Shu Uemura Art of Hair – Essential Drops

Ontmoet het product dat mijn leven heeft veranderd: de Shu Uemura Art of Hair Essential Drops. Ja, ik méén het echt. Dit product behoort echt tot mijn holy grails, en ik kan er absoluut niet meer zonder. Lezen jullie snel mee?

Al sinds de oudheid worden essentiële oliën gebruikt voor hun uitzonderlijke effect op de gezondheid en de schoonheid. Voor het eerst gebruikt Shu Uemura Art of Hair ze in twee unieke verzorgende behandelingen met een hoge concentratie actieve bestanddelen. Enkele druppels van deze wonderbaarlijke elixirs volstaan voor een gezonde en evenwichtige hoofdhuid. Een fundamentele verzorging op maat om in het salon of thuis te gebruiken.

Ik heb al heel lang langs van vette haren en een jeukende hoofdhuid. Je vindt weinig producten die beide problemen tegelijk bestrijden. Dus toen deze olie in mijn brievenbus viel, hoopte ik zo hard dat het mij zou redden. En dat deed hij ook!

Het unieke aan dit product is dat hij gericht is op je hoofdhuid. Want iedereen weet dat een gezonde haardos begint bij een gezonde hoofdhuid! Deze Essential Drops bevatten de essentiële olie van pepermunt. Dit heeft een zuiverende en verkwikkende werking. Hij is geschikt voor de normale tot vette hoofdhuid, die hij zuivert en het evenwicht herstelt.

De Essential Drops zit in een glazen flesje van 30 ml – dat is goed voor ongeveer 15 toepassingen. Ik vind het zo’n mooi product om naar te kijken! Je ziet bovenaan (het groene gedeelte) de pepermuntolie, en onderaan het meer ‘waterige’ gedeelte. Je schudt het flesje om beide gedeelten te mengen.

De Essential Drops moet je schudden voor het gebruik. Daarna breng je het aan op je hoofdhuid – normaal gezien zijn vier pipetten genoeg. Vervolgens geef je jezelf (of iemand anders die het voor je wilt doen!) een goede hoofdmassage om het product goed z’n werk te laten doen. Na ongeveer 2 minuten kan je het uitspoelen met lauw water. Je vervolledigt je verzorging door je haren te wassen met je gewoonlijke shampoo.

Je kan de Drops als kuur gebruiken (2 à 3 toepassingen per week), of preventief (1 keer per week). Ik begon met 3 keer per week deze Drops te gebruiken, maar bouw het nu af tot ongeveer 1 keer.

Laat me mijn ervaringen met dit goddelijk goedje delen. Al na het eerste gebruik waren mijn haren véél minder vettig. Ik was mijn haren om de dag, en meestal zijn ze al vettig op de ochtend van een geplande wasbeurt. Na het gebruik van deze druppels merkte ik dat mijn haren veel minder snel vettig werden.

Ik gebruik ze nu al een dikke twee weken, en ik ben echt enorm onder de indruk! Mijn hoofdhuid jeukt niet meer, en schilfers zijn al helemaal out of the picture. Nu kan ik gerust mijn haren om de 2 dagen (of zelfs langer) wassen, want ze worden echt niet meer vet. Ik merk dat mijn hoofdhuid veel gezonder is geworden, want al de kwaaltjes waar ik voorheen last van had werden hardhandig aangepakt én geëlimineerd door Shu Uemura.

Ondertussen gebruik ik de Drops 1 keer per week, en dat bevalt me prima. Ik heb ook mijn zusje laten kennismaken met dit product, en ook zij vond dat haar haren niet meer zo snel vet werden – ook al na de eerste toepassing.

Het enige nadeel? De prijs. Voor een flesje betaal  je zo’n dikke €38! Maar eerlijk gezegd, ik zou dat geld zelf gerust neertellen. Ik kan er niet meer zonder! Ik heb nog maar zelden last van een vette coupe, en iedereen weet dat een gezonde haardos een vrouw meteen meer zelfvertrouwen geeft!

De Essential Drops kosten €38 voor 30 ml en zijn exclusief te koop bij de Belgische Shu Uemura Art of Hair kapsalons.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

15 Comment

 1. Klinkt alsof dit een musthave is voor mij! Ik heb ook last van snel vettig wordend haar, en dan begint het inderdaad te jeuken. Ik haat dat. Dus wishlist materiaal!

 2. Mooi product! Zowel hoe het eruit ziet als de werking klinkt erg goed! Fijn dat het je zo geholpen heeft 🙂

 3. Oh dat klinkt goed! Misschien ook wel iets voor mijn haar..

 4. Wow! Wat een effect bij jou! Ik heb ze nu een keer of drie geprobeerd maar eigenlijk nog niets gemerkt…nu moet ik er wel bij zeggen dat die massage erbij inschiet…

  1. DianaAPBL says: Reply

   Misschien had je al een gezonde hoofdhuid om mee te beginnen? Ik had veel last van vettig haar en schilfers, misschien daarom.

 5. Phil says: Reply

  Wants!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Can't have! Muahaha. Test gij die andere maar uit!

 6. Esmay says: Reply

  Dat klinkt echt meeega goed. Me wanna have!

 7. I WANT THIS.

 8. mostlysunnybunny says: Reply

  This looks like something I'd appreciate! Peppermint in summer is yum (provided we do get a summer here eventually)!

 9. beautiesatwork says: Reply

  dat groen is echt mooi 🙂 ik heb hetzelfde probleem

 10. Sounds very good ! Maar 38 euro voor iets wat 15 toepassingen geeft ? That a lot o money :p !

  1. Phil says: Reply

   Denk dat je heus wel geen 4 pipetten nodig hebt per keer. Eentje is al genoeg zolang je het maar goed aanbrengt bij de haarwortels. De massage is het hem die het ook deels doet, want met 4 volle pipetten doe je denk ik je haar erbij. Het is enkel de hoofdhuid die telt he.

   1. DianaAPBL says: Reply

    Inderdaad, ik heb het al een keer of 6 gebruikt en hij is nog lang niet aan de helft.

 11. redhotjillypeppers says: Reply

  Dat klinkt niet slecht. Echt fijn dat ze zo goed voor je helpen !

Leave a Reply