Pasta for one

Sinds mijn tripje naar G&G in Maasmechelen Village vorige week heb ik al vier zakken rucola en drie pakken parmaham verorberd. Ik schaam me een beetje om dit toe te geven, maar ik had nog niet veel inspiratie met de Italiaanse keuken (buiten pizza en pasta, maar kom). De combinatie van rucola en parmaham voerde me direct naar de zevende hemel en sindsdien heb ik staan experimenteren met dit heerlijk samenspel.

Mijn favoriet gerechtje op dit moment is een simpele pasta met tomaat-mascarpone sausje, uitjes, rucola, parmaham en mozarella. En ik eet het gewoon recht uit het pannetje dat in mijn goodiebag, nah.

Ik denk dat een receptje overbodig is, niet? Gewoon pasta koken, saus erbij en de rest erbij naar smaak.

Ik heb wel vals gespeeld en een sausje uit de Albert Heijn gebruikt (tomaat/mascarpone). Hey, het was 1+1 gratis dus waarom niet? Anyway, ik stoofde wat ui in olijfolie en voegde mijn pasta en saus toe. Daarna gooide ik handenvol rucola erin, scheurde ik wat parmaham en gooide er van die kleine mozarella balletjes in de pan. SMAKELIJK!

Ik ben dol op het romige van de saus, de zoute toets van de ham en het pittige van de rucola. En de explosie van de smeuïge mozarella… Yummeh. En eet het rechtstreeks uit de pan – niet optioneel, oke? (Pst, dit is trouwens een klein pannetje hoor, geen grote koekenpan (al zou ik wel een hele wok ofzo van dit spul kunnen opeten).

Bon appétit,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 Comment

  1. chitchatontherocks says: Reply

    Ooooooh, ik zit echt te kwijlen aan mijn computer. Ik heb een ongelooflijk zwak voor pasta, maar mag het van mijn diëtiste nog maar één keer per week eten. Hmpft.

  2. Maak nog maar een portie, want ik wil ook een bordje, hmmmmm!

  3. beautyforgirls says: Reply

    Ziet er heerlijk uit.
    Liefs, xxx

Leave a Reply