NEW: Essence eye make-up

Ik toonde enkele weken geleden op mijn Instagram een heleboel nieuwe Essence en Catrice producten die ik heb mogen uittesten. Ik ga ze jullie nu allemaal tonen in verschillende artikels. Up first: de nieuwste oogmake-up van Essence!

Essence oog makeup

Helemaal nieuw bij Essence: eye contouring. Dit zijn producten om je ogen meer definitie en diepte te geven maar dan op een natuurlijke manier. Hieronder zien jullie de Contouring Eyeshadow Set in de kleur ’01 Mauve Meets Marshmallows’ en het Eye Contouring Pencil in de kleur ‘Caramel Meets Frosting‘. Beide producten zijn in meerdere varianten verkrijgbaar, telkens in kleurencombinaties die elkaar mooi aanvullen.

Essence 01 Mauve Meets Marshmallows Contouring Eyeshadow Set – €2,59

De oogschaduw set is matte en erg zacht van textuur. Het brengt gemakkelijk aan en blendt ook mooi. De pigmentatie is goed – je wilt het ook niet te intens hebben want dan blendt het misschien wat moeilijker. Deze oogschaduws zijn in ieder geval erg fijn om mee te werken. De donkere/contour kleur is ook perfect voor op je jukbeenderen, en de lichte tint kan je gebruiken om je gelaat mee op te lichten. Echt een fijn en multifunctioneel product!

Essence Eye Contouring Pencil ‘Caramel Meets Frosting’ – €2,59

Heb je liever een potlood dan een oogschaduw? Ga dan voor dit Eye Contouring Pencil, een potlood met twee kleuren: een matte contourkleur en een glanzende highlighter. Ook deze producten kan je perfect op je gezicht gebruiken want ze blenden ook erg gemakkelijk uit.

Essence The False Lashes Mascara/Rock ‘n Doll – €2,89

Essence brengt ook drie nieuwe mascara’s uit, en hieronder zien jullie er twee van. De The False Lashes Mascara Dramatic Volume Unlimited mascara heeft een conisch gevormde borsteltje dat voor het begeerde valse wimper effect zorgt.

Daarnaast is er nog de Rock ‘n Doll Crazy XXXL Volume mascara met een asymmetrisch borsteltje, met korte en lange vezelhaartjes. Zo wordt iedere wimper omhuld met een laagje mascara voor een volumineuze look.

Essence The Metals eyeshadow ‘Frozen Toffee’ – €2,59

Essence brengt maar liefst negen nieuwe oogschaduws uit met een schitterende glans. Je kan deze oogschaduws gewoon droog aanbrengen maar ook met een vochtig kwastje voor een nog intensere kleur en glinstering.

Frozen Toffee is een ongelofelijk mooie kleur die best moeilijk te beschrijven is. Hij ziet er op het eerste zicht grijs-paars uit, maar je vindt er ook een vleugje brons en zilver in.

Dit is de oogschaduw aangebracht met de vinger. Zoals je kunt zien, dekt de oogschaduw prima – zeer indrukwekkend! De kleur is ook erg mooi. Op de foto neigt hij wat meer naar tape, maar naargelang de lichtinval lijkt hij soms meer brons of zilver.

Essence Extreme Lasting Eye Pencil ‘Rockin Taupe’ (€1,99) – Rock’n’Doll Duo Stylist Eyeliner Pen (€2,59)

De Extreme Lasting Eye Pencil in ‘Rockin Taupe’ is een prachtige kleur die sterk op de oogschaduw hierboven lijkt. Het glijdt met gemak over de huid en blijft ook erg lang zitten. Het is smudge -en waterproof en de pigmentatie is erg goed – indrukwekkend voor een potloodje van €1,99!

Helaas ben ik niet zo positief over de Rock’nDoll Duo Stylist Eyeliner Pen. Essence claimt dat je dankzij de ronde vilten top gemakkelijk lijnen of strepen kunt zetten. Het is ideaal om stippen mee te zetten, maar ik zie niet in hoe je er een mooie, scherpe lijn mee maakt. Ik denk dat deze eyeliner beter is voor mensen die graag speciale looks willen maken, en niet voor iedereen die een traditionele winged liner wilt maken.

Beide producten zijn wel erg goed gepigmenteerd. Ook de eyeliner pen is mooi zwart en blijft goed zitten.

Ik ben enorm onder de indruk van deze producten van Essence! De kwaliteit is echt goed, vooral het oogpotlood en de oogschaduw, en de prijzen zijn natuurlijk erg mooi.

Hou de blog zeker in de gaten voor nog meer nieuwtjes van Essence en Catrice!

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply