Personal // Mijn huisdieren

Naar aanleiding van enkele gekke foto’s van mijn hond en kat (waarbij mijn hond op het gezicht van mijn kat gaat zitten, ahum) op Facebook besloot ik om eens een artikel te wijden aan mijn huisdieren!
(No animals were harmed in the making of these pictures. Kind of.)

Ik heb zelf twee kleine verwende hondjes en een kleine gekke kat. De bruine hond die jullie hier ook zien is de hond van mijn zus, maar ze heeft zo lang bij ons gewoond – ze moest gewoon ook verschijnen.

Dit is mijn oogappel, Butters! Wie mij volgt op Instagram (username DianaAPBL) ziet zeer regelmatig een foto van deze gekke hond verschijnen.

Butters is al 5 jaar oud en is een mix van een chihuahua en shih-tzu – als hebben we ondertussen besloten dat dat NIET zo is. Daar is hij toch te groot voor?! Ik vermoed dat hij iets van een terriΓ«r in zich heeft, en euh een windhond? Dat laatste zeg ik zomaar, aangezien ik een zwak heb voor windhondjes.

Butters is een echte dandy man – houdt van kleurrijke strikjes, de kleur roze en schone vrouwen. Geen wonder dat veel dames al gevallen zijn voor zijn charmes! Niet waar, Sarah en Sunny? πŸ˜‰

Maar de kleine schat heeft ook wat problemen. Hij heeft namelijk last van epilepsie, voornamelijk door stress. Daardoor moet hij veel medicatie slikken en stress vermijden. Oh, en één van de grootste stressfactoren is… Lani, de hond van mijn zus! Maar goed, met een goed dieet en veel beweging blijft hij goed gezond. Voor de rest is het een gekke, vrolijke hond die altijd een lach op mijn gezicht tovert!

Deze kleine witte fluff ball heet Sisi. Geloof het of niet, deze vinderhond is al 12 jaar oud! Pas wel op, want ze is nog zo fit als een puppy. Ze is ongelofelijk snel als het op eten aankomt, en als je haar op de zetel wilt zetten is ze binnen een flits bij je.

Sisi heeft wel een zwaar verleden gehad – en dat is nogal zacht uitgedrukt! Mijn buren waren de eerste eigenaars van haar. Ze hadden nog een klein hondje, maar deze was gestorven door een ziekte. Toen wilden deze geweldige mensen Sisi laten inslapen zodat ze “niet alleen zou zijn” – logica?!

Mijn mama heeft Sisi toen in huis genomen. Ze was op dat moment uitgemergeld, kaalgeschoren en de helft van haar tanden waren rot. Daarom steekt haar tong uit haar mond – de dierenarts heeft veel tanden moeten trekken. Maar goed, ondertussen is ze goed bijgekomen en is ze zo fit als ieder andere hond.
Trouwens, mijn fantastische buren hebben even later een nieuwe hond genomen. En toen nog één. De honden kwamen en gaan. Zodra ze hen beu waren brachten ze hen naar het asiel, om een week later een nieuwe hond in huis te nemen. Spreekt voor zichzelf dat ik niet zo’n goede relatie met hen heb.

En nu zien jullie hier mijn kleine gekke kat, Squeeky. Ik heb haar wel niet zo genoemd! Mijn zus kwam met de naam omdat ze, bij het landen na een sprong, altijd een ‘squeeky’ geluid maakt. Past erg goed bij haar, vind ik persoonlijk πŸ˜‰

Squeeky is een zwerfkatje die we in huis hebben gehaald toen ze nog klein was. Ze viel meteen op, omdat ze alle andere katten wegjoeg. Ze was een pittig klein beestje, hoor! En ze staat haar mannetje tussen al de honden. Regelmatig zie ik haar rondzoeven in de tuin met Butters achter haar aan! En zoals je al hebt gezien dut ze graag samen met Sisi. Het zijn echte bffs!

Dit is trouwens ook het gepaste moment om ‘OMG IT’S SO FLUFFEEEEH’ te roepen πŸ˜‰

Tot slot hebben we nog Lani, de hond van mijn zus. Ze woont ondertussen niet meer bij ons, maar heeft dat wel voor meer dan 6 jaar gedaan. Deze kleine kruising tussen een jack russell en een chihuahua was een echte dominatrix, om het zo te zeggen! Ze gaf enorm veel stress aan Butters. Toch is dit dΓ© slimste hond die ik ben tegengekomen. Ik heb haar in een kwartier de tijd het trucje ‘speel dood’ geleerd!

Ik verkleed mijn beestjes trouwens erg graag. Nu, Butters draagt in de winter sowieso een jasje omdat hij amper vacht heeft. Maar voor de rest dragen ze geen kledij, hoor. Ik ben niet het Paris Hilton-type!
Maar af en toe doe ik ze wel een schattig jasje aan, hihi.

