NOTD // Essie Belugaria

Ik deelde gisteren al mee op Twitter dat ik een ‘speciaal’ nagellakje ging tonen op de blog. Wel, hier is hij dan: Belugaria van Essie.

Belugaria behoort tot de kerstcollectie ‘Encrusted Treasures’ van Essie. Deze bevat uit allemaal speciale lakjes: speciale glitters, nieuwe texturen,… Ik was erg benieuwd naar de collectie. Jullie ook?

De ‘Encrusted Treasures’ collectie bestaat uit 6 lakjes met verschillende finishes. Belugaria wordt beschreven als een rijke, zwarte nagellak met getextureerde, matte glitters en regenboog holographics.

In het flesje ziet de nagellak er uit als een zwartgroene kleur met stukjes holografische glitters. Niet zo heel bijzonder, eigenlijk.

Toen draaide ik het flesje open en zag ik wat ze bedoelden met die rare textuur. Je ziet direct van die rare korreltjes in de lak, en grove glitters.

Essie belooft het onderstaande resultaat. Mooi en bijzonder! Helaas ziet dat er anders uit in het echt…

…en dit was mijn beste poging. VRESELIJK. Dit is letterlijk de lelijkste nagellak die ik ooit heb gezien.

Nu, ik zeg niet snel dat product slecht zijn. Dus als ik dat doe, dan wil ik dat goed onderbouwen. Awel, hier gaan we.

Ten eerste lakt de nagellak vreselijk. Al vanaf het eerste laagje wist ik al dat dit nergens op zou trekken: zwarte korrels en een doorzichtige, zwarte kleur. De tweede laag zorgt voor onderstaand effect: een oneffen reliëf met korrels en borrels, ongelijke glitters die absoluut niet holografisch zijn… Yuk.

Daarnaast is het enorm moeilijk om netjes te lakken. De korrels en glitters belandden over mijn hele hand. En zoals je kunt zien, bleek het erg moeilijk te zijn om de randjes netjes te krijgen. Het bewijs: mijn wijsvinger op bovenstaande foto. En dit was nog de beste poging.

Ik vind het erg jammer, maar dit lakje belandt ergens diep achter mijn kast. Geen idee waarom Essie zoiets op de markt wou brengen. Volgens mij wilden ze iets van liquid sand met glitters creëren, maar het is hen grondig mislukt.

Over de houdbaarheid van de nagellak kan ik niks zeggen want – uiteraard – heb ik de lak meteen weer verwijderd. Van deze foto’s alleen al krijg ik kriebels.

Essie ‘Encrusted Treasures’ – €9,99 ; verkrijgbaar vanaf november

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

27 Comment

  1. Nathalie says: Reply

    Damn ik keek hier echt heel hard naar uit, nu niet meer dus! Het had zo mooi kunnen zijn!

    1. DianaAPBL says: Reply

      Ja inderdaad, de promofoto's waren erg mooi. Maar het eindresultaat helaas niet…

  2. ohnee wat een fail! thx for the heads up

Leave a Reply