Sigma Bare Palette

Sinds het UD Naked palette zijn nude kleurtjes weer helemaal in. Iedereen brengt nu oogschaduwpalette’s uit met allemaal neutrale kleurtjes, in de hoop om hetzelfde succes te verkrijgen als UD. Ook het Amerikaanse merk Sigma, bekend van zijn kwasten, waagde een poging.
Bij mijn vorige Boozyshop-bestelling had ik ook het gewilde Bare palette van Sigma besteld. Gisteren is hij aangekomen, en vandaag kan ik hem al reviewen voor jullie.

Het palette zit in een langwerpige kartonnen doos, wat sterk overeenkomt met het Naked palette.

Er zit een kartonnen sleeve rond het palette. Eens verwijderd zien jullie het doosje zoals op de foto hieronder.

Het doosje sluit door middel van een erg stevige magneetsluiting. Het palette bevat ook nog een kleine spiegel en een duo-kwast van Sigma!

En dit zijn dan de acht kleurtjes. Ze hebben allemaal een naam, wat ik wel erg leuk vind. Het is veel beter dan ‘kleur 01’ etc.
Er zijn verschillende soorten kleuren; van zwart naar donkerbruin, goud en nude kleuren. Ook verschillende texturen zijn aanwezig (mat, shimmer, grove glitters).


Shine is een zwarte kleur met chunky zilveren glitters. Verbazingwekkend genoeg heeft deze het beste pigment van alle oogschaduws, wat ik echt niet had verwacht.
Control is ook zwart, maar volledig matte.

Snoop ziet er bruin uit, maar geswatcht is hij eerder taupe-grijs-paars. Een erg speciale kleur!
Hitch is een gewone donkerbruine kleur. Beide oogschaduws zijn trouwens matte.

Act is een iets lichtere versie van Hitch. Hij is ook matte.
Command is een prachtige gouden kleur met metallic finish. Ook deze heeft geweldige pigmentatie.

Dan de nude kleurtjes! Elope is een matte kleur dat erg naar wit neigt.
Tot slot is er nog Approach, een prachtige lichte highlighter met lichtgouden sheen.

Zoals ik al zei heeft Shine het beste pigment van alle kleuren. Deze swatchte ik ook als eerste, en ik zat dan ook vol goede moed over de andere kleuren. Helaas viel de pigmentatie van Control enorm tegen! Zelfs met meerdere lagen krijg je geen goed resultaat.
Snoop daarentegen heeft een goede kleurafgave. Hitch valt wel mee – met enkele vegen krijg je ook een goed pigment.

Ook Act is niet denderend qua kleurafgave. Command weer wel, kijk maar naar de prachtige swatch! Ook de lichte kleuren – Elope en Approach – geven veel pigmentatie af.

Ik zit dus met erg gemengde gevoelens over deze oogschaduws. Sommige kleuren zijn enorm goed gepigmenteerd, maar de matte kleuren vallen erg tegen. Ook het kleurengamma is niet zo erg uitgebreid, zoals wél het geval was bij het Naked palette. Wél is er een prachtige kleur zoals Snoop aanwezig, en de highlighters zijn erg mooi.
De structuur is ook erg fijn, want de oogschaduws zijn totaal niet poederig of verstuiven niet. Ze voelen ook erg zacht aan, blenden gemakkelijk en blijven goed zitten – mits een goede oogschaduwbasis. Ik ga er zeker leuke looks mee kunnen maken!

Dan nog even het duo oogschaduwkwastje. Dat vond ik een echt pluspunt, aangezien de kwasten van Sigma erg goed zijn (heb ik uit eigen ervaringen gemerkt).

Aan het ene uiteinde bevindt zich de E30, een pencilkwast. Daar was ik al erg benieuwd naar en ik heb meermaals overwogen om deze te bestellen. Ik kan zeggen dat deze helemaal aan mijn verwachtingen voldoet! De haartjes zijn stevig zodat je erg precies kunt werken. Je kan heel gemakkelijk in je crease werken met deze kwast, erg fijn en een aanrader voor iedereen.

Aan de andere kant vinden we de E25, een blendingkwast. Ook deze stond op mijn wishlist. Ik vind deze echter iets te plat om goed mee te kunnen blenden. Maar toch is hij geschikt om gewoon oogschaduw lichtjes mee aan te brengen.

Het grappige was dat ik nog een extra cadeau erbij kreeg: de E25 oogschaduwkwast. Dezelfde als in het palette zit, dus! Deze is wél wat ronder en fluffy waardoor blenden wel goed gaat.


Pluspunten?
+ fijne textuur – niet te poederig, verstuift niet en erg zacht
+ oogschaduws blijven lang zitten en blenden goed
+ stevig doosje met een sterke magneet
+ je krijgt een spiegel en een duokwast erbij
+ het duokwastje is van goede kwaliteit
+ bij een bestelling bij Sigma krijg je vaak een extraatje erbij
+ al bij al betaal je véél minder dan oogschaduws en kwasten apart

Minpunten?
– enkel verkrijgbaar via internet
– niet zo’n brede variatie aan kleuren
– slechte pigmentatie van de matte oogschaduws

Conclusie? Sorry, Sigma, maar het Bare palette kan het Naked palette niet overtreffen. Als de variatie aan kleuren anders was geweest, kon hij me misschien wel bekoren. Nu, desalniettemin ga ik dit palette vaak gebruiken – zeker voor de donkere kleuren. En de bijbehorende kwasten vind ik gewoonweg super! Maar een echte must have kan ik het niet noemen.

Ik heb het Bare palette bij Boozyshop gekocht voor €35,95.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

7 Comment

 1. Die is heel mooi, de kleurtjes zijn gorgeous.
  Liefs, xxx

 2. Volgens mij is er geen enkel neutral palette dat het urban decay naked palette kan overtreffen 🙂

 3. Nicole says: Reply

  vind hem toch wat tegenvallen denk ik..
  ik zou hem zelf iig niet meer kiopen na het zien van deze review.

 4. Umm.. jammer van de pigmentatie.

 5. samira says: Reply

  Ziet er een beetje uit als een versie van de NAKED pallet! 🙂

 6. Alyssa says: Reply

  Erg mooi palette! Ik vind de kleuren juist erg mooi.

 7. De foto’s zijn jammer genoeg niet zichtbaar…

Leave a Reply