W7 In The Buff Natural Nudes palette

Een goed oogschaduwpalette met natuurlijke kleuren is een echte musthave voor elke make up liefhebber. Velen hebben het Urban Decay Naked palette in huis – 1, 2 of 3. Aangezien ik geen echte oogschaduwfanaticus ben, wilde ik geen €40 uitgeven aan een palette dat ik niet vaak zou gebruiken.

Uiteindelijk kwam ik het In The Buff oogschaduwpalette van W7 tegen. Vele bloggers schreven er lovende woorden over, en voor een kleine €8 moest ik dit wel uitproberen! Lees snel verder voor mijn review!

Isn’t she a beauty? Ik heb zelf geen ervaring met het UD Naked palette, maar ik kan wel zeggen dat dit een overduidelijke dupe is.

Het W7 In The Buff palette bevat 12 prachtige neutrale kleuren in verschillende finishes. Ook dit ziet er precies hetzelfde uit als de Naked palettes. Er ontbreekt enkel een grote spiegel aan de onderkant van het deksel, maar voor de rest is deze identiek aan UD.

In het palette zit nog een kwastje, maar deze mag je direct wegsmijten. De kwaliteit is echt niet goed, want het kwastje zorgt ervoor dat de oogschaduw heel korrelig aangebracht wordt. Beter je eigen kwasten gebruiken!

Het ziet er goed uit, maar het zorgt dat je oogschaduw enorm verstuift en ongelijk aanbrengt.

Bon, laten we eens naar alle kleuren in het palette kijken! Ik begin links, per drie oogschaduws, en telkens van links naar rechts.

De eerste drie kleuren heten Buff, Camel en Sand. Buff  en Sand zijn zo goed als identiek, behalve het feit dat deze laatste een shimmery, glanzende finish heeft. Buff is een matte kleur. Camel is dan weer een goudbeige tint.

Buff is een matte nude tint met een gele ondertoon. Je kan hem best vergelijken met MAC Orb, alleen ietsjes geler.

Camel is een goudbeige tint met een glanzende finish. Hij is vergelijkbaar met MAC All That Glitters of Amazed van BE Creative.

Camel is een witgouden kleur, ook met een glanzende finish. Een dupe zou zijn: Shroom van MAC. Deze kleur vind ik erg fijn om mee te highlighten.

De volgende drie kleuren heten Dust, Chocolate en Topaz.

Dust is een bruine kleur met rode ondertoon. Het heeft een glanzende finish en is een beetje vergelijkbaar met MAC Twinks.

Chocolate is een matte, bruine kleur met een vleugje grijs. Perfect om in je crease te gebruiken of om mee te contouren. Ook als wenkbrauwpoeder kan deze gebruikt worden.

Topaz is ook een bruine kleur, maar heeft geen rode ondertoon zoals Dust.

Onze volgende drie deelnemers: Earth, Storm, Silk.

Earth is een ietwat speciale kleur: donkerbeige, goud en bruin. Het is een beetje korrelig om aan te brengen.

Storm is een fantastische taupe kleur die een semi-matte finish heeft. Ik hou van deze kleur!

Silk is dan weer een zilver, taupachtige glanzende kleur. Heel mooi als basis of als highlighter.

De laatste drie kleuren heten Wave, Thunder en Onyx.

Wave is een beetje hetzelfde als Earth, alleen iets donkerder.

Thunder is een donkerbruine kleur. De pigmentatie is wel niet zo super.

Onyx is een mooie, zwarte kleur met matte finish. Zo eentje hoort thuis in elk palette!

Zoals jullie wel kunnen zien, zijn de oogschaduws goed gepigmenteerd (behalve Thunder, maar dat valt wel goed mee). Er is een mooie mix van shimmer/glans en matte, en van lichte en donkere kleuren. Eigenlijk alles wat je in een goed oogschaduwpalette zoekt!

Een nadeel? De oogschaduws zijn nogal zacht waardoor blenden erg moeilijk gaat. Als je te hardhandig blendt, vervaagt de kleur namelijk snel. Zo bracht ik de zwarte kleur aan tegen mijn wimperlijn, maar bij het blenden was de kleur gewoon weg. Beetje lastig, maar gelukkig is dit enkel bij de laatste twee kleuren.

Wat mij betreft, is dit een echte aanrader! Het palette is erg betaalbaar en de oogschaduws zijn erg mooi en goed van kwaliteit. Velen vinden ook dat het een echte dupe is van het UD Naked palette, dus als je een dupe wilt, moet je deze in huis halen.

Kortom, een palette dat je zeker in huis moet halen!

W7 In The Buff palette – €7,95 (verkrijgbaar o.a. bij Alice&Jo)

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. Beauty Treasures says: Reply

  Klinkt wel goed voor dat prijsje.

 2. chitchatontherocks says: Reply

  Dat ziet er idd best goed uit voor 8 euro!

 3. Angelique says: Reply

  heb deze ook al vind ik hem niet tippen aan urban decay (ja blijft mijn lievelingsmerk) maar ik vind het wel een van de betere "lijkt" op palette, de oogschaduws zijn ook fijn en goed te gebruiken.

 4. Voor wie 't Naked palet nog niet heeft lijkt me dit zeker een aanrader.

 5. Esra says: Reply

  Leuke review, hij is echt mooi heb hem zelf ook! X

  1. DianaAPBL says: Reply

   Dankje Esra!

 6. Bianca says: Reply

  Blijft een van mijn favoriete nude palettes, al ben ik ook erg benieuwd naar in the nude, een dupe van naked 3 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Hij is al verkrijgbaar bij Alice&Jo dus sla je slag! 🙂

Leave a Reply