Pomm WHiTE @ Home kit

Iedereen wilt een stralende, witte glimlach. Toch zijn er maar weinigen die gezegend zijn met een wit gebit. Ik hoor daar alvast niet bij, maar heb toch een handige oplossing gevonden die wérkt. Lees snel meer!

Ik heb al een lange tijd problemen met verkleurde tanden. Geen idee hoe dat komt – ik poets 2 keer per dag minstens 2 minuten met een elektrische tandenborsten, ik floss na elke maaltijd en als ik iets een donker drankje drink, ‘spoel’ ik mijn mond achteraf met een glas water.
Toch blijven mijn tanden geel. Ik ging op zoek naar oplossingen, maar ik vond niets. Witmakende tandpasta’s zijn te agressief voor me en zorgden dat de cellen in mijn mond afstierven (ik ga er hier niet dieper op in, het is te gortig om uit te leggen). En bleeksessies bij de tandarts of schoonheidsspecialist kosten een flinke duit.

Tot ik op een dag in de winkelstraat bij Esthetiek Cryo reclame zag over de WHiTE @ Home kit van Pomm Cosmetics. Ik had hier al wat over gelezen maar toen ik zag dat één behandeling €99 kostte, ging ik er niet dieper op in. Deze kit kostte €49, dus ik ging wat meer info vragen.

Het blijkt dus dat deze kit alle materialen bevat die men in een salon ook gebruikt. Deze heeft wel drie behandelingen (in het salon krijg je er maar één), dus dat is stukken goedkoper. Maar misschien gebruiken ze in het salon een meer geconcentreerde gel waardoor je in één behandeling betere resultaten ziet.

Goed. Zo’n kit kost dus €49 en bevat alles wat je nodig hebt voor 3 sessies, inclusief een UV-lampje.

Het proces is erg gemakkelijk. Er zitten duidelijke instructies in het doosje, dus de kans is erg klein dat je iets fout kunt doen.

De eerste stap is het bepalen van de kleur van je tanden. Dat doe je aan de hand van dit handig kaartje. Deze stap is niet noodzakelijk, maar het is handig om te zien hoeveel tinten lichter je gebit is geworden.
Ik heb dit kaartje niet gebruikt want ik vond mijn tint niet. Deze zijn nogal grijzig qua kleur terwijl ik toch meer last heb van gelere tanden.

De volgende stap is je tanden reinigen. Je kan je tanden eens goed poetsen, maar je moet sowieso dit even gebruiken.

In de zakjes zitten Teeth Cleaning Wipes. Dit zijn kleine ‘zakjes’ die je over je wijsvinger moet schuiven. Daarna spray je er wat van de Cleaning Spray op. Daarmee poets je dan je tanden om eventuele etensresten te verwijderen.

De volgende stap is het mondstuk voorbereiden. Deze is gemaakt van flexibel plastiek met vooraan een gleuf waarin het lampje past. Je moet het lampje dus ook niet vasthouden. Handig!

In de kit zitten 3 spuiten, genoeg voor 3 behandelingen. Je moet het mondstuk vullen met de gel: de helft van de spuit gaat in de bovenkant van het mondstuk, de andere helft in de onderkant.

Je brengt de gel aan tegen de rand, waar je tanden straks tegen zullen komen (dus niét op de bodem van het mondstuk). Vervolgens maak je het lampje vast en breng je het mondstuk in.

Dan druk je op de knop van het lampje. Deze zal aangaan gedurende tien minuten. Na die periode gaat er een piepje af en gaat het lampje uit. Je moet de lamp dan nog eens aanzetten voor nog eens tien minuten. Daarna springt het weer uit en kan je je mond spoelen. Simpel!

Ondertussen kan je wat tv kijken of wat blogs lezen. Heel handig want je moet het lampje niet eens vasthouden. En het lampje laat je zelf weten wanneer het tijd is om het uit je mond te halen.

In totaal ben je dus 20 minuten bezig, en dit herhaal je 3 dagen na elkaar. Als je al witte tanden hebt, kan je dit 1 keer per week doen als onderhoud.

