Milaan: shoppen in de fashion hoofdstad van Europa

Momenteel sneeuwt het nog volop (waar ik persoonlijk héél erg blij mee ben, LOVE snow!), maar er zijn ongetwijfeld mensen die al aan het dromen zijn van een trip naar de zon. En als beauty- en fashionliefhebbers is Milaan de hemel op aarde.

Als we aan fashion denken, denken we al snel aan Italië. Het land waar veel grote modehuizen zijn gevestigd. In Milaan zijn de meeste fashion designers te vinden en dat maakt van deze stad de fashion capital van Europa. In en rond Milaan zijn veel modehuizen, shoppingcentra en outlets te vinden. Sta je deze zomer op een camping in het noorden van Italië, dan is het zeker de moeite waard om een dagje in Milaan door te brengen!

Allereerst, de Galleria Vittorio Emanuele II. Dis de bekendste overdekte straat van Milaan met grote fashion labels zoals Louis Vuitton, Prada, Gucci, maar ook de McDonalds en vele kleine barretjes. Het gebouw is in de 19e eeuw ontworpen voor koning Vittorio Emanuele II, naar wie het ook vernoemd is. Het is indrukwekkend om er rond te lopen. Door het gebouw, de grote mode merken, maar ook door de vele restaurantjes en barretjes die er zitten. Als je van plan bent om deze zomervakantie naar Italië te gaan, dan kun jij je prima vermaken in deze overdekte winkelstraat.


Wil je echt alleen maar high fashion? Dan is de Quadrilatero de plek. In dit shopping gebied in het midden van de stad zitten alleen de allergrootste modemerken gevestigd. Hier zul je geen H&M of Zara tegenkomen, maar alleen luxe en grote winkels van de allergrootste merken in de fashion industrie. Deze winkels zijn zo luxe dat je bij binnenkomst vaak champagne krijgt en echt op je wenken bediend wordt. Niet gek, want de kleding in deze winkels is echt peper duur!


Nog een must see is de Piazza Cordusio: een prachtig plein dat omcirkeld wordt door verschillende gebouwen die vroeger als paleis dienden. Nu zitten er veel barretjes en kun je in de zijstraatjes winkels vinden met bijzondere kleding en sieraden. Deze winkeltjes doen niet mee met de grote mode hype in de stad. Wil je echt een bijzonder kledingstuk, dan kun je hier goed terecht.

Tot slot is er nog de grootste outlet van Europa: 10 Corso Como. Hier vind je kledingcollecties van Prada, Gucci en D&G met wel 70% korting! Deze outlet is zo populair dat er vanaf Milaan speciale bussen heen rijden. Niet gek, want in deze outlet wordt kleding van de grootste modehuizen ter wereld ineens betaalbaar.

Ik krijg alvast kriebels om Milaan eens te bezoeken, al is het maar om eens rond te lopen op de Piazza Cordusio. Van welke bestemming zitten jullie al te dromen?

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 Comment

  1. Zalig, ik was er al eens en wil heel graag nog eens terug… ah… the memories!

    <3

  2. beautiesatwork says: Reply

    Milaan staat zeker op mijn lijstje 🙂

Leave a Reply