MAC Soft Ochre Paint Pot

Paint Pots – een geweldige uitvinding. Geweldig als basis, maar ook prachtig op zich als oogschaduw. Ik gebruikte altijd al de kleur Nubile, een LE kleur uit de Posh Paradise collectie. Maar de laatste tijd vind ik hem opeens veel te rozig voor mijn huidskleur. Misschien omdat ik minder bleek ben dan normaal? Géén idee. Maar omdat ik toch een goede oogschaduwbasis wou, ging ik op zoek naar een vervanger. Uiteindelijk ging ik voor de kleur Soft Ochre.

Soft Ochre wordt beschreven als een ‘cremige geelbeige kleur’. Perfecte beschrijving! Op het eerste zicht lijkt hij erg concealer-achtig dus ik moest dubbel checken of ik misschien geen Studio Sculpt concealer mee had gekregen.

Paint Pots kosten €19 voor 5 gram. Niet erg goedkoop! Maar ik heb Nubile al sinds oktober en gebruik hem altijd, en daar is slechts een héél klein ‘deukje’ in gekomen. Ik ben er dus van overtuigd dat ik heel lang kan doen met een Paint Pot.

Wat mij meteen opviel aan de textuur van deze Paint Pot is dat hij erg stroef is; véél stroever dan Nubile. Ik was erg verrast, want het aanbrengen en blenden gaat erg moeilijk. Met Nubile was het geen probleem, dat smolt precies in de huid. Soft Ochre is erg droog en je moet het al goed opwarmen met je vingers vooraleer je het goed kunt gebruiken.

Dit is de kleur dan. Ziet er erg concealerachtig uit, maar op de oogleden geeft hij toch een ietwat oplichtend effect. Het is echt een fantastische basis en past bij elke kleur.
Painterly is misschien een goed alternatief voor degenen die Soft Ochre te geel vinden. Die is ook matte maar minder geel qua ondertoon.

Een heel fijn product, alleen valt de textuur iets tegen. Geen idee of jullie daar ook last van hebben? Laat het me zeker weten in de comments!

Paint Pots kosten €19 en zijn te koop bij de MAC.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. Ik heb Painterly, gebruik hem elke dag!

 2. Ik moet me dringend eens een paint pot aanschaffen!

 3. Esmay says: Reply

  Jammer dat ie jou wat tegenvalt! Want ik was er juist heel benieuwd naar omdat Nikkie (Tutorials) 'm altijd gebruikt!

 4. Ik wil deze zelf al heel lang. Laatst had ik hem in de winkel geprobeerd en de textuur viel mij niet tegen.
  Liefs, xxx

 5. Ik heb eigenlijk nog nooit een paint pot geprobeerd. Spreekt me op een of andere manier ook niet aan…

 6. beautiesatwork says: Reply

  dat is wel jammer =(

 7. Zou het niet zijn omdat hij mat is? Hoewel, ik heb Painterly (ook mat) en dat gaat eigenlijk vlot. Denk wel dat de matte paint pots iets stroever zijn dan de glanzende, dus misschien ben ik het gewoon gewend van mijn Painterly?

 8. redhotjillypeppers says: Reply

  Ik heb nog geen paint pot geprobeerd maar ik lees er enkel maar positieve reviews over !

 9. Anneleen says: Reply

  Ik heb hem in Painterly, gebruik hem bijna elke dag omdat mijn oogleden heel rood zijn door allergieën. Ik ben ook niet weg van de structuur. Blendem gaat wel, 1 oog per keer en goed door doen, maar hij accentueert de droogte van mijn oogleden enorm. Hij crease niet, maar hij geeft precies wat ‘barstjes’ en droogtelijntjes. Ik vermoed dat de textuur zo is om beter te kunnen vasthechten aan het ooglid. Fijn product voor vettere oogleden, maar ik hou een oogje open voor een product dat iets minder uitdrogend is. Al vrees ik er een beetje voor, omdat de meerderheid eerder last van vette dan van droge oogleden heeft.

Leave a Reply