Mini trip to London

Afgelopen donderdag trok ik voor twee dagen naar Londen. Ik ging er naar toe voor mijn werk volgen, maar ik had wat vrije tijd en heb geprobeerd om zoveel mogelijk die Londense sfeer op te snuiven.

London St. Pancras station

Ik verbleef in het Citizen M, een erg modern hotel in Southwark in Londen. Het is echt een fantastische plaats – iedere hotelkamer ziet er precies hetzelfde uit en bevat een kingsize bed van muur tot muur, een tablet waarmee je de airco/tv/lichten/gordijnen kunt bedienen en een regendouche. Echt helemaal mijn ding!

Dit is het prachtig uitzicht op hun ‘courtyard’.

CitizenM London hotel

Vanuit mijn kamer zag je de M&S Simply Food, joepie!

CitizenM London hotel

Ik had de hele dag opleiding, maar ‘s avonds gingen mijn collega en ik nog even door Londen wandelen. De Thames lag op een steenworp van ons hotel dus hebben we daar even rondgewandeld. Het was er fantastisch – iedereen zat te relaxen aan het water, er speelde muziek, het was heerlijk weer…Take me back, now!

thames st. paul cathedral

Daarna zijn we met een groepje gaan eten bij Tas, een Anatolisch/Turks restaurant. Ik heb daar voor het eerste keer hummus geprobeerd (ik weet het, shame on me) en ik was er dol op, yum!

Na een heerlijke nachtrust (kingsize bed!) startte ik mijn dag met een typische English breakfast – wel met een croissantje erbij.

Daarna trokken we weer naar het kantoor om te werken. Tijdens de middagpauze gingen we naar een restaurantje vlakbij het St. Paul’s kathedraal, voorbij de Millenium brug. Echt geweldig dat dit allemaal op loopafstand ligt!

thames st. paul cathedral

We aten wat pasta en op de achtergrond speelde er live muziek. Fantastisch!

Daarna gingen we terug naar het kantoor om nog enkele uren te werken. Uiteindelijk namen we de taxi naar het station waar mijn collega en ik ab-so-luut Platform 9 3/4 wilden zien. Er stond wel een immense rij met mensen die op de foto wilden met Harry’s trolley, dus ik trok snel een foto van de zijkant van de rij.

harry potter platform 9 3/4

Ik wilde ook nog een grote pluche Hedwig kopen in de Harry Potter winkel, maar ook hier stond er weer een lange rij voor de winkel. Ik had echt geen zin om aan te schuiven (en maar goed ook want als we dat hadden gedaan, hadden we wellicht onze trein gemist) maar vond het wel jammer dat we niet naar binnen zijn geweest.

harry potter platform 9 3/4

Vrijdagavond was ik dan weer thuis. Mijn souvenirs bestonden vooral uit FOOD van de M&S en enkele Cornish pasties die ik op het station had gekocht. Ik had gehoopt om nog wat te kunnen beauty shoppen in de Boots maar het aanbod was erg teleurstellend.

Deze mini verjaardagsvakantie (zo zie ik het persoonlijk 😉 ) was enorm geslaagd. Ik ben iemand die heel snel moe en chagrijnig word, dus had ik overwogen om na het werk gewoon naar het hotel te gaan en te slapen. Maar ik ben zo blij dat ik dat niet heb gedaan en dat ik ben uitgegaan en een stukje Londen heb ontdekt!
Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 Comment

  1. Awww, spijtig van de Harry Potter winkel 🙁 Maar buiten dat was het precies allemaal echt super, wat een leuke minitrip!

  2. petra says: Reply

    OH, wat leuk dat je dit voor je werk kon meepikken, zag er gezellig uit en een toffe ervaring!

Leave a Reply