MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

Ik ben een hele tijd weggebleven van MAC foundations. De kleuren waren altijd te donker, ik kreeg er puistjes van, ze bleven niet lang zitten,… Voor mij was het allemaal te duur voor wat het was. Tót ik deze Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation in handen kreeg. Het was een hele gok voor mij om deze aan te schaffen. Goed, de kleur was wel perfect voor mij, maar wat als mijn huid er weer raar op reageert? Gelukkig is dit niet gebeurd en is deze Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation het enige wat ik de voorbije paar weken heb gebruikt.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

MAC beweert dat dit een olievrije, waterproof foundation is dat gedurende 24 uur lang perfect blijft zitten. Het stoot regen/tranen/zweet af door de waterafstotende formule en door de medium tot volledige dekking kan je het ook als concealer gebruiken.

In zowat iedere review die ik heb gelezen, wordt er gezegd dat deze foundation ideaal is voor de gemengde tot vettere huid. Daar ga ik ook mee akkoord; deze foundation benadrukt droge plekjes nogal. Dus ofwel goed hydrateren op voorhand en/of een goede primer gebruiken, of deze overslaan en naar de andere producten in het MAC gamma kijken.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

Ik kan eigenlijk best kort zijn: MAC maakt alle beloftes waar! Nog nooit heb ik een foundation geprobeerd die zó lang blijft zitten en mijn huid zo verzorgt. Ik heb een gemengde huid (vette T-zone en droge wangen) en dit goedje zorgt er voor dat mijn T-zone niet glimt en dat mijn wangen niet flaky worden. De kleur (NC15) is ook geschikt voor mij. Het mocht nog een tintje lichter, maar het ziet er natuurlijk uit.

De waterafstotende eigenschappen van deze foundation werden flink op de proef gesteld in de zomer toen het erg warm was. En ook nu, met de vele regenbuien, blijft deze foundation schitteren.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

Ik moet wel toegeven dat ik na het eerste gebruik even een paar puistjes kreeg. Geen idee waarom, maar gelukkig is het snel weggetrokken en sindsdien heb ik er geen last meer van.

Ook nog een heel klein minpuntje: ik las overal dat deze erg zuinig zou zijn vanwege de goede dekking, maar persoonlijk heb ik toch een flinke erwt nodig eer ik mijn gewenste dekking verkrijg. Niet dat ik een hele plamuurlaag aanbreng, maar ik moet toch een laag of twee aanbrengen tot mijn roodheid volledig verdoezeld is.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation – €34,50 / 25 ml

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 Comment

  1. Toch dringend zo'n MAC foundation gaan uitproberen!

  2. Ik ben fan, zeker voor op bad skin days vind ik 't een geweldige foundation. Ik vind dat hij prima dekt.

  3. Isabelle says: Reply

    Ohla, ik ben alvast benieuwd hiernaar! Eens testen, klinkt als de perfecte match voor mij.

Leave a Reply