Maasmechelen Village G&G food workshop

‘First we eat, then we do everything else’. Deze quote van M.F.K. Fisher is mijn levensmotto, en met dit zinnetje in mijn achterhoofd trok ik al watertandend naar het fabuleuze Maasmechelen Village. Niet alleen was ik enthousiast dat er iets te beleven viel in mijn hometown – there would be food! Ik ging namelijk naar een event georganiseerd in het nieuwe Italiaanse restaurant, de G&G (je hebt dit restaurant misschien al gespot want het is al open sinds mei).

In ieder geval, ik werd om 10 uur stipt verwacht voor een gezellige dag met op de planning een workshop pizza/pasta maken, een uitgebreid buffet en natuurlijk shoppen in de Village. Hou je maar al klaar voor een overload aan foto’s van zowel het restaurant als het overheerlijke eten!

P1150655

‘First we eat, then we do everything else’. This lovely quote is one of my personal motto’s – good food can really make me happy. That’s why I was immensely excited to go to the official opening of the new Italian restaurant G&G in Maasmechelen Village (you might have already spotted it since it has been open since May). I was expected at 10 am sharp for a welcome coffee and a tour of the place. Then we participated in a very nice pasta and pizza workshop where we got to make our own food (which we devoured afterwards, of course). Keep reading as I take you behind the scenes of G&G!

Mijn mond viel open toen ik het restaurant binnen liep. Wat een gigantische plaats! Hier werd plaats gemaakt voor maar liefst 180 mensen. Het interieur weerspiegelt de authentieke Italiaanse keuken door het gebruik van marmer, glas, hout en graniet. De open keuken zorgt voor een warme sfeer en de enorme pizza oven werd speciaal uit Italië overgevlogen. De magnifieke bar werd volgestouwd met gekleurde flessen die de Italiaanse vlag uitbeelden – een superleuk detail.

The interior of the restaurant is absolutely breathtaking. You can immediately feel the authentic, rustic Italian vibe. They used granit, marble, wood and glass for the interior and the enormous pizza oven was flown over from Italy. There’s room for about 180 people.

Interieur

Bij de aankomst wachtten heerlijke croissants op ons die we konden oppeuzelen terwijl we genoten van een prachtig uitzicht op de monumentale mijnschachten. Eén van de eigenaars van G&G, Giuliano Bruno, vertelde ons dat zijn ouders vroeger in de mijn hebben gewerkt. Het was voor hem dan ook erg bijzonder om nu een restaurant te kunnen uitbaten met een zicht op diezelfde mijnschacht, ter herinnering aan hun afkomst.

We were welcomed by these delicious croissants which we devoured while enjoying a gorgeous view of the mines in Maasmechelen. One of the owners of G&G, Giuliano Bruno, told us that his parents used to work in the mines and to open up a restaurant with a view of that place reminds him of his past and his ancestry.

P1150682

 

P1150687

Al snel was het tijd voor de workshop pizza/pasta! Ik ging voor de pasta workshop maar ging achteraf toch even spieken bij de pizzamakers.

De kok van G&G ging ons tonen hoe ze hun klassieke pomodorosaus maken. Dit vormt de basis voor al hun sauzen (bolognese, arrabiata, tomatenroomsaus,…) waardoor er dagelijks tientallen liters gemaakt moeten worden.

Then it was time for the workshop. I followed the chef to see how they made pasta but I managed to see how the authentic Italian pizza’s are made. Anyway, the chef taught us how to make a classic pomodoro sauce. This is the base for most of their sauces: bolognese, arrabiata, tomato cream,…

P1150694
We beginnen met een gigantische ketel en een fles goede olijfolie. Daarin worden ajuinen, wortelen en selder gestoofd, gevolgd door het toevoegen van enkele emmers tomatenpuree, peper en zout. Dit pruttelt normaal 3 tot 4 uur op een laag vuurtje want zo kookt de zuurheid van de tomatenpuree er uit.

The chef started with a whole bottle of olive oil in which he then cooked some onions, carrots and celery. He then addes a few buckets of tomato puree and quite a bit of salt and pepper. This has to be set on a low heat for about 3 to 4 hours because that’s how they get rid of the acidity of the tomato puree.

P1150699

P1150703

Deze pomodoro saus met een paar tomaatjes en wat kaas zorgen voor een simpel maar heerlijk pastagerecht.

If you combine this pomodoro sauce with a few tomatoes and some cheese, you’ll get a simple but delicious pasta dish.

P1150717

Ik ging ook even spieken bij de pizza workshop. Daar was men bezig met het pizzadeeg te bewerken. Je ziet ook de tal van ingrediënten die je op je pizza kunt doen. Ik ging voor wat saus, kaas, ajuin en champignons, yum!

I slipped away and followed a bit of the pizza workshop as well. On this picture, the cook was making the dough base. You can also see the ingredients that you can put on your pizza.

P1150722

P1150726

Ondertussen was het al middag dus was het tijd om te eten! We gingen naar de orangerie (daar moet je zeker een tafel proberen te bemachtigen!) waar onderstaand buffet op ons stond te wachten. We mochten ook genieten van een glaasje Martini Bellini. Ik drink normaal geen alcohol omdat ik dat niet lekker vind maar dit spul vond ik best wel smaken!

After the workshops, we noticed it was already noon aka time for food. We went to the orangerie where a delicious buffet was waiting for us. I also sipped on the new Martini Bellini. I usually don’t drink alcohol because I really detest the taste of it, but this was actually pretty good.

