MAC Blot Powder

Een goed poeder om je make up te setten is iets wat je zeker in je stash moet hebben. Ik poeder normaal mijn foundation niet af – ik hou van een dewy finish. Maar nu in de zomer zweet je sneller, en dan moet je niet naar buiten gaan met een dewy foundation – dan zie je na enkele uren uit als een vettige discobal. Niet aantrekkelijk! Daarom kocht ik speciaal de Blot Powder van MAC nadat ik er lovende reviews over had gelezen. Hij heeft zelfs een score van 4,3 op 5 op Makeupalley.

De kleur die ik heb is Medium – ter vergelijking: ik ben een NC20. Laat je echter niet misleiden door de naam, want Medium is een erg lichte kleur (zie foto hieronder).

De Blot Powder bevat dus een poeder, een spiegel en een zachte puff om onderweg een touch up uit te voeren. Erg handig!

Dit is dus de kleur Medium. Erg licht, niet waar? Een stukje van mijn poeder is al afgebroken. Daar vertel ik meer over onderaan.

De Blot Powder zou je huid een onzichtbaar laagje poeder geven die glans en glim tegen gaat. Op Makeupalley lees je vaak dat men geen nood meer heeft aan blotting sheets omdat dit poeder zo goed zijn werk doet. Natuurlijk is dat een hoge eis!
Het poeder is in ieder geval fluweelzacht en erg licht. Geen dikke laag poeder op je gezicht, dus. Het gaat glans inderdaad goed tegen, maar je huid ziet er nog erg natuurlijk uit. Maar doorheen de dag heb ik wel wat touch ups nodig, want mijn huid gaat na enkele uren toch glimmen. Toch is deze Blot Powder, door zijn formaat, spiegel en puff erg handig om mee te nemen voor een touch up!

De puff is bovendien erg zacht. Hij pakt nét genoeg poeder op om de glans tegen te gaan. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat je véél te veel poeder aanbrengt hiermee, zoals wel vaker gebeurt met zo’n puff.

Ik heb maar één nadeel: het poeder breekt ongelofelijk gemakkelijk. Ik had mijn eerste doosje in mijn tas gestoken, in een apart vakje. Hij was na één dag al in enkele stukken gebroken, en ik had niet met mijn tas zitten gooien ofzo. Daarna stak ik hem in een apart tasje in mijn tas, en het resultaat zie je op de foto hier onder.

Ondertussen heb ik wel een nieuw poeder aangeschaft, maar ik gebruik nog even de oude restjes op!

Pluspunten?
+ matteert goed
+ geen dikke poederlaag-effect
+ heel erg zuinig in gebruik
+ puff en spiegel zijn leuke bijkomende voordelen

Minpunten?
– het poeder breekt supergemakkelijk
– de prijs (€21)

Conclusie? Er is een reden waarom ik een tweede doosje heb gekocht: het product werkt écht goed. Hij matteert en is erg handig voor onderweg! Alleen jammer dat hij zo snel breekt. Misschien moet ik hem wikkelen in bubbelfolie en dan in mijn tas steken? 😉

De Blot Powders zijn te koop bij de MAC voor €21.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

7 Comment

 1. Nicole says: Reply

  lijkt me een heel fijn product!
  wel erg jammer dat hij zo snel breekt 🙁

 2. Ohh zo jammer dat hij gebroken is!!

 3. Ohh wat jammer dat die is gebroken ;O maar voor de rest wel erg mooi..

 4. Charlotte Bxl says: Reply

  Oh nee, zoiets breekt mijn hart!
  Gelukkig kan je de restjes nog gebruiken

 5. Anneleen says: Reply

  Oh nee, dat is zo'n zonde! Zelf gebruik ik nooit poeder, mijn huid glimt niet omdat hij zo droog is, maar die velletjes zijn ook geen pretje! Niet dat mijn foundation goed blijft zitten, volgens mij heb ik een setting spray nodig ofzo.

 6. Oh my god, zo pijnlijk als zoiets kapot gaat. Maar waarom maak je het niet? Gewoon poeder verpulveren, pressen met alcohol en laten drogen.

  1. DianaAPBL says: Reply

   Omdat toen ik hem erna terug opendeed, alles in mijn tas was gevallen… -.- He was beyond saving!

Leave a Reply