XLS Medical review

Een tijd geleden mocht ik enkele doosjes XLS Medical testen. Tijdens de persdagen kregen we al heel veel informatie, en het concept sprak me zeker aan. Het is basically een soort van pil met een vezelcomplex dat je helpt bij het ondersteunen van gewichtverlies. Ik testte het uit gedurende de feestdagen, en vandaag een snelle review!

In het gamma van XLS Medical zitten drie soorten ‘pillen’: eetlustremmers, koolhydratenblokkers en vetbinders. De naam maakt wel duidelijk waar elk supplementje voor dient, denk ik zo!

Het unieke aan deze XLS Medical pilletjes is dat ze een vezelcomplex bevatten. Het is dus geen chemische boel die claimt dat de kilo’s er af vallen na één week.
XLS Medical ondersteunt het gewichtsverlies. Er werd ons heel duidelijk gezegd dat als je zélf geen moeite doet om een beetje gezond te eten en te bewegen, dat deze pillen niet gaan helpen. Je kan dus niet elke dag frieten eten, een pilletje slikken en verwachten dat je gewicht gaat verliezen!

Nu kan je natuurlijk zeggen: waarom heb je pillen nodig daarbij? Als je vanzelf gezond leeft, zal je dat ook wel merken aan de weegschaal?
Nu, dat is ook zo, maar deze pillen geven je een duwtje in de rug. Het vezelcomplex in de vetbinder bijvoorbeeld zal een deel van het vet in je eten omkapselen en verwijderen via de ontlasting. En ongeveer hetzelfde geldt voor de koolhydraten blokkers.  Bij de eetlustremmers zal het vezelcomplex in je maag uitzetten als een ballon waardoor er minder plaats is om te vullen met bad foods.

Dit zijn de pillen. Ik vind dat ze een beetje erg vies smaken, dus goed veel water erbij drinken is de boodschap.

En werkt het?

Wel, eerlijk gezegd vind ik van wel. Niet dat ik opeens na een maaltijd 5 kilo ben afgevallen, maar mijn broeken zitten toch een stukje losser en ik voel me beter in mijn vel. En het beste voordeel: het bevordert de – euh – darmflora. Voor degenen die nu ‘eeeeew’ roepen: hey, het hoort bij het leven! Don’t deny it 😉

Maar serieus, deze pillen zijn echt een goede ondersteuning. En ergens leer je ook bewuster omgaan met voeding. Ik denk toch altijd twee keer na als ik koolhydratenblokkers neem en nog wat pasta wil opscheppen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn: een doosje kost ongeveer €30 en bevat 60 pillen. Als je gewicht wilt verliezen neem je ongeveer 3-4 pillen. Wil je je gewicht behouden, dan neem je er 2-3. Aangezien je deze pillen niet bij élke maaltijd hoeft te nemen (bijvoorbeeld enkel als je gaat uiteten) kan je wel een tijdje doen met zo’n doosje.

De XLS Medical Koolhydraten Blokkers, Vet Binders en Eetlust Remmers kosten ongeveer €30 en zijn te koop bij de apotheek.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

7 Comment

 1. taraking says: Reply

  Welke pilletjes heb je gebruikt?

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ik heb ze allemaal gebruikt, maar vooral de vetbinders en de koolhydratenblokkers. 3 pilletjes na een grote maaltijd (niet elke maaltijd).

 2. Astrid says: Reply

  Dit lijkt me super interessant! Heb je bij de vetbinders geen krampen gehad? Ik denk dat ik morgen eens ga informeren

  1. DianaAPBL says: Reply

   Nope, geen krampen of niks. Ik heb zelf last van prikkelbare darmen en deze helpen daar ook echt mee 🙂 Niks dan voordelen gehad!

 3. Kelly says: Reply

  Klinkt niet slecht! Alleen kan ik geen pillen slikken dus is dit niks voor mij 😛

 4. Inge says: Reply

  Daar had ik nu nog nooit van gehoord!
  Maar ik heb bij zo'n dingen eigenlijk wat een vermijdende houding…
  Ik ben niet geneigd om zo'n spullen te kopen.
  Ieder zijn ding zeker! 🙂
  Wel chique dat dat echt werkt!

 5. beautiesatwork says: Reply

  mijn mama is nog aan het testen 🙂

Leave a Reply