Philosophy Total Matteness Cleanser+Mask

Toen ik het persbericht ontving van de nieuwe Philosophy producten dacht ik: yes, eindelijk een oplossing voor mijn vette huid! Ik heb namelijks soms echt een vette, glimmende t-zone waardoor ook gewone make up moeilijk blijft zitten.

Ik ontving de Total Matteness Pore-Minimizing & Mattifying Cleanser + Mask – een hele mondvol! Het is dus een cleanser die je ook als masker kunt gebruiken. Ik was erg benieuwd!

Deze cleanser/mask belooft om de overtollige olie en glans te controleren. Je kan deze multitasker dagelijks gebruiken als een cleanser of als een wekelijkse masker.

Dit product bevat onder andere gletsjerklei om de poriën schoon te maken zodat ze kleiner lijken. Het absorbeert verder ook olie en zorgt voor een matte huid.

De cleanser/mask zit in een grote fles van 150 ml. Dat is een flinke hoeveelheid, zeker als je hem enkel als masker wilt gebruiken. Zelfs als cleanser heb je maar een kleine hoeveelheid nodig, dus in vergelijking met de prijs is het zeker een goede verhouding.

De reiniger is groengrijzig en bevat van die dikke ‘korrels’. Het ziet er niet erg smakelijk uit, maar bon, we moeten het niet opeten hé!

De textuur is dik en romig, zoals klei. Je kent wel van die kleimaskers tegen de vette huid. Dit is dus ongeveer ook zo.

Als reiniger moet je het opsmeren en gedurende een minuut inmasseren op een vochtige huid. Als masker laat je hem 4-5 minuten inwerken.

Nu, ik gebruikte dit product eerst als masker. Ik smeerde het op en ging ondertussen mijn lakens wisselen. Meteen daarna stapte ik in de douche – dat duurde hoogstens 5 minuten. Toen ik het masker er af haalde, zag ik dat de plekken waar ik het masker op had gesmeerd (voorhoofd, neus, wangen en kin) erg rood waren. Het was echt eng! Ik dacht dat ik een allergische reactie had, maar gelukkig trok het na een paar uur weg.

In ieder geval was ik erg geschrokken. Ik volgde de instructies op het doosje en heb geen supergevoelige huid of allergieën. Misschien heb ik het masker een minuutje langer laten inwerken, maar ik had echt niet zo’n heftige reactie verwacht. Echt grappig én eng tegelijkertijd – rode vlekken op je gezicht die pas na een paar uur wegtrekken. Wel een pluspunt: mijn huid was heerlijk zacht en matte.

Ik besloot om dit product als reiniger te gebruiken (en het binnen een halve minuut af te wassen; ik neem geen risico’s!), en het resultaat is echt heel fijn. Mijn huid is matte en veel minder vet. De poriën op mijn neus lijken kleiner, en mijn huid ziet er in het algemeen gewoon beter uit.

De Total Matteness reiniger/masker werkt zeker goed en doet wat het belooft. Zeker een aanrader voor degenen met een vette huid. Je moet het enkel NIET zo lang als op de doos laten inwerken. Zoals ik al zei: mijn huid kan normaal tegen een stootje, dus de rode vlekken waren erg eng. Als je een gevoelige huid hebt, zou ik deze dus zeker niet aanraden. Je kan dan beter de Purity cleanser gebruiken, deze is erg zacht en reinigt ook erg goed.

Philosophy Total Matteness cleanser & mask – €26,44 / 150 ml

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. Sofie says: Reply

  Los van de rode vlekken, klinkt het wel goed! Ik zou hem in elke geval zeker goed kunnen gebruiken *vette huid hierzo*

  1. DianaAPBL says: Reply

   Als je je aan de instructies houdt, is het een fantastisch product!

 2. Ugh, die wil ik! Alleen voor de T tussen mijn ogen, voor de rest heb ik een droge huid!

  <3

 3. Interessant, dit kan ik wel gebruiken met mijn vette (grrrrr…) huid.

 4. Mme_Sophistique says: Reply

  ik ga hier niet aan beginnen, ik had zo'n afschuwelijke reactie op hun microdelivery peel dat ik ver weg blijf van philosophy producten

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, Philosophy is nogal chemisch dus niet meteen voor erg gevoelige huidjes.

 5. Klinkt niet slecht maar ik heb enkel een vette t-zone dus skippen maar als ik geen rode vlekkies wil 😉

 6. beautiesatwork says: Reply

  met mijn gevoelige huid skip ik dit beter 🙂

 7. chucky1012 says: Reply

  Klinkt goed…..;-)

Leave a Reply