Paravet producten

Wie mij kent, weet dat mijn beestenboel hier thuis alles voor me betekent. Ze worden niet voor niets mijn furry babies genoemd!
En dat hebben de mensen bij Omega Pharma goed begrepen want ik kreeg een deel van het nieuwe Paravet assortiment binnen. Paravet is een nieuw merk en bevat allemaal producten voor je hond en kat, gaande van verzorging tot hygiëne en welzijn. Lees snel verder om te weten wat Butters, Sisi en Squeeky van deze producten vinden!

Paravet bestaat nog maar sinds kort maar heeft al een erg uitgebreid assortiment. Hun producten worden in drie onderdelen verdeeld: gezondheid, hygiëne en welzijn. Ze hebben alles wat een dierenliefhebber nodig heeft om diens beestjes goed te verzorgen.
Ik ontving een paar producten uit het gamma die ik mocht uitproberen op mijn beestjes. Dit was enkele weken geleden en ik ben echt enthousiast!

Laten we beginnen met de Derma-Care. Dit is een spray dat oppervlakkige wonden en irritaties helpt verzachten en genezen. Het bevat honing met een hoog enzymgehalte en essentiële oliën dat de genezing helpt versnellen.
Nu had Butters toevallig een kleine schaafwonde op zijn buik (onhandig beestje). Ik sprayde dit erop en de dag erna was de wonde weg?! Ik was een beetje geschrokken en vooral stomverbaasd, maar ik ben overtuigd. Deze spray kan ik erg goed gebruiken aangezien Butters nogal onstuimig kan zijn.

De Tic’Away verwijdert teken op een veilige manier. Het zijn echt kleine ‘vorkjes’ (maar met twee tanden) die je rond de teek plaatst en daarna draait om het te verwijderen. Zelf vind ik dit een erg onhandig product. Ik heb tien minuten zitten worstelen met dit ding, maar helaas. Nee, deze is geen aanrader.

De Opti-Care vind ik dan wel fijn werken. Heel fijn om een paar keer in de week te gebruiken om die honden- en kattentraantjes af te vegen 😉

Dan iets voor de kattenliefhebbers! De Pilotract pasta helpt om haarballen op een natuurlijke manier af te voeren. Daarnaast stimuleert het ook een gezonde darmflora.
Mijn zus heeft een kat dat nogal verteringsproblemen heeft. Zij gebruikte dit en zegt dat het de vertering enorm helpt en dat haar kat niet meer zo moet ‘hoesten’ om een haarbal eruit te krijgen. Het is blijkbaar ook erg lekker, dus zeker halen voor je kitty!

Deze Plaque Off werd al op de proef genomen door Butters (zonder mijn toestemming!). Hij zette zijn tanden namelijk al in het potje want hij vond het blijkbaar erg lekker ruiken.

Ik (allez, mijn honden) heb deze nog niet uitgebreid getest maar het is op basis van een speciaal geselecteerd zeewier dat de aanhechting van de tandplaque vermindert. Ik gebruik momenteel zelf een gel op basis van zeewier en dat werkt FANTASTISCH, dus ik geloof dat dit wel een goed alternatief zal zijn.

En dan het product waar ik het meest enthousiast over ben: de Articos tabletten. Dit zijn aanvullende voedingssupplementen die de gewrichten en beenderen ondersteunen dankzij de hoge concentratie aan glucosamine HCl, chondroïtinesulfaat, zink en mangaan.

Nu, jullie weten wel dat ik een 14-jarig hondje heb, Sisi. 14 jaar is al redelijk oud, maar Sisi is altijd al een kranig dametje geweest. Toch merkte ik dat ze de laatste tijd wat meer last had van haar gewrichten en dan vooral haar heup. Ze had wat mindere dagen waar bewegen wat moeilijker ging.
Dat is echt zwaar om te zien, dus ik hoopte stiekem dat dit een wonderpilletje was dat Sisi terug een puppy zou maken. Maar zo werkt het leven helaas niet.

Maar al na het eerste tablet merkte ik een gigantisch verschil. De ochtend erna was ze enorm hyperactief en rende ze door de hele tuin, iets wat ze nog NOOIT heeft gedaan! En sindsdien gaat het maar beter!

Sisi hinkte een beetje want ze had last van haar heupje. Maar dat is nu volledig weg! Ze springt nu constant rond (zelfs van de hoge sofa, wat haar dunne pootjes vroeger niet aankonden). Ik merk nu dat ze met de dag beter en gezonder uitziet. Ze beweegt veel meer en is gewoon energierijker!

Een nadeel: deze tabletten geven haar énorm veel energie waardoor ze vaak krijsend naar me blaft om eten te krijgen 😉 Ze rent rondjes, bijt me zelfs en pest de kat. Ze glipt nu zelfs de keuken in om vuilnis te stelen, iets wat ze nooit heeft gedaan. Maar allez, dat nemen we er dan maar bij!

Het komt dus hier op neer: voor mij zijn de Articos supplement een geschenk uit de hemel. Het is alsof mijn 14-jarig hondje met de dag jonger en jonger wordt, à la Benjamin Button. Dus als je een oudere hond of kat hebt: haal dit in huis. Het is niet veel geld en misschien verkrijg je ook zo’n fantastisch effect!

Jaja, Paravet is een fantastisch merk. Het zijn allemaal betaalbare, kwaliteitsvolle producten die ook makkelijk verkrijgbaar zijn. Ideaal dus om kleinere gezondheidsproblemen en de alledaagse zorg van huisdieren op te lossen.

Je vindt de Paravet producten bij de apotheek (klik hier om een verkooppunt te vinden). De apothekers worden trouwens opgeleid zodat zij ook een expert in veterinaire producten worden.

Dus: een dikke, dikke merci aan Omega Pharma om van mijn senior hondje terug een kleine, hyperactieve keffer te maken! 😉

Prijzen vanaf €5,95

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

5 Comment

 1. Jawadde, jouw beestjes worden nog al in de watten gelegd! 🙂 Die laatste foto is trouwens supergrappig.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Thanks hihi 😀

 2. chitchatontherocks says: Reply

  Schattige foto's ;-)!

 3. Bianca says: Reply

  Mooi pakket! Zou bij mij ook wel welkom zijn met 12 katten en een hond :p

  1. dianaapbl says: Reply

   Zeker eens langsgaan bij de apotheek dan! Heel fijne en goedkope producten 🙂

Leave a Reply