MAC Cremeblend Blush – Something Special

Cremeblushes zijn geweldige producten: je hebt geen kwasten nodig (mits je schone vingers hebt) dus het is handig voor on the go, de kleur is mooi opbouwbaar, het geeft je een mooie glans én het blijft nog eens lang zitten. Geen wonder dat ik al drie stuks in mijn bezit heb. Dit is mijn laatste aanwinst: Something Special van de nieuwe cremeblend blushes van MAC.

Something Special wordt beschreven als een lichte, koraal-perzikachtige kleur zonder shimmer. Zo’n kleur had ik nog niet, en toen ik swatches zag was ik helemaal om: deze moet in mijn stash terecht komen.

De cremeblend blush zit in een verpakking die normaal is voor alle MAC blushes: een sterk zwart plastieken doosje met doorzichtige deksel. Het kliksysteem waarmee je het doosje kunt sluiten is erg stevig maar tegelijkertijd makkelijk om open en dicht te doen.

Op het eerste zicht lijkt de blush nogal rozig. Ik heb hem niet kunnen swatchen in de winkel, maar ik had iets van: “zo’n blush van MAC kàn gewoon geen miskoop zijn”. En ik heb gelijk, want ik ben er dol op!

Wat mij vooral opviel, is dat de cremeblends véél smeuïger en zachter zijn dan de oude blushcremes. Daarom zijn ze supergemakkelijk om aan te brengen met je vingers. Vroeger, met de blushcremes, moest ik wel een kwast gebruiken want als ik de blush in mijn huid wilde werken, verpestte het de foundation die er onder zat. Bij deze nieuwe formule is dat niet zo. Een pluspunt, dus!

Op de foto’s zie je goed de koraalkleurige ondertonen. Mooi, niet?! Het lijkt me een hele mooie kleur voor in de zomer.

De blush geeft een licht kleurtje, dus je kan hem gemakkelijk opbouwen. Hij trekt snel in, laat een mooi glansje achter en blijft erg goed zitten. Soms gebruik ik hem als basis onder Peaches, maar alleen is hij ook prachtig.

Hier zie je een foto van al mijn cream blushes. Van links naar rechts heb je Something Special, Ladyblush en Lilicent. Je ziet ook een beetje dat de oude blushcremes wat meer ‘waterig’ zijn. Toch is de formule van de cremeblends fijner. Oh, en in de pans zien alledrie de blushes er praktisch hetzelfde uit, maar zoals de swatches aantonen kan schijn erg veel bedriegen! Altijd eerst swatches en dan je conclusies trekken (:

Pluspunten?
+ fijne, makkelijk uitsmeerbare structuur
+ blend gemakkelijk
+ blijft erg lang zitten
+ kleur is goed opbouwbaar
+ laat een mooi glansje achter

Minpunten?
– de prijs

Conclusie? Something Special is een mooie aanwinst voor mijn stash, en ik heb dus zeker geen spijt van mijn aankoop. Ik kan hem zeker aanraden, maar als de kleur niks voor jou is kan je altijd naar de andere cremeblends kijken. De formule is érg fijn, dus zeker het proberen waard!

De Cremeblend Blushes zijn te koop voor €19,50 bij alle MAC counters en winkels.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. Anneleen says: Reply

  Ladyblush vind ik de mooiste! Ik hou van rozige kleurtjes 🙂 zelf heb ik nog geen crème blush van MAC, wordt wel eens tijd 😛

 2. Wauw, die zijn zo mooi. Cremeblends lijken mij ook veel fijner.

  Liefs, xxxx

 3. Oh wauw erg mooi 😀

 4. Nu wil ik er ook 😉 Zien er echt mooi uit!

 5. miss_matc says: Reply

  Mooi kleur en inderdaad de vroegere Cremeblend Blushes waren zeer waterachtig

 6. maccia says: Reply

  Mooie blush! Ik heb nog geen cream blush, op de een of andere manier lijkt me dat helemaal niets.

 7. Je hebt een hele mooie kleur gekocht Diana! Ik heb Ladyblush ook. 🙂 En de andere twee vind ik ook mooi,

 8. Ze zijn alledrie mooi! Moest ik er een kopen, zou het Lilicent zijn, denk ik.

Leave a Reply