Persoonlijk // Wat ik heb geleerd van andere bloggers

The title says it all. Ik speel al een tijdje met dit idee, om een artikel te schrijven met wat ik allemaal heb geleerd van andere bloggers. Ik twijfelde wel, want ik wou niet dat mensen zouden denken dat ik een giga-slijmbal ben.
Het feit is dat ik mijn persoonlijke mening van een blogger gescheiden hou van hun blog. Dus ik kan iemand perfect superfijn vinden, maar van hun blog ben ik niet meteen een grote fan. Of andersom: een prachtige blog, maar ik vind de persoon die erachter zit minder fijn.

Dit artikel is dus niet om te slijmen, maar gewoon om te tonen dat je veel kan bijleren van je medebloggers!

Hieronder heb ik dus enkele bloggers opgenoemd (de volgorde is willekeurig) en wat ik van hen heb geleerd.

– Je moet niet over lijken gaan om succes te hebben, wat soms wel eens gezegd wordt. Kijk maar naar Marijke en Teri – twee ongelofelijk lieve meisjes die nooit een vlieg kwaad zouden doen, maar toch fantastische blogs hebben. En Lisha is altijd bescheiden en vriendelijk geweest, en zij heeft nondenju een Weekend Blog Award gewonnen.

– Van Evelien heb ik geleerd hoe je small talk kunt voeren. Dat is immers erg belangrijk – denk maar eens aan de awkward stiltes die soms vallen. Evi is iemand die ongelofelijk makkelijk en prettig in de omgang is. En ze is altijd superlief en verwelkomend!

Suzanne heeft een no nonsense attitude. Zij zal nooit vals doen achter je rug en is altijd eerlijk, dat bewonder ik echt! Ook Maaike is het type dat niet vaak een blad voor de mond zal nemen. Maar beide dames zullen nooit een grote mond opzetten om gewoon iemand te kwetsen.

Kim toont ons dat als je hard werkt, je jezelf gerust eens flink mag verwennen. Zij werkt enorm hard en maakt lange dagen, maar af en toe knijpt ze er eens tussen uit en zoekt ze de zon op. Sommige mensen voelen zich schuldig als ze eens iets voor zichzelf doen (ik voorheen dus ook), maar vergeet niet: work hard, play hard.

– Niet alle Gentenaars spreken zo raar als Wim Ballieu (sorry, ik ben echt geen fan van zijn accent) – zie de lieve dames Hanne en Petra!

– Van Phil heb ik geleerd dat je niet bang moet zijn om ‘anders’ te zijn. Hij is namelijk een man in een vrouwenwereld (al verandert dat nu wel langzaamaan), maar hij haalt het ene exclusief merk na het andere binnen alsof het niks is! En ook Immi straalt in de fashionwereld als een goedgeklede man!

– Blogster Sunny wilt de wereld veroveren! Zij blogt lekker in het Engels en trekt veel volk aan met haar vrolijke blog. En als jij in het Engels wilt bloggen, ga er gewoon voor.

– Als je van je iets houdt, wees dan niet bang om het met de wereld te delen. Roxanne en Sarah gooien jullie omver met foto’s van hun übercute katten waar we – geef toe – gewoon niet genoeg van kunnen krijgen (en ik met foto’s van Butters, oké oké). En Elien heeft zelfs het woord ‘dogs’ in haar blognaam zitten. We zijn allemaal dol op onze dieren, en tonen jullie dat ook graag. Als jij gepassioneerd bent door iets, dan mag je dat gerust delen! En om dat te benadrukken heb ik nog een foto van Butters voor jullie 😉

– Af en toe mensen laten meekijken achter de schermen, dat appreciëren de lezers. Freya is een fervente Instagrammer en gunt ons geregeld een kijkje in haar privéleven. Dat houdt de lezers geïnteresseerd, je betrekt hen echt. Moet ik zeker ook meer gaan doen (more pictures of Butters, anyone?).
En ook Peggy toont ons hoe het leven is als visagiste. Bij haar zie je ook geregeld artikels verschijnen over haar werk, hoe het er aan toe gaat op fotoshoots enzovoort. Enorm interessant!