En nog enkele derp face foto’s πŸ˜‰

Om de dames tevreden te stellen heb ik nog wat foto’s van Butters. Ladies love Butters πŸ˜‰

Nu hoor ik heel graag of jij huisdieren hebt, en of je enkele gekke verhalen over hen wilt delen? πŸ™‚

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

26 Comment

 1. Kelly says: Reply

  Aaaaaw de poes in die GB zak! Wij hebben er ook zo eentje en mijn kat gaat daar ook altijd in haha πŸ˜€ De hondjes zijn super lieeef! Ooh wat hou ik toch zo van diertjes! Kan niet wachten om stage te doen πŸ˜€ ! (Ik volg vanaf dit jaar dierenzorg)
  Een van mijn katten is net een hond.. Die apporteert spullen hahah echt grappig! Dan komt hij een dopje van een flesje water brengen en moet ik het terug weg gooien en vliegt die er achter aan en komt hij het aan mijn voeten leggen of soms in mijn sloef :p

 2. AAAHH, wat schattig.
  Liefs, xxx

 3. Elien says: Reply

  Buttersssssss <3 Obviously hou ik heel erg veel van hondjes, dus dit is een heel fijn postje om te lezen! Al mis ik hierdoor mijn grote lieve vriend wel πŸ™ Geniet van je beestjes, je bent duidelijk een goed baasje πŸ™‚ X

  1. DianaAPBL says: Reply

   Aw, dankje! Jij was/bent ongetwijfeld ook een goed baasje. En très fashionable + with awesome hair πŸ™‚ xx

 4. Marijke says: Reply

  Oh wat een schatjes allemaal!! Ik heb zelf een maltezer (Dushi) en een poes (witteke)

 5. Nikita says: Reply

  Zo lief, ik heb 1 kat en ik hou zielsveel van haar, hoewel ze niet echt tam is.

 6. Anneleen H says: Reply

  Haha Diana, wat leuk om een artikel aan u huisdieren te wijden πŸ˜€ Vooral Butters met de haarband (workout?) en het strikje made me LOL

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ja, sweatband :p Let's get physicaaaal… :p

   1. Anneleen H says: Reply

    Haha lekker fout :p En dan zo'n fitnessvideo van Jane Fonda erbij :d

 7. Liesbeth says: Reply

  Oooh echt ooh oooh ooh! Bij elke foto dacht ik: moa hoe lief! En dat tongske is adorable :D! Wat 'n rotburen trouwens. Zo'n mensen mogen ze van mij ook opsluiten. Wie haalt er nu aan de lopende band een nieuwe hond om die dan vervolgens in 't asiel te steken. Da's echt zielig!
  Uw kat is idd fluffy! Volgens mij maakt die van mij ook zo'n geluidje, naast zijn apengeluidjes. 's Morgens als ik op sta loopt hij met mij mee naar e keuken en hoor ik altijd oe oe a a. Om goedgezind van te worden :D!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Aah, dat wil ik nu echt eens horen! πŸ˜€

 8. Awww cuties allemaal ! Vreselijk van je buren, zo'n mensen zouden echt geen hond mogen kopen. Zo'n lieve dierenvriend dat jij toch bent he. Het zien er allemaal schatjes uit.

 9. Lieve diertjes! vooral je vlinderhondje :d nawww

 10. Ann Willems says: Reply

  Aahhh zo leuk! Ik = dierenliefhebber van de bovenste plank. Helaas heb ik er zelf geen (blame it on the papa), dus ik geniet altijd dubbel zo hard wanneer ik iemand met huisdieren bezoek.

  Ik vind ze alle drie even geweldig!

 11. mostlysunnybunny says: Reply

  EEEE so happy to read this post! All of them are so cute! Isn't it weird how you can have more than one fluff baby and love them all, but still have that special relationship with one of them? Love the pics of Sisi sitting on Squeeky. Priceless!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Thank you! I wish we could have a play date, with Tango and Muffin. It would be fluffyness-overload!

   1. mostlysunnybunny says: Reply

    Muffin will get into a b*fight with Squeeky for sure LOL

    1. DianaAPBL says: Reply

     Hahaha! Well okay, we'll just have a playdate on our own then!

 12. Haha, dat tongske, ik vind het wel grappig! (ook al zijn er veel tandjes getrokken) Het belangrijkste is dat je ze goed behandelt en ik denk wel dat je dat doet, aan de foto's te zien!

 13. Butters is zo cute! En Sisi is echt zo grappig met z'n tong, hehe πŸ™‚

 14. Esmay says: Reply

  Ahhh, wat een cute beestjes allemaal!

 15. Hahaha wat een gewéldige beesten allemaal! Zat hier echt van "ooooh en aaah" te roepen πŸ˜€ En Sisi is echt een hilarisch maar prachtig hondje, wat een fluffy cutie! Die foto met die tong ook, haha, cuuuute! πŸ˜€

 16. Zalig dat je zo dol bent op al je huisdieren. Echt afgrijselijk van die buren van je, ik zou daar ook echt mottig van zijn hoor :-S Grrrrr, denk toch eens na voor je een dier in huis neemt! Ik heb zelf geen huisdieren omdat mijn ouders altijd weg zijn maar wil zelf wel een hond met mijn vriend als we alleen gaan wonen. Ik word er vast net zo dol op πŸ™‚

  1. DianaAPBL says: Reply

   Bedankt! Jij gaat een geweldig baasje worden, voel het nu al πŸ˜‰

 17. De dierenliefde straalt er vanaf πŸ™‚ Echt heel leuke foto's !

 18. Aaaaaw, wat een lief artikel, love it! En ja, dat jij dol op Butters bent straalt er echt van af, hij heeft dan ook wel iets aandoenelijks :). Sis ziet er echt snoezig uit zo met haar tongetje, haha. En Squeeky vind ik echt een leuke naam, zo'n mooie kat ook! Leuke diertjes dat jullie hebben! Ja hier kan ik wel een boek schrijven over de dieren, twee hondjes en 10 katten, de helft is opvang, maar het brengt ook allemaal verhalen met zich mee ;).

Leave a Reply