Max Factor Facefinity 3 in 1 Foundation

Een tijd geleden viel er een fantastisch nieuw product in mijn brievenbus: de Facefinity 3 in 1 Foundation van Max Factor! Ik had hem al zien voorbijkomen op andere blogs en ik las veel goede dingen. Vooral het 3-in-1-aspect van deze foundation trok me aan. Toen ik hem in mijn handen had (en het nog eens de perfecte kleur bleek te zijn!) sloeg ik meteen aan het testen. Zou dit mijn nieuwe holy grail worden?

Deze foundation is een 3-in-1 product. Hij is eigenlijk een primer, concealer en foundation in één! Je zou dus aan dit product genoeg moeten hebben om een perfect egaal huidje te creëren dat beschermd is tegen de zon dankzij de SPF 20, en ook nog eens perfect blijft zitten omwille van de primer die erin zit verwerkt. Veel beloftes om waar te maken, denk ik zo.

Het product zit in een mooie, glazen flacon met een doorzichtige dop. Niet teveel poespas, dat vind ik wel leuk.
De kleur die ik heb gekregen is Nude 47, perfect voor mijn NC20 huidje.

Wat mij meteen opvalt is dat deze foundation iets dikker is dan de meeste producten die ik heb gebruikt. Niet echt een nadeel of voordeel, maar ik wou het even vermelden.

Hier zie je heel goed dat het een dikke foundation is. Je moet al wat moeite doen om hem goed uit te wrijven en in te werken. Ik gebruik ofwel mijn vingers, ofwel een platte synthetische kabuki kwast. Dit product is totaal niet streperig of laat geen rare vlekken achter, hoera!

De finish is mooi matte maar met een gezonde glans. Hij dekt inderdaad enorm goed, ik heb geen concealer meer nodig! Vooral de roodheid op mijn wangen camoufleert hij goed. En als ik eens last heb van een puistje (gelukkig niet al te vaak) breng ik een heel dun extra laagje aan, en je ziet er niks meer van terug. Ik ben onder de indruk!

En de houdbaarheid, die is echt prima. Ik vind dat hij goed op zijn plaats blijft zitten gedurende de dag. Ik kan er niet precies een uur op plakken, maar hij blijft toch langer zitten dan de meeste producten die ik gebruik. En met mijn moeilijke huid (waar alles precies van afglijdt, ugh) vind ik dat alvast een enorm pluspunt.

Al bij al ben ik dus erg tevreden over deze foundation! Goede dekking, mooie finish en fijne houdbaarheid. En hij is niet belachelijk duur, ook altijd mooi meegenomen. Hij begint nu langzaam in mijn dagelijkse routine te sluipen, dus je kan wel zeggen dat ik er fan van ben!

De Max Factor Facefinity foundations kosten €14,99 per stuk en zijn te koop bij o.a. Kruidvat.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. marijke04 says: Reply

  Ik vind hem ook erg fijn!

 2. Hmm, ik ben niet helemaal overtuigd als ik de swatch zie, maar voor zo'n klein prijsje is het toch het proberen waard 🙂

 3. Ik hoor enkel maar positieve reacties. Handig trouwens dat je vergelijkt met M.A.C 🙂

 4. deijsprinses says: Reply

  Goed om te weten als al mijn andere fond de teints op zijn 🙂

 5. beautiesatwork says: Reply

  holy grail voor mij 😀

 6. Milou says: Reply

  Ziet er erg goed uit, thanks voor de review; hij is erg duidelijk!

 7. Klinkt fijn ! Ik hou wel van foundations met een goede dekking.

 8. Esmay says: Reply

  Die prijs valt me inderdaad nog mee voor maxfactor haha, normaal is dat echt iets van 18 euro ofzo! Klinkt ook erg goed zeg! 😀

Leave a Reply