L’Oréal Paris Professionel Oilixer

Een jaar geleden had ik nog nooit van L’Oréal Professionnel gehoord, laat staan van haarolie. Maar nu heb ik mijn holy grail product gevonden: de Elixer Ultime van Kérastase.
Maar toen ik een hele tijd geleden (sorry voor de hele late review!) dit flesje binnenkreeg, was ik razend benieuwd. L’Oréal Professionnel kwam ook uit met een haarolie, de Oilixer! Als deze even goed werkt als die van Kérastase, dan heb ik een goedkoper alternatief gevonden, aangezien deze maar liefs €14 goedkoper is.

De verpakking is alvast superschattig. Het klein flesje, de vrolijke opschrift, de gouden kleur; hij voldoet aan al mijn esthetische eisen.

In het flesje zit 50 ml, wat bitter weinig lijkt, maar aangezien je héél zuinig moet omspringen met haarolie kom je wel enkele maanden toe met deze hoeveelheid.
Nu, deze olie belooft je haren te voeden en te beschermen door middel van natuurlijke ingrediënten, en zonder parabenen of siliconen. Je kan hem aanbrengen vóór je je haren wast en deze vervolgens uitspoelen bij de shampoo. Je kan hem ook na het wassen in je haren doen (mijn lievelingsmethode) om vervolgens te brushen of gewoon te drogen voor bescherming. En tot slot kan je hem in je haren doen voor het slapengaan en ‘s morgens uitspoelen. Dat geeft een erg intensieve voeding aan je lokken.

De olie zit in een flesje met een pompje. Die doseert elke keer juist genoeg. Heb je lang haar, dan pomp je gewoon een keertje bij.
Wat me eerst opvalt is de geur. Hij ruikt namelijk héérlijk! Het is een zoete, fruitige geur. Persoonlijk vind ik het lekkerder ruiken dan die van Kérastase.

Over de conclusie kan ik kort zijn: deze haarolie is erg fijn, en is volgens mij een goede vervanger voor de Kérastase Elixer Ultime! Ikzelf blijf toch bij mijn holy grail, maar deze mag zeker niet onderdoen.
Wat wel een klein nadeel is, is dat je in het begin zelf moet uitpluizen wat de juiste hoeveelheid is voor jouw haren. In het begin deed ik twee pompjes, maar dat maakte mijn haren véél te vettig. Nu hou ik het bij één bescheiden pompje, en dat werkt perfect voor mij.

Pluspunten?
+ mooie verpakking
+ natuurlijke, goede ingrediënten
+ ruikt heerlijk
+ voedt je haar erg goed

Minpunten?
– je mag zeker niet teveel gebruiken, anders worden je haren erg vettig

Conclusie? Als jij een goede haarolie zoekt, koop dan deze. Hij is erg fijn en je doet er lang mee, ondanks de 50 ml. Toch blijft mijn favoriet de Elixer Ultime van Kérastase, maar deze haarolie is een goedkoper alternatief.

De Oilixer is te koop voor €20,10 per 50 ml bij de professionele L’Oréal kapper.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 Comment

 1. valleydollbeautyblog says: Reply

  Klinkt echt heerlijk ! Die ga ik zeker eens uitproberen !

 2. Frauke says: Reply

  Ik vind hem super fijn !^^

 3. Hij is idd erg fijn! Al moet ik ook wel opletten dat ik niet te veel gebruik..

 4. lijkt me erg fijn! volgens mij is het hier niet verkrijgbaar..

 5. Lijkt me echt een ideaal product!

 6. Ik kende dit nog niet, klinkt wel heel goed. Zelf heb ik heel dun haar. Dit is dus niks voor mij, dan heb ik een grote vette kop met haar.
  Liefs, xxxx

 7. Samira says: Reply

  Lijkt me wel wat! Mijn droge haren kunnen zoiets wel gebruiken! De Kérastase heb ik ook, maar een goedkoper alternatief is altijd welkom 😉

 8. Yep, deze is fantastisch! Ben vandaag met Mythic begonnen, weer iets anders en ik ben benieuwd!

Leave a Reply