Welke helft van jouw gezicht vind je mooier?

Ga eens voor de spiegel zitten en bekijk je gezicht eens goed. Welke kant vind je mooier? Links, of rechts?

Als je links hebt geantwoord, dan ben je zeker niet de enige. Volgens een studie door Kelsey Blackburn en James Schirillo van de Wake Forest University in Amerika worden afbeeldingen van de linkerkant van een gezicht meer ‘aangenaam’ beoordeeld dan foto’s van de rechterhelft. Waarschijnlijk komt dat omdat we een grotere intensiteit van emotie vertonen aan de linkerkant van ons gezicht.

Ik heb mezelf eens bekeken, en ik moet hiermee akkoord gaan! De linkerhelft van mijn gezicht vind ik inderdaad mooier, al heeft het niks te maken met de – eh – hoeveelheid emotie. Dit heb ik wel opgemerkt:

– de haartjes van mijn linkerwenkbrauw groeien niet pal naar beneden (zoals het geval is bij haar rechterzusje)
– mijn linkerwenkbrauw heeft meer haartjes en is dus makkelijker om bij te tekenen
– de wimpers van mijn linkeroog krullen meer van nature (ja, echt)
– mijn jukbeen is links meer prominent aanwezig dan rechts

Zulke dingen merk je natuurlijk niet meteen op. Je moet echt zoeken en opletten om die kleine verschillen op te merken. Maar bij mij zijn ze er wel degelijk! Nu uitkijken dat ik altijd met mijn linkerkant op foto’s ga, muhaha.

Heb jij ook van die kleine verschillen waardoor je linkergezichtshelft mooier is dan de rechterkant?

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

12 Comment

 1. mostlysunnybunny says: Reply

  It's true!!! I SELDOM show a full-on photo of myself or a photo with the right side of my face, because I honestly prefer how the left side looks. I think it's also because my parting is on the right, so there is more hair to make my face look slimmer on the left. This is really interesting! Thanks for sharing Diana!

 2. Ik heb dat met rechts. Mooie wenkbrauw rechts, rare met gaten links. Mijn neus ziet er sowieso al raar uit maar langs links is het nog erger. Mijn gezicht draai ik altijd naar links op de foto, zodat je m'n rechter kant ziet. 🙂

 3. petra says: Reply

  Hehe, funny! Ik inderdaad ook links, vooral omdat mijn gezicht nogal lang en smal is en doordat mijn frou naar de linkerkant valt, vind ik het er die kant beter uitzien :p

 4. Dat had ik ook gelezen haha! Ik ging er altijd van uit dat mijn rechterkant "mooier" is, naar die kant draag ik ook mijn pony. Maar ik zal het eens andersom proberen ^^

 5. Krizia says: Reply

  Ik ga ook voor links.
  Mijn rechteroog is precies altijd wat meer ‘toe’ dan mijn linker, waardoor het lijkt alsof ik een lui oog heb, haha.
  Het valt nog meer op als ik moe ben.

  x Krizia

 6. Maaike says: Reply

  Bij mij is het rechts. Omdat in links een deuk in m'n neus heb doordat die eens gebroken was.

 7. Esmay says: Reply

  Hey bij mij ook! Ook al fotografeer ik meestal rechts 😛

 8. deijsprinses says: Reply

  Grappig! Dat wist ik nog niet!

 9. beautiesatwork says: Reply

  origineel artikel 🙂

 10. Inderdaad links;)

 11. Ik heb onlangs ontdekt dat mijn rechterkant toch beter staat op foto's, als mijn haar wil goed vallen, that is :p

 12. redhotjillypeppers says: Reply

  Ik heb dat inderdaad ook ! Wel grappig 🙂

Leave a Reply