Redken Nature’s Rescue

Vorige week ontving ik van een vriendelijke koerier een grote zak van Redken. Ik was erg benieuwd want normaal verzenden ze hun producten in een doos. Toen ik de zak openmaakte, zag ik hun nieuwste gamma: Nature’s Rescue. En ik moet eerlijk toegeven, ik was nog nooit zo enthousiast geweest over een gamma want er zitten toch een aantal leuke producten tussen.

Ondertussen heb ik deze lijn een weekje kunnen testen, en in dit artikel deel ik mijn bevindingen met jullie.

Elke dag worden onze prachtige lokken blootgesteld aan vuil, zonlicht en andere schadelijke stoffen in de lucht. Vaak hebben we dat niet door en denken dat het wassen van de haren genoeg is. Helaas blijven er nog veel schadelijke deeltjes in onze haren zitten, deeltjes die je niet met het blote oog kunt zien.
Daarom komt Redken met een nieuwe lijn uit, Nature’s Rescue. Deze lijn is 100% vrij van parabenen, sulfaten en siliconen en is geschikt voor elk haartype! Super, niet? Bovendien zijn alle producten verrijkt met extracten van planten en zeewier zodat het haar grondig wordt gewassen en alle onzuiverheden en residuen worden verwijderd. De frisse geur van de producten zorgt voor een echte vakantiegevoel.

Een haarverzorgingslijn is niet compleet zonder een goede basis, namelijk een shampoo. De Refreshing Detox Shampoo is de eerste stap en zorgt ervoor dat je haren ontgiftigd worden.

Ik vind de flacon in ieder geval erg schattig en leuk. Hij is gemaakt van blauw plastiek met afbeeldingen van bubbels. Ik ben fan!
Meteen bij het openen van de flacon rook ik al de ‘frisse’ geur waar Redken over schreef. Je ruikt echt bijna de zee, met een hint van zeewier. Het is een specifieke geur die je meteen doet wegdromen. I like!
Over de werking van de shampoo kan ik niet veel zeggen. Want eerlijk gezegd, high end shampoos en producten die je in de supermarkt staan verschillen niet veel, vind ik. Het zijn de haarmaskers en sprays die naar mijn mening wél effect hebben. Maar goed, zolang een shampoo mijn haar niet doffer maakt (wat deze dus absoluut niet doet) ben ik tevreden.

Eerder schreef ik al dat ik erg enthousiast was over deze lijn. Dat komt onder meer door dit product: de Refining Sea Polish. Dit is namelijk een scrub voor je haren! Daar had ik nog nooit van gehoord, dus vooral dit schatje heeft mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. De Sea Polish is stap 2 en verwijdert overtollige onzuiverheden en strijkt het haaroppervlak glad.

Dit is hoe de Sea Polish eruit ziet. Hij lijkt echt op een lichaamsscrub. Je ziet toch enkele grove korreltjes zitten.
Toen ik deze polish voor het eerst gebruikte was ik erg verbaasd. Wat een gek gevoel! Je moet het product dus over je haren wrijven en lichtjes inmasseren. En mijn god, wat voelde mijn haar anders en veel zachter achteraf. Ik ben helemaal om: ik hou van haarscrub!

In dit gamma zit er ook nog een fijn haarmasker, de Cooling Deep Conditioner. Dit is stap 3 van de rescue-routine. Ook dit goedje heeft dezelfde frisse geur als zijn voorgangers.

Dit masker hydrateert het haar en kalmeert je hoofdhuid tegelijkertijd. Een fijne sensatie, moet ik toegeven. Ook weer een schot in de roos, Redken!

Tot slot is er nog een vernuftig product in deze lijn aanwezig: de Radiant Sea Spray. Dit is een spray die je door de dag kunt gebruiken op je haar voor een lichte strandtextuur. Zo een spray heb ik altijd al gewild!
Deze spray bevat een speciale technologie: de Time-Touch Fragrance Technologie. Dit staat voor geurcapsules die oceaanfrisse geurgolven loslaten wanneer het haar aangeraakt wordt. Zo kan je de hele dag genieten van de geur. Leuk, toch?! Ik heb wel gemerkt dat de geur goed vrijkomt doorheen de dag.
De Sea Spray zou je haar ook wat golvend maken voor dat beachy effect, maar helaas heb ik veel te stug haar waardoor dit product niet werkt. Maar voor de geur alleen al neem ik hem zeker mee in de vakantie!

Tot slot wil ik nog even een foto tonen van de mooie brochure. Echt prachtige foto’s!

Pluspunten?
+ heerlijke zeegeur
+ mooie verpakkingen
+ fijne nieuwe items, zoals de haarscrub
+ verfrist en herstelt je haren heel goed

Minpunten?
– nogal aan de prijzige kant

Conclusie? Zoals altijd: als jij geen moeilijk haar hebt en je bent tevreden met je huidige shampoo, skip deze lijn dan. Natuurlijk kan je altijd de scrub of spray uitproberen, want dat zijn echt leuke producten. Heb je wat lastiger haar? Dan is dit gamma een dikke aanrader!

– Refreshing Detox Shampoo, 200 ml – €18,50
– Refining Sea Polish, 100 ml – €25,50
– Cooling Deep Conditioner, 125 ml – €20,40
– Radiant Sea Spray, 100 ml – €25,50

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 Comment

 1. Rianna Blokzijl says: Reply

  oee.e.. misschien koop ik wel alleen de haarscrub..

  klinkt SUPER!! <3

 2. Dit is zo'n leuk pakketje hé! 🙂 Ik moet de producten nog testen 🙂

 3. miss_matc says: Reply

  Klinkt goed!

 4. Astrid says: Reply

  jaaaaa ik vond het ook zo leuk toen ik het ontving! moet het alleen nog uittesten 🙂 die spray heb ik wel al getest en idd, mmmm heerlijk!

Leave a Reply