Recept / pasta met looksaus en garnalen

Een tijd geleden postte ik deze foto op Instagram. Het is één van mijn favoriete receptjes dat ik eens uit mijn duim heb gezogen. Ik had zin in garnalen in lookboter maar ook in pasta, en daaruit is deze heerlijke creatie geboren. Let wel, je moet dit niet maken voor een romantische date want deze lookbom is niet erg bevorderlijk voor een intieme tête-à-tête.

Ingrediënten voor de saus
– 8 teentjes knoflook (naar eigen smaak; ik heb graag een felle looksmaak)
– 1 ui
– lenteui
– 100 gram champignons
– 50 g boter
– 50 g bloem
– 250 ml melk
– 1 groentebouillonblokje
– garnalen (hoeveelheid naar keuze)
– peper en zout

Instructies
1. Stoof de versnipperde ui aan in een beetje boter (niet van die 50 gram) en voeg daarna al de look toe. Ruik je die heerlijke geur al? Garrrrlic Doe daarna de rest van de boter erin en roer de bloem erdoor.
2. Voeg de melk langzaam toe en roer zodat je een smeuïge saus krijgt. Voeg het bouillonblokje en wat peper en zout naar smaak toe.
3. Snij de champignonnen in dunne schijfjes en gooi ze in de saus. De garnalen maak je schoon (darmkanalen verwijderen!) en die gooi je daarna ook maar in de pan.
4. Hopelijk heb je ondertussen je pasta al gekookt, want die mag je er nu aan toevoegen. Gooi tot slot nog wat lenteui door het geheel en proef of je nog moet bijkruiden. Ik doe normaal nog wat lookpoeder bij voor nog extra garlicky goodness maar ik vermoed dat jullie wel genoeg zullen hebben aan de 8 teentjes 😉

En nu: SMULLEN. Ik hoop dat jullie evenveel zullen genieten van deze goddelijke creatie als ik. Laat me zeker weten of het heeft gesmaakt, mochten jullie besluiten om deze uitdaging aan te gaan 😉

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

6 Comment

 1. chitchatontherocks says: Reply

  Hmmmm, klinkt lekker. En seriously: hoe meer look, hoe beter!

  1. DianaAPBL says: Reply

   YES! Misschien is dat typisch iets voor Leeuwen, haha 😉

 2. smilingbeauties says: Reply

  Klinkt lekker! (exclusief champignons en garnalen dan 😉 )

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, je kan er bij voegen wat je zelf lekker vindt!

 3. Hmmm, met een looksausje kan je bij mij nooit verkeerd doen.

 4. beautiesatwork says: Reply

  *drool*

Leave a Reply