The perfect manicure x CHANEL

Sommige mensen vinden het lakken van hun nagels rustgevend. Ik niet, want ik ben er gewoon niet goed in. Voor mij moet een manicure dus zo lang mogelijk houden. Inmiddels heb ik de perfecte methode gevonden dankzij Chanel. Lees snel verder om meer te ontdekken.

Chanel manicure

Een goede manicure is niet zomaar snel een paar laagjes nagellak opsmeren. Als je wilt dat je nagellak lang blijft zitten, is het belangrijk om een goede base -en topcoat aan te brengen.

Chanel manicure

Chanel La Base – €25

Het begint allemaal bij de basis. Maar vooraleer je zelfs je basecoat aanbrengt, moet je je nagels goed schoonmaken. Gebruik daarom een beetje nagellak remover om vuil en vet van de nagels af te halen.

Vervolgens breng je dus je basecoat aan. Deze van Chanel bevat arganolie en vitamine E om de nagels sterker te maken. Het vult de groeven in je nagels op zodat de nagel mooi glad en egaal is. Ik draag La Base soms zelfs zonder enige nagellak omdat het mijn nagels zo glad maakt. Love this stuff!

Chanel La Base

Chanel Le Vernis Longwear ‘Marinière’ – €25

Ik toonde jullie al eerder dit kleurtje, Marinière (lees het hier). Marinière maakt onderdeel uit van de nieuwe nagellakken van Chanel met de vernieuwde, langhoudende formule.

Chanel Le Vernis Longwear Marinière

Zoals ik eerder verteld had, vind ik het borsteltje niet zo gemakkelijk om mee te werken. Maar ik ben wel helemaal dol op de formule. Ik testte hem zonder enige vorm van base -of topcoat, en toen hield de lak het al een dag of zes uit. Indrukwekkend, toch?

Het beste resultaat verkrijg je als je meerdere dunne laagjes aanbrengt. Laat ook zeker de lagen tussendoor goed drogen!

Chanel Le Vernis Longwear Marinière

Chanel Le Top Coat & Le Top Coat Velvet – €25

Om het geheel af te werken, gebruik ik een goede topcoat. Ik koos voor de quick dry & shine variant van Chanel maar testte ook de matte versie uit.

Chanel Le Top Coat Velvet Long-Wear And Matte Effect Quick Dry and Shine

De quick dry and shine topcoat heeft een fijner borsteltje om mee te werken. Je hebt maar een dun laagje nodig vooraleer je het effect ziet. Toegegeven, bij Le Vernis Longwear zie je niet veel verschil omdat deze zelf al veel glans heeft, maar de werking van de topcoat valt niet te ontkennen. Met dit spul blijft mijn manicure maar liefst 8 dagen perfect zitten. Na dag 7 krijg ik een beetje tipwear, maar pas na dag 8 of 9 ben ik toe aan een nieuwe manicure.

Chanel Le Top Coat

Ik probeerde ook de matte topcoat van Chanel uit. Het effect is erg leuk: de lak ik niet volledig matte maar geeft eerder een zacht, metallic effect.

Chanel Le Top Coat Velvet Long-Wear And Matte Effect

Is een goede base -en/of topcoat de investering waard? Ja, absoluut! Als mijn manicure het een week uithoudt zonder te chippen, dan is dat een grote verwezenlijking.

Chanel manicure

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 Comment

  1. Absoluut, als dat beetje extra werk je manicure zoveel langer mooi houdt is het zeker de moeite waard.

  2. glamandboyisch says: Reply

    Ik vind een matte topcoat altijd zo leuk staan!

Leave a Reply