Stamatia’s slogan (There’s no such thing as a beauty without brains) past perfect bij haar: prachtige dame, maar heeft ook een prachtig stel hersenen. Net zoals de rest van de bloggers, trouwens. Het zijn echt geen bimbo’s die graag over schmink praten, vergis je niet!

Krizia heeft een eigen unieke stijl en is niet bang om het te tonen. Ze heeft een enorm succesvolle blogs, terwijl ze niet klakkeloos alle trends volgt. Ze is niet bang om op te vallen (herinneren jullie nog haar rainbow dip dye?!), iets wat ik nog persoonlijk zelf moet leren.

– En nog twee dames die altijd lief zijn geweest voor mij, en die naar mijn gezaag hebben geluisterd: Vanessa en Jill. Superdames die mij al vaak wijze raad hebben gegeven. Merci ladies!

Ik ben ongetwijfeld nog meer fantastische bloggers vergeten, mijn excuses daarvoor. Maar ik kan van echt iedereen iets leren, ook al is het maar iets kleins!
En zou de wereld niet mooier worden als we allemaal eens iets liefs zeggen over onze collega’s? Laat zeker in de comments achter wie jullie bewonderen of van wie jullie iets hebben geleerd, ik ben enorm benieuwd!

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

17 Comment

 1. chantal says: Reply

  Hele leuke post! Goede positieve insteek ook 🙂 Kom zelf uit Gent en deel de mening over Gentenaars en Ballieu 🙂

  xoxo

  Chantal

  1. DianaAPBL says: Reply

   Dankjewel Chantal! Haha, fijn om te horen 😀

 2. Wat een lief artikel! Dank je wel, is echt heel fijn!

 3. HIhi alé ik ben blij dat ik uw beeld over Gents wat heb kunnen bijstellen 😀

 4. petra says: Reply

  Ohhhh, ik had deze post nog niet gezien!!
  Wat bij je superlief, Diana, echt!!! Blij dat ik een deel van je postje uitmaak, you're the best!!

 5. Lief! En tuuuuurlijk: work hard, maar geniet des te harder! xoxo

 6. Wat een leuke post 🙂 De vermelde bloggers vinden het ongetwijfeld een eer om in je artikel te staan!

 7. Ohh wat superlief!! Jij bent ook een sweetie hoor! 🙂

 8. Heel lief van je <3

 9. Esmay says: Reply

  ahhh, wat een superlieve blogpost <3

 10. Aaaaw, wat een lieve blogpost Diana! Ik kan je alleen maar gelijk geven, de meeste bloggers zijn zo lief en heel leuk gezelschap! Ik hoop je in de toekomst nog meer te kunnen zien trouwens, dat lijkt me echt leuk :).

 11. Wel erg leuk om te lezen. Ik herken er een paar.
  Liefs, xxx

 12. mostlysunnybunny says: Reply

  Aww thanks Diana! I was wondering why I have SO many visitors from Belgium today, and it's because of you 🙂 xx

 13. Nikita says: Reply

  Heel erg leuk ! Ik heb veel geleerd van mijn schoonzus, Laurence van http://dressesanddaisies.blogspot.be/
  hoewel mijn onderwerp heel anders is dan meeste beautyblogs is ze toch een beetje een mental blog coach

 14. Op 2 bloggers na ken ik iedereen en ik kan je alleen maar gelijk geven 🙂

 15. Sofie says: Reply

  Ik herken zeker en vast verschillende dingen uit je artikel. Ik vind het ook leuk dat er niet echt concurrentie ofzo tussen de bloggers is en dat iedereen over het algemeen heel vriendelijk is. Leuke post, trouwens en komt helemaal niet slijmerig over. Bewijst juist dat je heel lief bent en dat je de mensen apprecieert!

 16. beautiesatwork says: Reply

  Ik ken nog niet zo veel bloggers persoonlijk. Wie ik wel al ontmoet heb: Teri, Marijke, Sofie, Maaike, Astrid en de ijsprinses. Allemaal schatten van vrouwen 😀

Leave a Reply