Nieuw in België: de HelloFresh box!

Een dikke anderhalve week geleden ontving ik één van de eerste Belgische HelloFresh boxen. Je hebt er misschien al van gehoord want HelloFresh is razend populair in andere landen zoals Nederland, Duitsland en de UK.

Het concept is simpel: heerlijke recepten en de meest verse ingrediënten die gekoeld bij jouw thuis worden afgeleverd, wanneer jij dat maar wilt. Ik was razend benieuwd en testte een HelloFresh box uit!

Je kan bij HelloFresh terecht voor 3 verschillende boxen: de Originalbox, de Veggiebox en de Fruitbox. Daarnaast kan je nog kiezen tussen 3 of 5 maaltijden en je kan ook telkens aanduiden voor hoeveel mensen je wilt koken.

Mijn excuses voor de foto’s met flits. Het was inmiddels al donker toen ik de box ontving en ik wilde direct foto’s maken want alles moest direct de koelkast in.

Vorige week maandag werd mijn box om 16u40 geleverd – 5 minuutjes eerder dan de afgesproken levertijd. Zeer stipt dus, en dat is belangrijk want de box is gekoeld dus kan de koerier niet veel vroeger of later aankomen (alles moet vers blijven, uiteraard).
Ik wist niet wat ik kon verwachten van HelloFresh, maar ik was énorm verrast en onder de indruk. Alles is netjes verpakt en gelabeld, en de groentjes zijn on-ge-lo-fe-lijk vers! Ik heb nog nooit zo’n stevige lente-uitjes en witte champignons gezien, seriously.

Naast de ingrediënten zit er ook nog een receptenboekje bij. Daarin vind je een gedetailleerd overzicht van alle ingrediënten, de recepten met duidelijke instructies en ook nog een tabel met de voedingswaarde van elk gerecht. Op mijn menu stonden de volgende gerechten:

– op de huid gebakken Schotse zalm met farfalle in een sausje van creme fraîche, champignons, sjalot, knoflook en citroen en een slaatje van veldsla
– gemarineerde varkensschnitzel met volkoren couscous, rode ui en winterraapjes
– Chinese noodles met broccoli, sugar snaps, pindanootjes en honing

Nu ben ik best wel een moeilijke eter, al zeg ik het zelf. Maar het leuke is dat je de recepten niet tot op de letter mot volgen en dat je je eigen ding kunt doen. Zo hebben we veel minder citroen toegevoegd aan de pasta (al vond ik dat nog teveel, blegh). En de pindanootjes hebben mijn zusje en ik apart opgegeten in plaats van in de noedels te doen.

De zalm was VERRUKKELIJK, zeker in combinatie met de pasta. Ik zou alleen de citroen weglaten en dan is de saus perfect. Dit is een gerecht die we hier nog vaak op tafel gaan toveren!

Van het tweede gerechtje (de varkensschnitzel met de couscous) ben ik vergeten een foto te maken. Sorry, het was té lekker en ik had honger waardoor ik pas dacht om een foto te maken toen ik het laatste hapje schnitzel naar binnen schrokte.

De absolute favoriet ten huize APBL? De noodles met sugar snaps en broccoli. Goddelijk <3 Ik heb er wat stukjes varkensvlees bijgedaan maar dat was eigenlijk overbodig want zelfs zonder was het to die for.

Mijn eindconclusie? Een geweldig concept, die HelloFresh boxen! Het is ideaal voor mensen die weinig tijd hebben om te winkelen of die iedere week iets nieuws op tafel willen zetten.

De porties leken me op het eerste zicht best klein. 150 gram couscous voor 2 personen? En uiteindelijk hebben we alles niet eens opgekregen. Je buikje zal dus zeker goed gevuld zijn na een maaltijd van HelloFresh.

Wat betreft de recepten moet ik toegeven dat ik eerst niet stond te springen om het uit te proberen. Zo had ik eerst mijn twijfels bij de noodles omdat ik geen grote fan van broccoli ben, maar uiteindelijk was de broccoli het lekkerste van heel het gerecht! Voor mij was dit dus de perfecte kans om mijn ‘palette’ wat uit te breiden en om wat te experimenteren met nieuwe recepten. Bovendien zijn de maaltijd ook erg gezond, gevarieerd en gebalanceerd.
En ik moet dit erbij vermelden: de ingrediënten waren ongelofelijk vers. Heb je ooit al zo’n witte en stevige champignons gezien? En ik heb geen enkel verwelkt blaadje veldsla gevonden.

Ik koos voor een Original Box met 3 maaltijden voor 2 personen. Dat komt neer op €43 (inclusief verzendkosten). Ik vind het wel een redelijke prijs. Het is misschien wel iets duurder dan wanneer je zelf naar de winkel gaat en inkopen doet, maar je moet niet vergeten dat de boodschappen voor jou gedaan worden, dat de ingrediënten supervers zijn en dat je nog recepten erbij krijgt. Oh, en alles wordt netjes en gekoeld geleverd aan je deur door een supervriendelijke Nederlandse meneer, wanneer jij dat maar wilt. Je krijgt dus waar voor je geld.

Bestel nu jouw eerste box met €20 korting

Jullie zullen nu wel benieuwd zijn naar HelloFresh. Wel, goed nieuws want ik heb hier een code waarmee je maar liefst €20 korting krijgt op jouw eerste box! Gebruik de code ‘RSGMGU ‘ bij het afronden van je bestelling. You’re welcome 😉

Als jij ook een HelloFresh box gaat bestellen, laat het me dan zeker weten en vertel me ook wat jij er van vond!

Veel liefs,
Diana

Meer informatie op www.hellofresh.be. Let wel: HelloFresh levert enkel in Vlaanderen en Brussel.

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

6 Comment

 1. Elisa says: Reply

  Completely unsatifsfied with their services. I never got delivered and they do not pick up the phone on the client service number.
  I am still waiting for them to contact me in order to get reimbursed.

 2. petra says: Reply

  Zo handig!! Ik wil de vegetarische wel eens proberen!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Doen! Ik ben echt heel tevreden. Je kan mijn code gebruiken voor €20 korting, geldt altijd!

 3. Superleuke box, zoiets zou ik ook wel eens willen proberen.

 4. chitchatontherocks says: Reply

  Ik heb 'm besteld en jouw code gebruikt, dus jij krijgt nu ook korting. Geniaal systeem he?!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ik zag het – bedankt! En inderdaad, heel fijn systeem!

Leave a Reply