P1150736

Er was enorm veel om van te proeven: salade caprese, vitello tonato, verschillende soorten salami en kaas, overheerlijk brood en natuurlijk de klassieker: meloen met parmaham. Ik heb dit eerlijk gezegd nog nooit gegeten want het leek niet echt mijn ding, maar het was echt wel overheerlijk! Voor die vitello tonato ga ik zeker nog eens terug.

There was so much to choose from: caprese salad, vitello tonato, different kinds of meats and cheese, delicious bread and of course melon and ham. The vitello tonato was to die for!

P1150740

Daarna volgende de pizza’s. Men bracht verschillende soorten pizza’s maar ik heb er helaas geen foto van kunnen maken (te druk met eten, duh). Ik kon wel de speciale calzone op foto vastleggen. Mijn gezelschap voor de dag, Amélie, proefde van de calzone en viel bijna flauw – zo lekker was het.

Then there were different kinds of pizza but I forgot to take a good picture (too busy eating, sorry). I did manage to snap a picture of an enormous calzone thingie.

P1150742

Dat was nog niet het einde van ons eetfestijn want er volgde nog pasta. Ik schepte wat op van de G&G Pasta: penne met een tomatenroomsaus, saffraan en scampi’s. Oh. Mijn. God. Ik ging even dood en trad uit mijn lichaam – dit is de lekkerste pasta die ik ooit heb gegeten.

That wasn’t the end of our food fest because they brought out different pans of pasta. I got a bit of the G&G Pasta (penne with a tomato cream sauce, saffron and shrimp) and I think I died a bit – it was soooo good and perhaps the best pasta I’ve ever had.

P1150746

Hierna zat iedereen helemaal vol en was het tijd voor wat koffie. Ik sloeg dit over (geen koffiemens, bah) en liet het eten rustig zakken. Na het afscheid van de eigenaars, Giuliano en Gianni, maakten we een wandeling door de Village. Ik moet zeggen: het ziet er enorm anders uit dan toen het net opende. Het is tegenwoordig veel chiquer en netter, en er is ook veel meer te doen dan enkel shoppen. Wat dacht je van een lunch bij Ellis Gourmet Burger? Of een stop bij Neuhaus en Leonidas? Er is ook een hondenkennel (1000 punten extra voor de hondvriendelijkheid) en valt er ook veel te doen voor de kleintjes.

We stopten toen bij de VIP Lounge waar we onze tassen konden dumpen en rustig konden gaan winkelen. Mijn innerlijk decoratiemonster kwam naar boven – ik werd wild van de prachtige zetel, de vele kussentjes, de superelegante deur en de marmeren tafel. Hier wil ik wonen!

After a cup of coffee, we thanked the owners of G&G, Giuliano and Gianni, for their hospitality and their amazing food. We then walked through the Village and I noticed the effort they put in turning the Village into more than just a shopping place. There are great restaurants, special areas for kids and they even have a dog kennel.
Our last stop was the VIP Lounge where we could catch our breath and leave our bags behind (nobody wants to shop and carry around heavy bags with them). I immediately swooned over the cute cushions, the amazing couch and marble table. The interior is amaaaazing!

We gingen ook niet met lege handen naar huis. We kregen van de Village een fantastische goodiebag, en dat mag je heel letterlijk nemen want het zakje zat vol met lekkernijen. Ik heb inmiddels al een heerlijke pasta gemaakt met dit setje en het was echt heerlijk!

We didn’t leave empty handed: we got a great goodiebag and you can take that quite literally. The bag was filled with delicious products! I already made pasta with this set and it was utterly fantastic.

P1150753

Kortom: het was een fantastische dag met overheerlijk eten en een geweldige sfeer. Dus een dikke merci aan Giuliano, Gianni en de rest van het personeel van G&G voor de warme ontvangst en het uitmuntende eten. Ik kom zéker en vast nog eens terug (en dan eet ik een pan van die pasta op, yummie). Ook bedankt aan de lieve mensen van Maasmechelen Village zelf. Jullie zien mij dus ook nog vaker terug! Vroeger ging ik niet vaak naar de Village maar nu het zo veranderd is, ga ik er regelmatig naar toe. En uiteraard nog drie dikke kussen aan Céline!

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

  1. Beauty Treasures says: Reply

    Ik ga regelmatig bij G&G eten, maar in Genk. Hmm mijn favoriet is de Pasta G&G. Ik heb nog een kadobon van bij hun, ik denk dat ik vanavond ga bellen voor een tafeltje te reserven volgende week haha.

    1. DianaAPBL says: Reply

      Doen, Steffi! Ugh, ik krijg al honger als ik aan hun G&G pasta denk…

  2. chitchatontherocks says: Reply

    OH. MY. GOD. Jaloers!

  3. Liesbeth_Vo says: Reply

    OMG must go there! Ziet er zoooo lekker uit!

  4. Amaai, dat was duidelijk de moeite! Het eten ziet er echt allemaal overheerlijk uit.

  5. mostlysunnybunny says: Reply

    I ate there once! The food is GREAT, and seriously I should have put what I couldn't finish in a doggie bag! The portions are HUGE and the price is very reasonable! Would definitely love to go back! You were so lucky to have met the chef!

    1. DianaAPBL says: Reply

      I used to work there when there was still another restaurant. He was also the chef there so I kinda knew him! Next time you're here, we'll get a huge pan of pasta and a giant pizza!

  6. beautiesatwork says: Reply

    eat all the food 😀

    1. DianaAPBL says: Reply

      I DID!

Leave a Reply