Shu Uemura Ultimate Remedy Duo-Serum

Voor mij is  Shu Uemura een merk dat nooit teleurstelt. Oké, het is absoluut niet goedkoop, maar als je iets zoekt dat écht werkt, dan moet je bij Shu zijn.

Zo ontving ik een tijdje geleden een haarserum uit hun Ultimate Remedy-lijn. Dit is een productlijn dat zich focust op erg beschadigd haar. Ik testte het product uit en nu kunnen jullie mijn verdict lezen.

Voor deze Ultimate Remedy-lijn heeft Shu Uemura de lotus gebruikt. In de Japanse cultuur representeert de lotus geluk en zuiverheid. Het wordt al eeuwen gebruikt voor haar vochtinbrengende en verzachtende eigenschappen.

Voor deze producten heeft Shu Uemura lotusinfusie gecombineerd met ceramide, de meest krachtige cellulaire cement voor diep herstel van de meest beschadigde haren. Het voedt als het ware de haarvezel vanaf binnenuit en maakt het terug stevig en flexibel.

Dit Duo-Serum bevat een olie met lotusinfusie en een crème met Ceramide 2000. Samen bestrijden deze twee unieke texturen gespleten punten en geven ze het haar glans. Je kan het gebruiken op vochtig haar of op droog haar voor een voedende toets.

Ik heb het serum een paar keer gebruikt en ik ben al meteen overtuigd. Al vanaf het eerste gebruik is mijn haar enorm zacht en verzorgd. Het geeft mijn haar ook lekker veel glans, maar niet op een vettige manier (jullie begrijpen wel wat ik bedoel). Het product ruikt bovendien nog eens héérlijk fris en bloemig, dus dat is een enorm groot pluspunt voor mij.
De textuur is trouwens erg fijn. De meeste serums zijn een beetje vettig en verzwaren het haar toch een beetje. Deze is, ondanks de olie-crème mengeling, erg licht en totaal niet plakkerig of vettig. Ik moet vrijwel altijd mijn handen grondig wassen na het gebruiken van een serum, maar bij dit product is dat niet nodig. Heel fijn want ik heb al erg dik haar, en het laatste wat ik nodig heb, is een haarverzorging dat de boel nog eens vettig en zwaar maakt.
Opvallend is dat je telkens maar één klein pompje nodig hebt. Dus hoewel het een erg duur product is, is het erg zuinig in gebruik.

Ik neem wel de belofte van het verhelpen van gespleten punten met een korreltje zout. Ik lees overal dat er geen remedie is buiten het afknippen, dus het lijkt me sterk dat een serum gespleten punten kan ‘lijmen’ of iets dergelijks. Toch merk ik over het algemeen een gezondere haardos op dat minder kroest en pluist.

En hou ook rekening met het feit dat ik het maar een keer of 3 heb gebruikt want daarna kreeg het serum een nieuwe thuis bij Sunny. Na slechts drie toepassingen merkte ik een gladdere, gezondere haardos op. Indrukwekkend!

Als je erg droog, beschadigd haar hebt dat ook pluist of kroest, dan moet je zeker investeren in dit serum of eender welk product uit dit gamma. Of probeer desnoods ergens een tester te krijgen, want zelfs met een paar toepassingen merk je grote veranderingen op. Oh, en je moet de geur gewoon eens ruiken, absoluut goddelijk!

Shu Uemura Ultimate Remedy Duo-Serum – €39 / 30 ml

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

10 Comment

 1. Ik ben deze lijn nu ook aan het gebruiken, en van alle producten vind ik dit serum nu net het minst. Het werkt gewoon niet voor mij en mijn vette haar. De shampoo, de conditioner en het masker vind ik daarentegen echt super.

 2. twinkelbella says: Reply

  Dit klinkt heel fijn en zou best eens iets voor mij kunnenzijn 🙂

  1. DianaAPBL says: Reply

   Moet je eens proberen als je het eens tegenkomt, het is geweldig spul!

 3. chitchatontherocks says: Reply

  Oh my! Ik ben een GROTE fan van de haarproducten van Shu Uemura en ook dit klinkt als good stuff!

 4. LOVE Shu Uemura!

 5. beautiesatwork says: Reply

  schrijft sunny er ook nog een review over?

  1. DianaAPBL says: Reply

   Waarschijnlijk wel! Ze heeft veel om te reviewen maar misschien verschijnt het nog wel 🙂

 6. ♥ Shu ♥
  Dat is het zo wat 😀

 7. Mme_Sophistique says: Reply

  dit zou ik ook wel kunnen gebruiken, mijn haar is onderaan echt dood 😀

 8. chucky1012 says: Reply

  Ik zo veel over dit merk producten en vindt dit erg duur.

  Fijne dag

Leave a Reply