Mud&More Hair Removal Cream

Ik heb al verschillende keren vermeld dat ik last heb van peach fuzz. Niet erg charmant, dat weet ik. Vandaar dat ik vaak in de weer ben geweest met scheermesjes, wasstrips en noem maar op.

Maar ik denk dat ik eindelijk de oplossing heb gevonden. Het is een niet zo voor de hand liggende oplossing, maar het werkt wel. Ontmoet Mud&More.

Mud&More werd ontwikkeld door Hadas Itzhaki, een naturopaat met 20 jaar ervaring. Hij ontdekte de tal van voordelen van de modder uit de Dode Zee en verwerkte het in een heerlijk geurende ontharingsmodder.

Ja hoor, je leest het goed: ontharingsmodder. Dit spul is werkelijk modder, gebaseerd op natuurlijke mineralen uit de Dode Zee. Het verwijdert haar op een natuurlijke manier en irriteert de huid absoluut niet.

Het gebruik is erg simpel. Je smeert een dikke, rijkelijke laag crème over je haar. Daarna wacht je een paar minuten (ik wachtte 3 minuten) en dan kan je het allemaal afwassen. Probeer ook niet te wrijven, maar af te deppen of spoelen met water.

Ik ontving een testertje van Mud&More. Het was de variant voor Body&Legs, maar ik wou het toch eens proberen op mijn gezicht. Ik liet het wel maar enkele minuten inwerken.

Ik ga jullie het grootste nadeel al meedelen: de geur. Mud&More beweert dat dit ‘heerlijk geurend’ is, maar het ruikt naar doorsnee ontharingscrème. Absoluut niét lekker, dus. Ik moest er eigenlijk bijna van kokhalzen.

Maar goed, als het maar werkt he, dat is mijn motto. En ja hoor, dit werkt écht! Na 3 minuten kwam àl het donshaar van mijn gezicht af. Geen enkel haartje werd gespaard. En het fijnste was: het irriteerde mijn huid absoluut niet. Ik waxte vroeger altijd, maar dan kreeg ik van die vervelende puistjes achteraf. Mijn huid was ook erg gevoelig en rood. Maar met deze crème had ik dat allemaal niet.

De haartjes bleven wel niet héél lang weg. Na twee dagen voelde ik al wat ‘stoppeltjes’, maar het haar viel veel minder op. Mud&More zegt ook dat meerdere applicaties je haren lichter maken.

Ondanks het feit dat de haartjes snel terugkomen, blijf ik terug grijpen naar dit product. Ik heb inmiddels al een ander crème gebruikt van uit het Kruidvat: het ruikt precies hetzelfde maar werkt niet zo goed als dit ‘modder’. Na 4 minuten waren sommige haren weg, maar sommigen ook niet. Het resultaat was dus erg oneven – niét leuk.

Mijn oplossing voor donshaartjes heb ik dus gevonden! Je kan er ook perfect je moustacheke mee verwijderen. Helemaal pijnloos! Bovendien verzorgt het de huid ook in plaats van het te irriteren. Het enige nadeel is de afschuwelijke geur, maar dat moet je er wel bijnemen.

Ik vind de prijs ook erg goed meevallen. Je betaalt zo’n €22,95 voor een grote fles van 75 ml. Als je enkel wat ongewenste haartjes hier en daar wilt verwijderen, ga je nog heel lang doen met zo’n fles.

Je kan Mud&More hier kopen.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

14 Comment

 1. mostlysunnybunny says: Reply

  Hey Diana, I have actually never tried a hair removal cream before, but this sounds fancy! Not sure about the smell, but I suppose you do need certain chemical on top of the mud for it to work. Definitely intrigued 😉

  1. DianaAPBL says: Reply

   Yes, the mud smells kind of the same as a 'regular' hair removal cream, so you're probably right that it contains some kind of chemical. But it doesn't irritate my skin at all, so I'm quite happy with that!

 2. Mme_Sophistique says: Reply

  sounds good! nog nooooit van gehoord wel

 3. Amy says: Reply

  klinkt goed en erg handig xx

 4. chitchatontherocks says: Reply

  Ik had er ook nog nooit van gehoord, mr klinkt best effectief!

 5. Dit klinkt interessant! Ik heb ook veel last van donshaartjes, muchos irritantos… Ik ga eens kijken of dit merk hier kan vinden. Thanks!

  1. DianaAPBL says: Reply

   Je kan het gemakkelijk online kopen. Zeker doen want het werkt veel beter, fijner en zachter dan andere ontharingscremes en wax!

   1. Ga ik zeker doen, thanks again!

    1. Ik heb de laatste paar weken wat zitten zoeken en ik vind toch geen webshop die internationaal verzendt precies 🙁

     1. DianaAPBL says:

      Waar woon je? Dan vraag ik het eens na!

     2. Oh merci, dat zou super zijn! Zwitserland.

     3. DianaAPBL says:

      Persbureau gaat het navragen voor je, ik hou je op de hoogte!

 6. Zoë says: Reply

  He dat klinkt goed! Jammer dat je weer snel stoppels krijgt … Ik ga eens checken hoe dat precies werkt, want het is wel interessant!

 7. mywickedweirdlife says: Reply

  Grappig dit kende ik nog niet!

Leave a Reply