Nu heb ik geen voor- en nafoto’s genomen want ik wilde mijn tanden echt niet tonen. Maar ze zijn inderdaad een paar tinten lichter! Al na het eerste gebruik merkte ik dat mijn tanden wat witter waren geworden. Na drie behandeling waren mijn tanden toch een tint of 3 lichter.

Het enige nadeel dat ik kan vinden, is dat mijn tanden direct na het gebruik een beetje gevoelig waren. Maar dat trekt snel weg en dan heb je daar geen last meer van. Ook had ik direct na de behandeling wat witte vlekjes op mijn tanden. Na even wat onderzoek op Google blijkt dit te komen doordat je tanden tijdens een bleeksessie ‘uitgedroogd’ worden, en dan vallen vlekjes sneller op. Als je tanden terug ‘gehydrateerd’ worden, verdwijnen deze dan ook weer.

Ondertussen is het ongeveer 3 weken geleden dat ik deze kit heb gebruikt. Mijn tanden zijn ondertussen niet meer zo wit als toen, maar dat heeft sowieso te maken met je (eet)gewoontes. Als je elke dag koffie drinkt of rookt, dan gaan je tanden terug sneller verkleuren. Daarom moet je goed poetsen en je gebit onderhouden om het effect te behouden.

Ik ben dus erg tevreden over deze whitening kit. Het is goedkoop, zeker in vergelijking met een behandeling in een salon. Bovendien krijg je 3 behandelingen mee. Erg handig als je al witte tanden hebt en om de week of maand even wilt bijwerken. Mocht je erg verkleurde tanden hebben, dan kan je deze gewoon 3 dagen na elkaar gebruiken, om de 3 maanden.

Dit is trouwens de eerste kit om je tanden te bleken met een UV-lampje en mondstuk die ik heb gevonden. Dat vind je niet snel in de drogisterijen (geloof me, ik heb zitten zoeken) want zij hebben enkel whitening tandpasta’s. Bovendien wérkt het ook echt! 9 tinten lichter geloof ik niet direct, maar het werkt wel degelijk.

Als je zelf aan de slag wilt gaan met zo’n kit (and I know you do), dan kan je terecht bij één van de instituten die werken met Pomm, of via de webshop. Wil je toch liever dat een professional dit voor je doet? Een lijst met de instituten vind je hier.

WHiTE @ Home kit – €49

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

10 Comment

 1. Krizia says: Reply

  Ooh, bij Cryo?
  Dan ga ik zeker eens langs!
  Trouwens, moet je telkens weer de lamp (de hele kit) opnieuw kopen of kan je die gel ook apart kopen daar?

  x Krizia
  http://sharkattackfashionblog.com

  1. DianaAPBL says: Reply

   Dat weet ik niet, maar ik vrees dat je alles opnieuw moet kopen. Je kan altijd eens vragen!

 2. Joelle says: Reply

  Leuk artikel, goed idee!

 3. Zoiets zou ik ook wel willen proberen!

 4. Bianca says: Reply

  Ik heb de kit liggen, ga hem na de feestdagen testen, dan heb ik er meer tijd voor 🙂 Ben alvast benieuwd!

 5. Ik heb ook zoiets (met lampje) op alixpres besteld voor een paar dollar, werkt hetzelfde als dit 🙂 idd fijn voor af en toe op te frissen x

 6. chitchatontherocks says: Reply

  Oh, ziet er interessant uit!

 7. Ik heb het ooit bij de tandarts laten doen en het resultaat was écht teleurstellend! Achteraf kocht ik een vergelijkbare kit met deze (via Groupon) ook met zo'n pasta's en lampje en dat werkte stukken beter!

 8. Mme_Sophistique says: Reply

  oh dat klinkt echt goed!

 9. Ceetje says: Reply

  Klinkt goed! Ik durf het alleen nog steeds niet aan. Heb zelf twee gele snijtanden, maar ben toch bang dat het mis gaat ofzo.

Leave a Reply