enorm graag eens willen serveren bij een frisse panna cotta met een verse frambozencoulis of anders een heerlijke gevulde biscuit met verse rode vruchten die overgoten is met heerlijke pure ganache. Ik zou dit enorm graag samen eens uit testen!! ????❤️❤️❤️

Leave a Reply