Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Urban Decay is nog niet zo lang verkrijgbaar in België, maar het merk bestaat wel al maar liefst 20 jaar. Dat vieren ze dit jaar door dit prachtig oogschaduw palette uit te brengen: de XX Vice LTD Reloaded. Het palette bevat 20 oogschaduws met 5 exclusieve tinten uit eerdere palettes, 7 bestsellers en 3 nieuwe kleuren. Lees snel verder voor een in-depth review van deze schoonheid!

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

 

Urban Decay staat uiteraard bekend om haar prachtige oogschaduw palettes – denk maar aan de Naked palettes, maar ook de limited edition versies waar mensen echt gek van worden. Met deze XX Vice LTD Reloaded zal dat niet anders zijn, want dit palette bevat een prachtige mix van nieuwe kleuren en bestsellers, en verschillende finishes.

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Het palette is gemaakt van stevig zwart materiaal. Bovenop de deksel vinden we het paars, diamantvormig logo van Urban Decay. Echt prachtig!

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Als je op de knop duwt, springt het palette open. Binnen vind je ook nog een grote spiegel, erg handig,

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

In het palette vind je ook nog een dubbelzijdige oogschaduwkwast terug. Aan de ene kant zit er een zachte blending brush, en aan de andere kant vinden we een korte kwast terug. De haren zijn erg zacht en ze doen goed hun werk! Meestal zijn de kwasten die bij een palette horen niet denderend van kwaliteit, maar dit is dus een uitzondering.

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Het XX Vice LTD Palette bevat dus 20 oogschaduws, met vintage tinten tinten (Gash, Acid Rain, UV-B) die niet meer verkrijgbaar zijn, en klassiekers zoals Smog en Midnight Cowboy. Er zitten zelfs 7 bestsellers in die exclusief verkrijgbaar waren in vorige palettes. Al bij al bevat het XX Vice LTD Palette een mooie mix van draagbare neutrale tinten en knallende kleuren.

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

De oogschaduws hebben ook een vernieuwde formule. Dankzij het Pigment Infusion System™ hebben de oogschaduws een zijdezachte textuur, een intens pigment en een erg goede staying power.

De 20 kleuren in dit palette:

 • Suspend – grijsbruin met een matte finish
 • Oil Slick – matzwart met zilveren micro-glitters
 • Roadstripe – wit met blauw-violet ondertoon
 • Gash – dieprood met een metallic finish
 • Midnight Cowboy – glanzende champagnekleur
 • 501 – diep metallic blauw met koperen micro-glitters
 • Shallow – licht taupe-zilver met een satijnen finish
 • Laced – mat roze-taupe
 • Hot Pants – medium roze
 • Mildew – donkergroen met een metallic finish
 • Smog – diep brons met een glanzende finish
 • Misdemeanor – mat olijfgroen met groene micro-glitters
 • Freakshow – fel paars met een satijnen finish
 • Asphyxia – hyacintkleurig met blauwe ondertoon
 • Acid Rain – licht geelgroen met groene ondertoon
 • Moonflower – metallic rose gold met gouden micro-glintters
 • UV-B – felblauw met violetkleurige ondertoon
 • Goldmine – fel goud met een metallic finish
 • Twice Baced – diepbruin met gouden micro-glitters
 • Anonymous – matte perzikkleur

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Dit zijn de swatches van de eerste rij. Roadstripe, Gash en Midnight Cowboy (ik ben DOL op deze kleur!) zijn erg goed gepigmenteerd. Suspend en Oil Slick vallen wat tegen. Suspend is een beetje moeilijk om te blenden maar de kleur valt goed op te bouwen om een intense pigmentatie te verkrijgen. Oil Slick daarentegen is best korrelig waardoor je geen verschillende laagjes kan aanbrengen.

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

De volgende rij krijgt van mij een 10/10! De kleurafgave van alle oogschaduws is perfect. Ik ben vooral onder de indruk van Hot Pants en Mildew, beide prachtige kleuren die zo gemakkelijk aan te brengen zijn en romig aanvoelen.

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

En ook deze 5 oogschaduws krijgen topscores. Ook hier hebben alle oogschaduws intense kleurafgaves (Smog en Freakshow, oh my god!).

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

En ja hoor, ook de laatste rij bevat allemaal toppers. Vooral Goldmine en Twice Baked springen er uit.

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Ik ben echt series onder de indruk van dit palette! Alle oogschaduws hebben een intense pigmentatie, een zalige textuur en blijven erg goed zitten. Ik gebruik trouwens geen primer en de oogschaduws blijven de hele dag zitten op mijn vettige oogleden, dus dat wilt al heel wat zeggen. Enkel Oil-Slicked valt tegen, maar dat ligt misschien aan mij want bij Temptalia zie je wel een erg mooie swatch.

Je betaalt €53 voor dit palette – echt geen geld, als je het mij vraagt. De kwaliteit is ongelofelijk goed en je krijgt er maar liefst 20 oogschaduws voor! Natuurlijk, als je al in het bezit bent van enkele andere UD palettes, dan zul je misschien enkele kleuren dubbel hebben (denk maar aan o.a. Smog en Twice Baked).

Urban Decay XX Vice LTD Palette – €53 / Verkrijgbaar bij Ici Paris XL, ook online. Haast je want dit palette is limited edition!

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 Comment

 1. Was er vorige week nog naar aan het kijken. Toch maar laten liggen. Vind 't wel echt een prachtpalet hoor.

Leave a Reply