Food // The Triple Chocolate Threat

Ik heb een periode gehad waarin ik constant cakes, taarten en cupcakes bakte. Destijds creëerde ik de Triple Chocolate Threat, dat nu enkel op speciale gelegenheden wordt gegeten wegens overdosis suiker en chocola.

Voor Kerstmis bakte ik als dessert deze fameuze taart. Ik kreeg een paar keer de vraag of ik een recept wou posten, dus besloot ik om kort te tonen hoe je deze chocoladebom kunt maken.

De TTC is eigenlijk supersimpel en bestaat uit 3 onderdelen: chocoladecake met daartussen chocolade mousse waarna het geheel bedekt wordt met een laag rijke ganache.

 Het resultaat is overheerlijk, vooral als je hem even in de koelkast zet want gekoeld is hij nóg lekkerder.

Ik kan jullie een recept geven, maar het is eigenlijk ZO simpel. Je kan evengoed de cake kopen en in twee snijden, of van dat kant-en-klaar beslag in een zakje kopen. Ik gebruik een oud recept uit één van mijn oude kookboeken, en daarvoor heb je nodig:

– 75 gram zelfrijzend meel
– 125 gram suiker
– 125 gram boter
– 2 eieren
– 1 eetlepel cacaopoeder

Je voegt eerst de boter en suiker samen en je roert toch je een romig mengsel hebt. Daarna voeg je één voor één de eieren toe (elke keer het mengsel goed homogeen vermengen). Tot slot voeg je het poeder en meel toe. Daarna 20 minuutjes in een oven van 190 graden, en je bent klaar.

Omdat ik een bakvorm heb met een grote diameter bakte ik deze cake twee keer. Je ziet maar zelf wat je doet.

Natuurlijk is eender welk recept voor chocoladecake goed genoeg. Je kan er ook wat extra’s toevoegen, zoals fruit. Whatever you like!

Voor de chocomousse in het midden is het simpel: koop gewoon wat mousse en smeer het er tussen. Ik heb het zelf gemaakt, maar handiger is om een paar potjes te kopen en het tussen de cakes te proppen.

Daarna liet ik het geheel wat opstijven in de koelkast. Ondertussen maak ik de ganache: 150 ml room en 150 gram pure chocolade. Room op het vuur, chocolade erbij en roeren tot alles gesmolten is. Ik laat de ganache wat afkoelen voor ik hem op de cake smeer.

Tot slot zet ik het geheel nog even in de koelkast zodat het lekker koud is. Je kan het ook warm eten, maar ik vind het lekkerder op deze manier.

Dit is een Instagramfoto van een jaar geleden. De cake was veel hogen en bevatte ook meer mousse. Véél dodelijker dan mijn huidige variant.

Het resultaat is ZO lekker, maar ZO ongezond. Enkel aan te raden voor speciale gelegenheden… 😉

Oh, en voor ik het vergeet:

Hele fijne feestdagen toegewenst van mij, het zusje en de beestjes. Moge al jullie wensen in vervulling gaan!

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. chitchatontherocks says: Reply

  Amai shit! Jammer dat jij letterlijk aan de andere kant van het land woont, want anders had ik voor je deur gestaan!

 2. Oh to the em gee. Step away from the cake and nobody gets hurt!

  😉 Dat ziet er leeeeekker uit!

 3. Beauty Treasures says: Reply

  Ziet er lekker uit!

 4. Mme_Sophistique says: Reply

  oh mijn god; NOM NOM NOM 😀

 5. beautiesatwork says: Reply

  doe mij maar de ongezondste versie 😀

 6. thevalleydoll says: Reply

  omg, dat is écht wel een caloriebom :d ! Ziet er wel heerlijk uit ! Ik ben meer een cheesecakemens.

 7. Kim says: Reply

  Dit ziet er heerlijk uit!

 8. Fijne kerst! 🙂

Leave a Reply