Recept: faux risotto

Faux risotto – een gerechtje dat ik met restjes uit de koelkast in elkaar heb geflanst. Het heet ‘faux risotto’ omdat het niet echte risotto is, maar het lijkt er op. Ahum. Ik ben niet zo creatief met namen 😉 Maar goed, dit gerecht bestaat uit restjes rijst en nog wat ingrediënten die ik altijd in mijn koelkast heb liggen.

Ik had deze foto op Instagram geplaatst, en enkele mensen vroegen me om het recept. Ik dacht om het op mijn blog te plaatsen, gewoon om te zien hoe me dat bevalt.

Ook leuk: je kan het vlees weglaten en een blokje groentebouillon toevoegen, en je hebt een vegetarisch gerechtje!

Faux risotto met oesterzwammen (2-3 personen)

Benodigdheden:

– 50 gram boter
– 50 gram bloem
– 200 ml melk
– een bouillonblokje naar keuze (groenten, kip, rund)
– een bakje oesterzwammen
– rijst (zo’n 200 gram)
– lente-uitjes
– prosciutto/ham/spek
– een teentje look
– Parmezaanse kaas
– peper + zout

1. Hak de ingrediënten in stukjes. Ja, meer is er niet aan 😉
2. Stoof de oesterzwammen aan in een beetje boter. Niet te lang, want ze garen nog verder in de saus.
3. Voeg de look toe.
4. Haal de zwammen en look uit de pan en zet ze even aan de kant en gebruik dezelfde pan om de saus in te maken. Maar je mag ook aparte pannen gebruiken en daarna alles samen gooien. Ik doe het op deze manier – ik ben een rare kok 😉
5. Maak de bechamelsaus. Ik heb enkele hoeveelheden gegeven bij de benodigdheden, maar ik maak mijn bechamel altijd op gevoel.
6. Voeg een bouillonblokje toe aan de saus en laat even pruttelen op een laag vuurtje.
7. Voeg je champignons, look, lente-uitjes en prosciutto toe. Nog heel eventjes pruttelen!
8. Haal de pan van het vuur en roer de rijst door de saus.
9. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

DONE!

Mijn zusje is er alvast weg van, en ikzelf moet spontaan kwijlen als ik hier aan denk.
Het is best wel een licht gerecht, want ik gebruik zelf magere melk voor de bechamelsaus en voeg geen room toe. En er zitten altijd héél veel champignons in de gerechten bij ons thuis, heel lekker! Je kan verder ook perfect bruine rijst gebruiken als je het helemaal gezond wilt houden.

Laat me zeker iets weten als je dit receptje gaat proberen en wat je er van vindt. En is af en toe zo’n recept op de blog een yay of een nay? Let me know!

Smakelijk!
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

5 Comment

  1. heb dat ook al eens gemaakt, is echt heerlijk hé :d
    xo Charlotte
    aliceroxy

  2. Dat is nu eens iets dat ik niet graag lust, risotto, Geef mij maar gewone rijst met een lekker sausje 🙂

  3. Mmm, ziet er jummie uit !

  4. petra says: Reply

    Mmm, ziet er lekker uit!! Dus ja, zeker nog doen, altijd handig om ideetjes te krijgen voor het avondeten 😉

  5. beautiesatwork says: Reply

    zal ik eens moeten testen zonder het vlees 🙂

Leave a Reply