Persoonlijk // Diana op stage

Wie mij volgt op Twitter/Facebook heeft het al gezien: momenteel doe ik 3 maanden stage bij Maasmechelen Village. Om het kort samen te vatten: het is een dream come true. Al vanaf dag 1 werd ik ondergedompeld in de wondere wereld van marketing en retail. Het is geen enkel moment saai geweest, en ik heb in de afgelopen 8 weken al zoveel bijgeleerd!

Dit is trouwens de reden voor de verwaarlozing van APBL. Ik heb gewoon amper tijd om iedere dag (of zelfs om de dag) iets te schrijven want naast mijn stage moet ik nog twee papers afwerken voor school. En daarnaast wil ik ook gewoon in de zetel liggen met de hondjes, you know? Anyway, ik dacht dat het wel leuk zou zijn om jullie een blik achter de schermen te gunnen van mijn leven.

Soms mag ik eens werken in deze prachtige VIP Lounge waar ik al eerder over heb geschreven (zie hier).

Maasmechelen Village VIP Lounge

Een project waar ik al sinds dag 1 aan heb gewerkt, is het Denim Festival in samenwerking met Belmodo. Miss Tiany Kiriloff herself kwam langs met 3 influencers (Paulien, Patricia en Karen) en 40 winnaars voor een dagje shoppen. Het was een hectische dag maar oh zo leuk!

Nog iets superleuk: iedere zondag van maart kwamen 4 topchefs van Njam! tv langs om een kookdemonstratie te geven. Ik hielp mee tijdens de laatste zondag toen meesterchocolatier Dominique Persoone ons kwam bezoeken.

Ik ben altijd enorm starstruck toen ik Dominique ontmoette. Ja, ik val al omver als ik een BV ontmoet – moet je eens voorstellen wat er zou gebeuren als ik Taylor Swift of zo zou ontmoeten? Anyway, Dominique was echt een fijne kerel die gewoon met ons een babbeltje kwam slaan.

We mochten ook proeven van zijn heerlijke chocolaatjes. In dit doosje zaten speciale pralines met ingrediënten zoals koriander, sojasaus, wodka en limoen. Klinkt vreselijk maar het viel eigenlijk heel erg goed mee. Wie benieuwd is, moet maar eens een kijkje nemen op The Chocolate Line.

Iets waar ik ook razend enthousiast over was: onze samenwerking met De Nacht van het Palmares met Matteo Simoni als gezicht! Ik had de kans om hem te ontmoeten maar mijn auto had problemen waardoor ik niet naar Brussel kon. Echt waar, wat een pech!

We bereidden ook veel voor voor Pasen. Zo heb ik 100 plastieken eitjes gevuld met een leuke verrassing voor onze easter egg hunt. Een groot succes, trouwens!

Ik word ook super goed behandeld daar bij Maasmechelen Village. Zo kwam ik deze fles Veuve Cliquot tegen op mijn bureau om Pasen te vieren! Trouwens, op de achtergrond zien jullie enkele prachtige jurken hangen. Ik krijg er echt een ‘The Devil Wears Prada’ gevoel van!

Mijn huidig project draait rond Shaun The Sheep. Je kan hem komen ontmoeten in de Village en meedoen met een kleurwedstrijd om tickets voor de film te winnen. Ik ben de verantwoordelijke van dit project – echt enorm spannend maar tegelijkertijd ben ik erg blij dat men mij zoveel vertrouwt om zoiets in goede banen te leiden.

Ja, ik ben echt tevreden bij Maasmechelen Village. Niet alleen is het razend boeiend en gevarieerd – ik word er niet behandeld als “stagiaire’ke” maar als een volwaardige collega. Iedereen is er super vriendelijk en nog voor ik daar een voet binnen zette, kende iedereen mijn naam (en niemand noemt mij Diane, hoera!).

Mijn stageplek geeft me ook de structuur die ik nodig heb in mijn leven. Toen ik in februari een maand ‘vrij’ had om aan mijn bachelorproef te werken, lag ik soms pas om 3 uur in bed en was ik de daaropvolgende dag ook constant moe. Ja, van niks doen word je ook moe hé 😉 Maar bij Maasmechelen Village heb ik een gevarieerde dag met de nodige flexibiliteit (“ik moet ‘s middags naar huis om Butters buiten te laten” “oké, geen probleem”) waardoor ik me nu erg gelukkig voel. Echt, die rottige periode vorig jaar kan ik eindelijk een beetje afsluiten met een stabiel leventje. I’m happy!

P.S. Een dikke merci aan Céline want dankzij haar heb ik het nu zo goed!
P.P.S. Met Buttersje gaat het trouwens echt heel goed! Je kan zijn gekke avonturen volgen op Instagram.

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

5 Comment

 1. Mooie stageplek zeg! En wat goed datje jezelf er zo goed voelt en dat alles zo goed gaat. De perfecte leerschool denk ik.

 2. Odin says: Reply

  Ik vroeg het me inderdaad al af hoe het was op je stage! Geweldig te horen dat je je er prima thuis voelt in die groep, en ik twijfel er ook niet aan dat je 't fantastisch doet ginds! 😉

  1. DianaAPBL says: Reply

   Sweet! Dankjewel 😀

 3. Jana says: Reply

  Amai, het klinkt echt alsof je de tijd van je leven hebt! Ik had vorig jaar niet zo'n heel spannende stageplaats en dan duren die 3 maanden nogal lang. Super dat je zo veel verantwoordelijkheid krijgt en je daar zo goed voelt. Al die toffe projecten ook!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Thanks Jana! Ja, ben echt met mijn gat in de boter gevallen he 🙂

Leave a Reply