MAC Prep+Prime BB Cream Compact

Ik ben op zich geen gebruiker van compact producten, maar voor de MAC Prep+Prime BB Cream Compact maakte ik graag een uitzondering. Dit product viel enkele weken terug in mijn brievenbus. Ik was al lang erg benieuwd naar product, want ik had er best lovende dingen over gehoord. Klaar voor de review?

MAC bracht al eerder een vloeibare variant van haar BB Cream uit, die bij velen al in de smaak viel. Ik heb dus de compactversie, die in drie kleuren verkrijgbaar is: Extra Light, Light en Light Plus.
Het kleurengamma valt best wel tegen: de donkerste kleur is ongeveer een NC25, dus helemaal niet geschikt voor de donkerdere huidjes. De lichtste kleur, Extra Light, is dan weer heel licht dus perfect voor degenen met een lichte huid.

Bottom line: iemand met een huid donkerder dan een NC25 zal hier niet aan zijn/haar trekken komen. Lichtere huidstinten zullen wel een goede match kunnen vinden.

Goed, over naar de review!

De BB Cream zit dus in een compactdoosje, met bijbehorende spiegel en sponsje. De BB Cream ziet er uit als een cremefoundation, maar het heeft dus allemaal voedende ingrediënten die je huid verzorgen, waaronder sojaboon olie en vitamine E. Oh, dit schatje heeft ook een SPF 30, dus het beschermt je huid erg goed – althans, beter dan de doorsnee producten.

Zoals je kunt zien is Light Plus niet erg donker. Zoals ik al eerder heb gezegd komt het ongeveer over met een NC25. Ikzelf zit tussen de NC15 en N20, dus deze is een paar tinten te donker voor me. Maar goed, testen kan nog steeds!

De textuur van deze BB Cream is echt heel zacht, alsof je boter op je huid smeert! Klinkt smerig, maar voelt heerlijk aan 😉 Het lijkt alsof je een zachte creme in je huid werkt.

Het aanbrengen kan je met je vingers doen. Dat is wel niet zo hygiënisch, maar het KAN, als je dat liever hebt. Ook een dikke bufferkwast zal het product mooi aanbrengen. Wil je een hele goede dekking, gebruik dan het sponsje dat bij de compact zit. Deze geeft namelijk echt een volledige dekking, maar behoudt toch een naturel finish.

Ik heb geen andere foto’s gemaakt omdat de kleur helemaal niet paste bij mijn eigen huid, sorry daarvoor.

Maar goed; de dekking van deze BB Cream is heel anders dan de andere BB cremes! Deze is namelijk erg goed dekkend, maar zorgt voor een naturelle, dewy finish. Door de textuur voel je ook dat het je huid voedt en hydrateert. Soms kan een product je huid enorm uitdrogen, maar deze verzorgt en beschermt het.

Ikzelf vind dat deze cream mijn huid erg doet glanzen en er vettig laat uit zien. Hij past gewoon niet bij mijn huidtype, en voedt mijn huid precies te veel. Ik ben nochtans dol op de dekking en hoe hij op de huid aan voelt.

Qua houdbaarheid zit deze BB Cream ook wel goed. Als je hem goed afpoedert, kan hij zonder al te veel problemen de hele dag blijven zitten.

Aan het einde van de dag voelt mijn huid zacht en soepel aan. De voedende ingrediënten in deze cream werken dus echt wel in op de huid.

Mijn uiteindelijke oordeel is dat het een heel fijn product is, als je een drogere huid hebt dat niet donkerder is dan een NC25. Deze BB Cream voedt de huid echt, en als je een vettere of gecombineerde huid hebt, zal dit je snel doen glanzen. Maar als je geen problemen hebt om het af te poederen, dan is deze ook geschikt voor jou.

De dekking is ook erg mooi, en het product voelt heel licht aan op de huid, alsof het is ingetrokken als een dagcreme. Het product blijft ook netjes zitten, mits je het een beetje afpoedert.

En natuurlijk, hetgeen dat vooral opvalt zijn de voedende ingrediënten. Het doet echt wel iets positiefs met je huid, daar ben ik van overtuigd!

De MAC Prep+Prime BB Cream Compact kost €27,50.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. Oei nee, helemaal niks voor mij. Tenzij ik er als een botervlootje wil uitzien… 🙂

 2. Redhotjillypeppers says: Reply

  Hier ben ik best wel benieuwd naar ! Fijn dat hij zo dekkend is. De meestes bb creams vind ik gewoon te transparant.

 3. Asmae says: Reply

  Lijkt mij een mooi product! Ik gebruik wel liever de foundation & pressed powder van MAC. 🙂 Al jaren!

 4. Bianca says: Reply

  Ziet er goed uit, je had mss beter een tint lichter kunnen kopen 🙂

  1. Diana says: Reply

   Hi! Ja, inderdaad, de lichtste tint zou beter bij me hebben gepast, maar ik heb deze gekregen om te testen. Zou hem nu zelf niet aanschaffen omdat het té voedend is voor mij, en dan ziet mijn huid er al snel té glanzend uit.

 5. petra says: Reply

  Klinkt heel erg fijn! Ik gebruik meestal vloeibare bb cream, maar ben er toch benieuwd naar!

 6. Amy says: Reply

  Super dit! Ik poeder mijn foundations sowieso al altijd af dus ik denk dat het dan wel goed zit met deze!

 7. beautiesatwork says: Reply

  ik ben niet zo voor compact 🙂

Leave a Reply