MAC Pro Sculpting Creams

Onlangs is de nieuwe MAC Face and Body collectie uitgekomen. Eentje waar ik heel lang naar uitkeek, vooral vanwege de Pro Sculpting Creams.

Nu, ik las al enkele reviews en blijkbaar waren veel van de kleuren véél te warm om mee te contouren. Enkel Coffee Walnut zou geschikt zijn om mee te shapen, dus deze schafte ik alvast aan. Ik wilde ook een lichte kleur om mee te highlighten/shapen, dus kocht ik tevens ook Accentuate.

Deze MAC Pro Sculpting Creams worden beschreven als “a cream-to-powder formula for sculpting and shaping key and is silky-smooth, easy-to-blend and neutrally-shaded“.

Zoals ik al zei kocht ik twee kleuren. Je hebt eerst Coffee Walnut, een grijs-bruine kleur met een beetje een oranje, groene (?!) ondertoon. Dan is er nog Accentuate, een lichte wit-beige kleur met een lichtroze ondertoon.

Nu, even snel over de formule van deze Creams. Ze zijn redelijk ‘hard’ – dus je gaat er niet gemakkelijk een deuk in maken als je per ongeluk je vinger er in steekt. Toch warmt het product heel snel op als je met je kwast of vinger erin gaat, wat het aanbrengen enorm makkelijk maakt. Je kan het een beetje vergelijken met een Paint Pot, vooral Soft Ochre.

Laten we eens een kijkje nemen naar Coffee Walnut. Zoals in de beschrijving van de kleur stond, heeft deze een groene ondertoon. En als je goed kijkt, zie je dat ook! Het is een beetje eng, maar volgens mij maakt dat de kleur net niet zo heel warm, waardoor het geschikt is om mee te contouren. Want aangebracht ziet het totaal niet groen uit, gelukkig!

Het product brengt erg gemakkelijk aan, en verrassend genoeg is het de perfecte contourkleur. Het ziet er een beetje raar uit, maar het creëert echt een prachtige schaduw op je jukbeenderen. Het effect is erg natuurlijk, en je kan de kleur inderdaad goed opbouwen om een intensere contour te maken (de swatch staat op de foto onderaan).

Accentuate is dan een lichte, neutrale kleur. In het echt zit er toch iets meer roze in, waar ik toch schrik voor had aangezien roze clasht met mijn huid. Gelukkig valt het in het echt erg goed mee!

Ook Accentuate glijdt gemakkelijk over de huid. Het is een wit-beige kleur die subtiel highlight en shapet. Ik breng hem op mijn jukbeenderen, voorhoofd en op de brug van mijn neus aan. Je kan er met foundation over gaan (ken je die foto’s waar Kim Kardashion een heleboel strepen op haar gezicht heeft? Zo, dus.) en dan is het effect nog subtieler.

Beide kleuren zijn echt enorm geschikt om mee te contouren en te shapen. Ik ben vooral fan van Coffee Walnut, een prachtige kleur om de jukbeenderen mee aan te zetten! De kleur lijkt niet erg speciaal, maar door de groene ondertoon creëer je echt een mooie schaduw.

Accentuate vind ik dan weer niet erg speciaal. Deze kleur is nogal standaard en kan je ook verkrijgen door een hele lichte concealer te gebruiken. Nee, geef mij dan maar Coffee Walnut!

De Pro Sculpting Creams kosten €20 per stuk en zijn te koop bij de MAC stores en counters, en ook online.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

14 Comment

 1. Natalie says: Reply

  Ik kan ze online nergens vinden? …

  1. DianaAPBL says: Reply

   Ze waren helaas limited edition 🙁

 2. Ik had gehoopt op op-foto's!

 3. deijsprinses says: Reply

  Lijkt wel heel donker, niet?

 4. Ik ben meer meer into crèmetexturen de laatste tijd, dus deze sculpting cream wil ik zeker proberen.

 5. mostlysunnybunny says: Reply

  Glad to hear Coffee Walnut works for you! I really wasn't too sure what to think about the sculpting creams, because it seems like a lot of them have to be mixed to achieve the right color. Maybe I'll have to play with one or two to know what I really think!

 6. Kelly says: Reply

  Klinkt echt goeeed! Heb nu ook wel zin om zoiets aan te schaffen!

 7. Oh ik ben fan van Coffee Walnut! Maar dan wel vragen dat ze mij 'ns helpen ermee in de winkel, want ik shape steeds met poeder. Thanks for the review! 🙂

 8. beautiesatwork says: Reply

  ik vind de bruine ook het mooist 🙂

 9. petra says: Reply

  Oh, ben ik best wel benieuwd naar! Ik wil het eigenlijk wel eens het resultaat zien, ik moet ze dus eens gaan ontdekken in de store!

 10. oooh ik vind coffee walnut ook nog best warm. wist niet dat ze allemaal zo zouden zijn. zo jammer, ik keek ook uit naar deze collectie 🙁 die highlighter kleur is prachtig!

 11. Een groene ondertoon klinkt redelijk en maar gelukkig zie je er inderdaad niets van 🙂

 12. Esmay says: Reply

  Het is niks voor mij! Ben sowieso niet van de creams!

 13. Ik was heel erg benieuwd naar de collectie, maar ze hebben idd een beetje een vreemde keuze gemaakt met de kleuren. Ze zijn idd allemaal heel erg warm en dat geeft zo'n oranje effect, eeek! Coffee Walnut is gelukkig wel heel erg draagbaar, en het ziet er als een geweldig product uit. Moet ik toch eens gaan bekijken!

Leave a Reply