Smashbox Photo Finish Hydrating Primer

Toen ik een tweetal weken terug ‘De Hemel’ bezocht, botste ik op heel wat Smashbox. Ik had nog niks van dit merk maar het stond hoog op mijn wishlist, zeker vanwege de groene primer. Die vond ik jammer genoeg niet, maar ik wilde Smashbox toch uitproberen. Na heel wat wikken en wegen nam ik uiteindelijk de Photo Finish Hydrating Primer mee.

Smashbox is vooral bekend om haar primers. Zoals ik al zei, wilde ik vooral de groene primer uitproberen. Die zou erg goed helpen tegen enige roodheid, maar aangezien ik die niet vond, ging ik voor de Photo Finish Hydrating variant.

De PFHP is een primer dat de huid eerst hydrateert en daarna de vocht in je huid opsluit. Het vormt als een ware een laagje dat je huid gehydrateerd houdt. Dat kan dankzij het ingrediënt Hydraplex, een extract van woestijnplanten.
Daarnaast vult de PFH ook fijne lijntjes en poriën op voor een gladde, egale basis waar je je make up op kunt aanbrengen.

De primer komt in een platte knijptube en is blauw van kleur. Laat je er niet door afschrikken – je gaat heus geen Avatar-effect krijgen. De primer wordt namelijk doorzichtig als je hem hebt aangebracht.

PFHP is olievrij en voelt erg zacht en licht aan. Het heeft een dunne gelachtige textuur dat ook verkoelend werkt.

Ik heb zelf een vette T-zone en droge wangen, dus ik gebruik deze vooral op mijn wangen en een beetje op de neus. Maar ook op de T-zone helpt het: het maakt mijn huid niet extra vettig en matteert zelfs een beetje.

Van dat poriën- en lijntjesvullend effect merk ik weinig (ik heb daar dan ook amper last van), maar mijn huid voelt erg zacht en glad aan. Het is de perfecte basis voor make up, want ik merk dat alles beter blijft zitten en dat mijn huid minder snel glanst.

De PHFP is dus een product dat zéker werkt, maar echt baanbrekend is het niet. Het maakt mijn huid zacht en laat de make up beter zitten, de textuur is fijn (niet vettig of plakkerig, trekt snel in) en het matteert mijn huid wat. Maar veel primers doen dit en vaak zijn ze ook stukken goedkoper.

Daarnaast heb ik geen flauw idee of het werkelijk de vocht in mijn huid beter vasthoudt of whatever. Ik kan alleen zeggen dat de droge plekken op mijn gezicht niet meer worden geaccentueerd als ik mijn make up aanbreng, maar elke goede primer doet dat wel.

Mijn eindoordeel? Fijn product, maar er zijn gelijkaardige varianten op de markt die bovendien een stuk vriendelijker zijn voor de portemonnee. Toch blijf ik erg benieuwd naar de groene primer en hoop ik deze ooit op de kop te kunnen tikken!

Veel liefs,
Diana

De exacte prijs weet ik niet want ik heb hem met korting gekocht. Bovendien kun je Smashbox in België niet direct in de winkels vinden – je gaat dus online moeten zoeken.

Gelukkig verkoopt Douglas wél Smashbox! Hier staat dat de primer €36 kost.

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. Angelique says: Reply

  auw wat een prijs haha, klinkt wel fijn inderdaad. Smashbox is een merk dat ik ooit wil uit proberen, zelf ben ik vooral benieuwd naar de witte foundation.

 2. Ik hou echt van Smashbox! Voor al de anti-shine primer is een topper!

 3. thevalleydoll says: Reply

  Auch, nogal pricey 🙂 ! 30 eur is mijn limiet :d !

 4. Ik heb deze ook gehad. Voor mijn huidtype was hij niet zo ideaal, dus ik ben geswitched naar de Light versie. En die vind ik top 🙂

 5. chitchatontherocks says: Reply

  Wat en waar is De Hemel? Ik wil ook!

 6. beautiesatwork says: Reply

  voor die prijs kan je betere primers vinden denk ik 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Klopt helemaal!

 7. Mme_Sophistique says: Reply

  Ooh hebben ze tegenwoordig ook Smashbox? Next time I'm coming with 😉 die groene primer lijkt me ook erg interessant.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Deal! 🙂

Leave a Reply