Real Techniques: Blush Brush & Expert Face Brush

Sommige trends kun je gewoon niet negeren. Neem nu bijvoorbeeld de Real Techniques kwasten van Youtube-guru Samantha Chapman (van Pixiwoo). Echt iédereen was razend enthousiast over deze lijn, dus ik moést ze gewoon zelf uitproberen (ja, moest, ik kon toch niet achter blijven ;)).

Ondertussen heb ik al twee Expert Face Brushes, een blush kwast en een Shading Brush in mijn bezit. Ik bespreek in dit artikel de eerste twee.

Trouwens, de kwasten hebben verschillende kleuren. Die met een geel handvat zijn voor Your Base, dus voor foundation en poeder. De paarse zijn voor de ogen, en de roze kwasten zijn bedoeld om een perfecte finish te verkrijgen.

 

De blush kwast heeft een licht afgeronde, ovalen vorm. Hij ligt erg fijn en stevig in de hand, en de roze kleur is een welkome verandering tussen al die zwarte kwasten.

Ik gebruik deze kwast om poederblush mee aan te brengen, maar je kan er ook perfect je make up mee afpoederen, of om te contouren. Bronzer kan hij ook perfect aan! Het is echt een multifunctionele kwast, en erg handig als je op reis gaat en niet teveel tools wilt meezeulen.

Mijn absoluut favoriete kwast van het moment is echter de Expert Face Brush. Deze is gewoonweg ongelofelijk!

Deze kwast zorgt ervoor dat mijn foundation echt IN de huid wordt gewerkt. Dat had ik niet met andere kwasten: het effect was mooi, maar van zodra ik een (vloeibare) highlighter aanbracht smeerde het de foundation eronder gewoon uit. Deze Expert Face Brush werkt alle producten in de huid zodat je naar hartelust nog vloeibare/creme producten kunt aanbrengen zonder dat je foundation uitgesmeerd wordt!

Ook heb ik gemerkt dat het mijn huid een gezonde, dewy glow geeft. Ik ben er echt dol op!

Ondertussen heb ik nu twee exemplaren: eentje gewoon voor mijn foundation, en eentje om mee te contouren en te highlighten. Contouren gaat ook erg gemakkelijk want de kwast past perfect op je jukbeenderen.

Wat ik wel heb gemerkt is dat deze Expert Face Brush niet bij alle foundations even goed werkt. Samen met mijn Bourjois Healthy Mix, bijvoorbeeld, vormen ze het perfecte koppel. Maar mijn Estée Lauder Double Wear Light slorpt hij dan weer op en verkrijg je een streperige finish. Het is even zoeken, maar als je de juiste combinatie hebt gevonden ga je een flawless huidje hebben!

Alle Real Techniques kwasten zijn gemaakt van synthetisch taklonhaar. Ze zijn echter ongelofelijk zacht – je zou ze zo kunnen verwisselen met natuurlijke haren!

Bij het wassen van de kwasten komen de haartjes niet los en de vorm blijft ook mooi behouden. Ze drogen ook redelijk snel – geen idee of het komt door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, maar ik ben er alvast tevreden over.

Dat ik overtuigd ben én verslaafd ben aan de Real Techniques kwasten, kan je wel merken doordat ik al mijn andere kwasten weg doe. Echt, ik gebruik geen andere tools meer – enkel deze schatjes. Niet dat Sigma (mijn go to merk voorheen) slecht was, maar aangezien ik enkel naar deze kwasten grijp, leek het me een zonde om ze te houden.

Ik heb mijn Real Techniques kwasten gekocht bij iHerb.com. Het is daar namelijk véél goedkoper, en als je mijn code (FTZ496) gebruikt krijg je nog eens $5 korting bij je eerste bestelling!

Het enige nadeel is wel de leveringsduur. De eerste keer kreeg ik mijn bestelling al heel snel binnen (nog geen twee weken), maar de tweede keer moest ik toch zo’n drie weken wachten. Maar goed, als ik daarbij tientallen euro’s kan uitsparen wacht ik gerust een beetje langer!

Zijn jullie al gek van de Real Techniques kwasten?

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

16 Comment

 1. Myrthe says: Reply

  Bedankt voor de tip van de site, dit scheelt me bijna 10 euro!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Graag gedaan, en veel plezier met je kwasten!

 2. Karolien says: Reply

  Ik zou de RT brushes ook graag eens uitproberen. Nu nog wat sparen en een keer bestellen! 😉

 3. lies says: Reply

  beter de sets kopen? of toch beter apart? want de kwasten uit de sets zijn niet dezelfde als die apart te koop denk ik? of vergis ik me? ik heb nu al een paar kwasten van MAC. deze zijn veel goedkoper, maar zijn ze ook even goed? zoniet, geef ik liever wat meer geld uit denk ik… alvast bedankt vr je advies! leuke blog trouwens…

  1. DianaAPBL says: Reply

   Hi!
   Goh, die in de sets zijn inderdaad anders dan de losse kwasten. Ik zou de losse kwasten aanraden hoor, dan kan je degenen kiezen die je het leukste vindt. Tenzij je echt een set zoekt, natuurlijk.
   De beste kwast is de Expert Face Brush! Deze is fantastisch, echt fijn om je foundation mee aan te brengen.
   De MAC kwasten zijn héél goed, maar ook stukken duurder. De RT kwasten zijn van een héle goede kwaliteit, maar stukken goedkoper. Zeker aanraders dus 😉

   1. lies says: Reply

    ok bedankt diana!

 4. Jana says: Reply

  damn jammer dat ik niks online mag bestelle :p Nuja niet zo heel erg want anders koop ik iedere site wel leeg!
  Ooit zal ik deze borstels toch bemachtigen haha

  leuke blog Diana

  x Jana

  1. DianaAPBL says: Reply

   Je weet he – als je iets wilt, kan ik het ook bestellen voor je!

 5. Ale goed om weten dat ik terug kan commenten! 😛
  Stom dat ik geen borstels gebruik he

 6. Ik heb de blush brush al maar nu wil ik de face expert brush ook !

 7. beautytalkblog says: Reply

  I want!
  Eefje

 8. marijke04 says: Reply

  Ik ben ook groot fan van de Expert Face Brush!!

 9. Ik ga ze ook bestellen! 😀
  Ben enkel nog aan het uitzoeken welke ik nu precies wil..
  Zijn de verzendingskosten / douanekosten hoog? Of misschien moet ik wachten tot in de US deze zomer…

  <3

  1. DianaAPBL says: Reply

   Geen verzendkosten, en ook geen douanekosten! Allez, als ge onder de $60 blijft ofzoiets geloof ik. Met de kortingscode krijgt ge nog eens $5 af!

 10. Ze staan ook op de mijne!

 11. beautiesatwork says: Reply

  ze staan op mijn wishlist!

Leave a Reply