MAC Select Moisturecover

 Een tijdje geleden liet ik al weten dat ik tijdens een shoppingtripje in Maastricht bij de MAC de Select Moisturecover kocht. Ik zocht namelijk een goede concealer aangezien de mijne (Maybelline Mineral Concealer) niet meer verkrijgbaar is! Ik stapte de MAC counter binnen en vroeg aan de MUA of ik de Pro Longwear concealer mocht testen aangezien ik daar veel goeds over had gehoord. Jammer genoeg was hij niet meer verkrijgbaar in mijn kleur (NC20). Daarom raadde ze mij deze aan. Vandaag een review!

In het tubetje zit 5 ml concealer, wat ongeveer overeenkomt met mijn Maybelline Mineral Concealer. Ook deze heeft een sponsapplicator, wat ik persoonlijk niet zo leuk vind aangezien er zo veel bacteriën in de tube komen, én je zult niet alle concealer kunnen opmaken. Erg jammer, ik had liever deze concealer in een knijptube gezien!

De kleur die de MUA mij gaf was NW20. Erg raar, vond ik, aangezien ik een warme ondertoon heb! Ik had er niet op gelet in de winkel, dus thuis zag ik pas dat ik de ‘verkeerde’ kleur had. Ook al had er een belletje moeten rinkelen toen de MUA de concealer onder mijn ogen smeerde… (: Ik liet mijn ongenoegen horen via Twitter, maar lieve Roxanne van Twinxxx Tweette dat de Select Moisturecover eerder voor onder de ogen is. Daarom kreeg ik een NW: die heeft namelijk een roze ondertoon, en roze ‘neutraliseert’ de blauwe kringen. Slim gezien! Alleen zocht ik niet meteen een concealer voor onder mijn ogen, maar meer voor op mijn hele gezicht…
De textuur van deze concealer is erg fijn: hij is licht en goed uitsmeerbaar, maar dekt wél. Een combinatie die je niet zo vaak tegenkomt, naar mijn mening!

Een swatch van de concealer. Zoals je ziet is hij veel koeler dan mijn eigen huidskleur.

Nu, ik had nog een beetje van mijn Maybelline concealer over, dus ik kon er nog wel een tijdje mee doen. Ik besloot om deze onder mijn ogen te gebruiken en te zien of hij zo goed zou dekken. En jeetje, dat doet hij goed! Mijn blauwe kringen zijn weg, en op een natuurlijke manier. Met de concealer van Maybelline kreeg ik nogal witte plekke onder mijn ogen – met de Select Moisturecover smelt de kleur echt in mijn huid! Kijk maar zelf eens:

Zonder concealer – ik zie eruit als een vampier!

Mét concealer – bye bye, blauwe kringen!

De belichting in beide foto’s zijn niet hetzelfde, maar het lukte me niet om ze precies hetzelfde te krijgen – sorry daarvoor! Maar je kunt het verschil wel duidelijk zien. Mijn kringen zijn niet vollédig weg, maar het ziet er al stukken beter én natuurlijk uit.
Op de rest van mijn gezicht kan ik deze concealer helaas niet gebruiken, vanwege de roze ondertoon. Maar voor onder mijn ogen is hij gewoon perfect! En zoals jullie al konden lezen vorige week, heb ik de Pro Longwear concealer toch kunnen bemachtigen, en in de juiste kleur!

Pluspunten:
+ dekt de blauwe kringen onder mijn ogen fantastisch goed
+ ziet er natuurlijk uit
+ blijft lang zitten

Minpunten:
– de verpakking en de applicator
– voor mij enkel geschikt onder de ogen vanwege de ondertoon (voor dames met een roze ondertoon kan je hem wél overal op je gezicht gebruiken)

Conclusie? Een erg fijne concealer die ik nog vaak ga gebruiken! Ik heb namelijk continu last van blauwe kringen onder mijn ogen, maar dat is nu verleden tijd!

De Select Moisturecover Concealer van MAC is te koop bij alle MAC counters en winkels voor €16.

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. Frauke says:

  Klinkt goed zeg (^-^) Jammer dat ik niet zo vaak in de buurt van een MAC kom, moet er dringend eens iets kopen 🙂

 2. Marijke says:

  klinkt goed!

 3. miranda1993 says:

  wauw ziet er goed uit:D

 4. Astrid says:

  Ik wil die ook! ^^ En welke vind je beter? Deze of de pro longwear?

  1. DianaAPBL says:

   Deze is beter voor onder mijn ogen, de pro longwear voor op mijn gezicht, dus totaal andere functies! Maar ik vind de pro longwear toch véél beter 😀 Blijft erg goed zitten!

   1. Astrid says:

    ok, thanx! Ik denk dat ik toch binnenkort eens naar MAC ga achter een concealer ^^

 5. Lijkt me een fijne concealer!

 6. PinkFairy says:

  Ziet er goed uit! Ik ga vandaag denk ik ook een MAC concealer kopen, maar dan in z'n potje. Die is wel voor je hele gezicht 🙂

Comments are closed.