Shu Uemura Wimperkruller

Ik heb lange maar rechte, stugge wimpers. Je ziet er amper omdat ze recht uitsteken. Niet erg fijn als je overal meiden met lange, gekrulde wimpers ziet! Wimperkrullers heb ik al gebruikt, maar niks werkte. Tot ik op allerlei blogs en sites las over dé wimperkruller van de sterren: de Shu Uemura Eyelash Curler. Toen mijn zus dan ook in Hong Kong was, vroeg ik of ze eentje voor me wilde meenemen aangezien daar praktisch alles goedkoper is. En omdat ze een geweldige zus is, nam ze er twee mee!

Vandaag review ik dus ‘the art of travel: Shu Uemura Eyelash Curler Duo Set’ voor jullie. Benieuwd of dit product aan zijn hoge verwachtingen voldoet?

De wimperkrullers zitten verpakt in aparte doosjes die samen in een grotere zwarte doos zitten. Mooi en luxueus, dat is het eerste wat ik denk als ik de verpakking zie. Nooit gedacht dat karton luxe kon uitstralen.

In elk doosje zit er een wimperkruller en een extra padje. Erg belangrijk, want deze is gepatenteerd door Shu Uemura. Hij is namelijk gemaakt van silicoon en is uniek qua vorm. Je zou het niet zeggen op het eerste gezicht, maar deze wimperkruller heeft een andere ‘bolling’ waardoor hij bij elke oogvorm past – en vooral bij Aziatische ogen. Verder is het gedeelte waarmee je de wimperkruller open en dicht doet (het ‘schaargedeelte’) ook gepatenteerd omdat je zo geen onnodige druk uitoefent bij het krullen van de wimpers. Zo zullen je wimpers niet afbreken en dus niet beschadigd raken.

Op de achterkant van het zwarte doosje staat er nog wat uitleg over hoe je de wimperkruller het best kunt gebruiken. Op zich is het niet anders dan een ‘gewone’ kruller, maar door de speciale vorm werkt hij gewoon beter.

Ik heb geen oude wimperkrullers meer (ik gebruikte er gewoon geen meer uit pure ellende), dus ik kan de vorm niet vergelijken. Maar als jij eentje hebt, kijk gerust even en merk het verschil! Het geheim achter deze wimperkruller zit namelijk gewoon in de vorm. Ik vind dat hij ‘breder’ is – hij pakt echt élk wimpertje mee bij het krullen. Bij andere krullers kon ik ofwel de buitenste wimpers krullen, ofwel de binnenste – nooit tegelijk. Het resultaat was dan ook onnatuurlijk.

De wimperkruller voelt ook fijn aan in de hand. Geen idee waarom (hij ziet er ‘normaal’ uit), maar bij mijn oude Kruidvat-wimperkruller kreeg ik pijn in mijn vingers bij het krullen.

Maar wat vind ik er nu van? Heel simpel: ik wil niks anders meer. Deze wimperkruller doet echt wonderen! Een tijdje geleden liet ik een wimperpermanent doen – deze kruller geeft hetzelfde effect. Wat me nog meer verbaasde, is dat hij de krul écht de hele dag houdt, zelfs met mascara. Vroeger, als ik eens een mooie krul kreeg, zakte deze terug uit door de mascara.
Verder heb ik nog nooit last gehad van een wimper dat uitviel tijdens het krullen, ook een pluspunt. Tot slot heb ik gemerkt dat mijn wimpers niet meer zo recht zijn als vroeger. Ik merk nu al een kleine krul zonder kruller! Echt, ik heb mijn Holy Grail gevonden. Dus aan alle dames die, net zoals ik, rechte stugge wimpers hebben: investeer in dit schatje!

Ik heb toch één minpuntje gevonden qua werking. Ik gebruik deze kruller al enkele weken, en ik merk nu dat hij minder goed krult, of toch de krul minder lang houdt. Ik denk dat het tijd is om het padje te verwisselen! Geen probleem, maar toch had ik gehoopt dat het eerste padje langer zou meegaan dan enkele weken.

Maar natuurlijk, als een kruller uit bijvoorbeeld de Hema perfect voor jou werkt, haal deze dan niet. Waarom veel geld uitgeven als eentje van enkele euro’s even goed werkt?! Ga niet achter het merk aan, maar achter de kwaliteit en wat goed werkt voor jou. Ik heb, door een Aziatische oogvorm, veel moeite met ‘gewone’ wimperkrullers. Maar door de vorm van die van Shu Uemura is deze wimperkruller gewoon geschikter voor mij. Ga gewoon voor wat jij leuk vindt!

Pluspunten?
+ krult alle wimpers in 1 keer
+ houdt de krul de hele dag
+ trekt geen wimpers uit, beschadigt ze ook niet
+ fijn in gebruik
+ geeft mijn wimpers een ‘permanentere’ krul

Minpunten?
– de prijs
– niet gemakkelijk verkrijgbaar
– padje gaat niet erg lang mee waardoor de krul minder goed pakt

Conclusie? Ik heb deze wimperkrullers als cadeautje gekregen, maar ik zou gerust de volle prijs betalen. Dit is een echte investering, zeker voor meiden met Aziatische ogen die niet tevreden zijn met ‘gewone’ wimperkrullers.

De Shu Uemura wimperkrullers zijn te koop bij o.a. Shu Uemura Antwerpen voor €25(*).

Veel liefs,
Diana

(*) Ik heb deze prijs gevonden op het internet, maar weet niet of deze klopt. Mijn zus heeft deze set alvast gekocht voor maar €18!

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. DianaAPBL says:

  Bedankt, echt waar! Ik waardeer jou en jouw comments enorm <3

 2. Frauke says:

  Klinkt als een supergoede wimperkruller! Ik gebruik dat zelf niet, heb er een van Casuelle maar die is echt heel slecht haha 🙂

 3. Jelka says:

  leuk dat je meedoet! maar kan je je email geven? zodat ik je kan contacteren! liefs x

  1. DianaAPBL says:

   Oei ja! aprettybeautifullife@hotmail.be (: x

 4. Marijke says:

  Klinkt goed! Maar ik gebruik het te weinig om deze aan te schaffen…

 5. Nu ben ik echt om! De volgende keer dat ik in A'pen ben loop ik langs en koop ik er eentje!

 6. miss_matc says:

  Hoooeeee klinkt goed! Ik heb dat probleem ook, heb er 1 van het kruidvat (totaal geen effect maar blijven proberen) maar misschien beter dat kopen 🙂

 7. Samira says:

  Super vette kruller!

Comments are closed.