Urgo Filmogel Puistjes

Het voordeel van een beautyblogger te zijn? Je ontdekt steeds nieuwe merken en superfijne producten. Zo leerde ik onlangs Urgo kennen, een Frans merk dat al meer dan 50 jaar jaar actief is. Ze zijn vooral marktleider op gebied van EHBO, maar ze kennen ook heel wat van huidverzorging. Zo testte ik onlangs de Filmogel Puistjes uit, een handige gel in een pen dat acne bestrijdt.

Urgo Filmogel Puistjes

Mijn testpersoon voor dit product is mijn zusje. Ze heeft regelmatig last van enkele puistjes – niet veel, maar toch vervelend. Ze nam de proef op de som en haar verdict was erg positief.

De Filmogel komt in een handige pen die je moet open draaien – een beetje zoals sommige vloeibare highlighterpennen. De gel zelf is vloeibaar en doorzichtig. Je stipt het product 2 tot 3 keer per dag op je puistje en laat het een paar minuten drogen. Al snel verschijnt er dan een doorzichtige film over de huid (met salicylzuur en etherische theeboomolie) die het puistje isoleert en snel laat verdwijnen.

Urgo Filmogel Puistjes

Het product wérkt. Sterker nog: binnen 24 uur is het puistje volledig verdwenen. Ik was sceptisch, maar ik heb haar huid geobserveerd en moet toegeven dat dit inderdaad het geval is. Soms heb je ook puistjes die wat pijn doen – we’ve all been there – maar ook daar helpt de gel tegen. Wonderproduct!

Eén van de nadelen is wel de geur. Mijn zusje vergeleek het met alcoholstift. Maar aangezien je dat niet over je hele gezicht aanbrengt, vormt dat geen probleem. Daarnaast is de pen wat onhygiënisch in gebruik. Aangezien je het direct op je puistje moet aanbrengen, kan je het niet met meerdere mensen tegelijkertijd gebruik, wat bijvoorbeeld wel kan als je een knijptube hebt. Erg jammer, want ik wou dit goedje natuurlijk zelf ook testen na het horen van haar positieve ervaringen.

Urgo Filmogel Puistjes

Je kan hier meer lezen over Urgo en hun producten. Urgo is trouwens verkrijgbaar bij o.a. Pharmaline, iU en NewPharma voor €12,59.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 Comment

  1. Oei, die geur maakt wel een beetje ongerust…

Leave a Reply