Opening Jo Malone boutique @ Douglas Maastricht

Naar aanleiding van haar tweejarig bestaan in Nederland opende Jo Malone London vorige week haar derde boutique in de Douglas in Maastricht. Ik ging gisteren naar de opening en maakte kennis met dit heerlijk luxemerk.

It’s been two years since Jo Malone London came to the Netherlands. To celebrate this milestone, the luxury brand opened its third Dutch boutique in the Douglas store in Maastricht. I went to the official opening yesterday so keep reading to find more.

Ik denk dat velen Jo Malone London wel kennen maar nog niet hebben geprobeerd. Dit was in ieder geval wel zo voor mij: ik kende het en wilde dolgraag iets van het merk proberen, maar ik geraakte er niet gemakkelijk aan. Oké, je kon het wel online bestellen, maar ik ben daar niet voor aangezien ik de geuren zelf wil ruiken en uitproberen.

Aangezien ik op 10 minuutjes van Maastricht woon, is de komst van deze Jo Malone London boetiek a godsend. Ik ging gisteren naar de opening van de boetiek en het was letterlijk de hemel op aarde. Brand Manager Matthieu Quénard gaf ons een boeiende uitleg over het merk en haar historiek, over de producten en over de boetiek zelf.

jo malone london boutique douglas maastricht opening store

Elke vierkante centimeter van deze boetiek straalt tijdloze luxe uit; typisch Brits. Alle Jo Malone boetieks zien er trouwens hetzelfde uit: dezelfde kleuren  (crème en zwart), dezelfde meubels,… Dit werd speciaal gedaan om die eenheid te behouden.

Het personeel is speciaal opgeleid om je te helpen met het zoeken naar de perfecte gepersonaliseerde geur. En ik bedoel ook echt gepersonaliseerd want je kan de geuren van Jo Malone London combineren en in laagjes aanbrengen voor een unieke geur (Fragrance Combining). In de boetiek bevindt zich ook een Tasting Bar waar je onder andere een heerlijke hand -en armmassage kunt verkrijgen.

jo malone london boutique douglas maastricht opening store

Elke aankoop wordt behandeld als een schat. Je aankoop wordt voorzichtig in luchtig zwart zijdepapier gewikkeld en wordt vervolgens in een luxueus zakje gestopt. De verkoper spuit vervolgens een fijne nevel Lime Basil & Mandarin over het geheel. Dit is een moderne klassieker met een verrassend frisse twist. Als het cadeautje voor iemand anders is, kan je ook nog uit 4 kaartjes kiezen waarop je een boodschap op kan schrijven.

jo malone london boutique douglas maastricht opening store lime basil & mandarin

Naast colognes heeft Jo Malone ook een hele resem producten voor het lichaam: badolies, lotions, cremes, zeepjes en haarverzorging. Meestal zijn de geuren van deze producten gebaseerd op de colognes, maar dit is niet altijd het geval. Soms zijn de geuren zo uniek dat het niet nagemaakt kan worden (limited editions!).

jo malone london boutique douglas maastricht opening store wild fig & cassis

jo malone london boutique douglas maastricht opening store bath oil

Jo Malone heeft ook producten voor in het huis. Deze diffuser gaat maar liefst 8(!) maanden mee. Je krijgt 10 stokjes waarvan je er 5 gedurende 4 maanden laat zitten. Je hoeft hem zelfs niet te draaien! Na die 4 maanden gooi je de stokjes weg en gebruik je de andere 5.

jo malone london boutique douglas maastricht opening store diffuser

Deze fantastische Room Sprays geven je kamer een heerlijke, frisse geur. Ik ben trouwens verliefd geworden op de Linen Spray met Lino Nel Vento met heerlijke lavendel. Ik zou nooit meer uit bed willen komen <3

jo malone london boutique douglas maastricht opening store English Pear & Freesia room spray

De kaarsen van Jo Malone zijn ook super bijzonder. Je moet ze op een speciale manier branden (de eerste keer 1 uur) waardoor de was op een egale manier smelt. Met de meeste geurkaarsen krijg je zo’n deuk en de was er rond smelt niet. Echt verspild geld want je gebruikt meer dan de helft van de kaars niet. Je betaalt op het eerste zicht dus iets meer voor een Jo Malone kaars, maar in vergelijking spaar je meer geld uit omdat je alles opgebruikt. Deze gigantische versie van 2,5 kg brandt maar liefst 230 uur lang!

jo malone london boutique douglas maastricht opening store candle pomegranate noir

jo malone london boutique douglas maastricht opening store candle wild bluebell

 

De Jo Malone boetiek heeft trouwens nog een speciale ‘gift corner’ met gift sets – ideaal als cadeau of om jezelf eens te verwennen.

jo malone london boutique douglas maastricht opening store diffuserjo malone london boutique douglas maastricht opening store

Ik heb aan alle geurtjes geroken en het is zo moeilijk om een favoriet uit te kiezen! Lime & basil blijft me het langste bij dus als ik echt eentje moest kiezen, dan zou het deze wel zijn. Het is gewoon heerlijk fris en toch lekker speciaal.

jo malone london boutique douglas maastricht opening store

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met Jo Malone. Hebben jullie al geurtjes van dit merk in huis?

Jo Malone London boutique
Douglas Maastricht
Grote Staat 26
6211 CW Maastricht

Ook verkrijgbaar via Senteurs d’Ailleurs
Stefaniaplein 1A
1000 Brussel

P.S. De Douglas heeft een heuse make over ondergaan dus neem zeker eens een kijkje als je in Maastricht bent.

All Jo Malone boutiques are styled in the same way: they use the same furniture and the same colours (cream and black). You can also find the Tasting Bar where you can get a free hand and arm massage. Specialists will help you create your own signature scent by layering different fragrances. I personally can’t pick one that I love the most so this idea is great – I can just layer all my favorite scents to create my own unique perfume!

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 Comment

  1. joris marie-claire says: Reply

    Heb het ondertussen leren kennen!!!Het is een super,kwalitarief merk!!!Jo malone ;de geuren,de zchte prikkeling,de finesse,de hoge eisen op alle vlakken,uitsraling,manier van het gebruik van de juiste geur voor ieder persoonlijk!!!De lotions,de zepen de kaarsen en home geuren,maar een woor SUPER AANGENAAM VOOR ELKE MAN OF VROUW IS ER WAT!!!!EE-n schoonheidsspecialiste uit Belgiche Limburg,lieve Jo Malone groetjes Marie-Claire,dames ,heren,vrouwen mannen maak er kennis mee!!!!

  2. truestar86 says: Reply

    Dan moet ik eens dringend naar de Douglas gaan!

  3. Amai, prachtige winkel zo te zien.

  4. smilingbeauties says: Reply

    Ik ben nog niet bekend met het merk, maar ziet er mooi uit en ik ben erg benieuwd naar de geurkaarsen en geurstokjes

Leave a Reply