L’Oréal Paris Préference – Wild Ombrés review

Eindelijk ben ik toegekomen aan de langverwachte review van de Wild Ombrés verfkit van L’Oréal. Ik had hem al een hele tijd in mijn bezit én al gebruikt, maar ik was nog niet toegekomen aan het schrijven van een review. Mijn oprechte excuses!

Maar goed. Een paar maanden geleden kreeg ik dus zo’n kit binnen. Ik was erg blij met de resultaten, en besloot om het nog eens bij te werken. Bij het Kruidvat kocht ik opnieuw een doosje, en ging ik weer aan de slag. Ik ben net klaar met het opnieuw verven van mijn haar met deze kit, dus mijn mening hierover zit nog vers in het geheugen.

Deze Wild Ombrés kit van L’Oréal is verkrijgbaar in drie tinten. Voor meer info kan je terecht bij dit artikel.

In zo’n kit zitten de volgende spullen: een handleiding, een soort van Kinder Surprise-ei met handschoentjes, ontkleuringspoeder, oplichtingscrème, ontwikkelingscreme in een tube, shampoo en een borsteltje. Oef, een halve kapsalon in een doosje!

Het gebruik is heel simpel: doe het poeder en de creme in het flesje, dop erop en goed schudden. En je bent klaar om te ombreren. Of zoiets :’)

Wat deze kit zo uniek maakt, is het borsteltje dat erbij zit. Je brengt namelijk de verf daar op aan, in plaats van rechtstreeks op je haar. Daarna kam je gewoon je haren, lok per lok, en je bent zowat klaar.

Volgens de verpakking moet je gewoon ter hoogte van je oren beginnen. Op die plek zet je je borstel, en dan kam je gewoon naar beneden. Nu, persoonlijk had ik schrik voor een raar effect, dus heb ik het volgende gedaan.

Ik nam me voor om het product 45 minuten (de maximale inwerkingstijd) te laten inwerken, omdat ik zwart haar heb dat heel moeilijk kleurt. Ik verfde eerst mijn puntjes, omdat ik dat gedeelte het lichtste wou hebben. Dat liet ik tien minuutjes inwerken, en dan bracht ik de verf zo’n vijf centimeter hoger aan. Dan nog eens tien minuten wachten, weer een stuk bijverven enzovoort.

En elke keer bracht ik de verf opnieuw over het al geverfde gedeelte aan, als je begrijpt wat ik bedoel. Zo bouwde ik de intensiteit op, voor een echt ombre effect.

Het gebruik is erg gemakkelijk. Zelfs iemand met twee linkerhanden zoals ik kan het! Je kamt als het ware gewoon je lokken. Waar ik wel goed zou opletten, is dat je de onderkant ook goed verft. De eerste keer heeft mijn zusje me geholpen, en we hadden ons teveel geconcentreerd op de bovenste lagen waardoor ik onderaan eigenlijk nog veel ongekleurd haar had.

Vandaag had helemaal in mijn eentje mijn haren opnieuw geverfd – applausje voor mezelf! En het ging dus erg snel en gemakkelijk. Als je de verf in laagjes aanbrengt (zoals ik hierboven beschreef) ga je echt een subtiele overgang krijgen. Gelukkig viel het niet zo erg op, maar omdat ik mijn haren heb laten opknippen zag je het plots wel.

Hieronder heb ik een foto van enkele weken geleden. Links vóór de Wild Ombrés behandeling (een crappy verfbeurt van bij de kapper dat gewoon begon te vervagen), rechts erna. Nu, dit is met flits getrokken waardoor het oranje lijkt, maar in real life is het veel subtieler en mooier. Dit is gewoon om aan te tonen dat het wel degelijk goed werkt! De puntjes zijn het lichtst, en de overgang is heel natuurlijk.

Tot slot moet je je haren nog even wassen met de shampoo die bij de kit zit. Die ruikt heel lekker en werkt enorm verzorgend, en dat is wel nodig want je bleekt je haren in principe. Toch had ik geen ‘kapot’ haar, zelfs na twee keer verven. Het feit dat ik gezegend ben met ijzersterk haar speelt ook natuurlijk mee!

Tussen mijn twee verfbeurten in zat er toch een dikke maand of twee, en in die tijd is de kleur niet vervaagd. Wat ik wel kan begrijpen, aangezien je je haren bleekt en niet echt verft.

Conclusie? Een superrrrproduct! Je hoeft echt niet naar de kapper te hollen als je een ombre look wilt hebben. Om eerlijk te zijn – ik ken iemand die haar haren heeft laten verven bij de kapper, en je zag echt een duidelijke lijn tussen geverfd en niet-geverfd haar. Huiver huiver.

Ik werk zelf het liefst in stappen en laagjes verf, om een subtielere overgang te krijgen. En voor degenen die zich zorgen maken dat het ofwel té licht gaat zijn, ofwel niet té licht genoeg: je kan het product tussen de 25 en 45 minuten laten inwerken. Na 25 minuten veeg je de verf af en kijk je of het licht genoeg is. Nee? Dan opnieuw aanbrengen en wachten. Er kan echt weinig fout gaan, zeker als je de kleur geregeld checkt.

En zoals beloofd: more pics!

Hier zie je heel goed dat de puntjes erg licht zijn in vergelijking met de rest. Hoera, ombre!

Ikzelf verf mijn haren eerst, was het, droog het en kijk dan welke plekken ik nog moet bijwerken. Dit vooral omdat ik heel donker haar heb, en als het nat is lijkt het allemaal zwart. Dus zo kun je het ook doen! Je krijgt meer dan genoeg product om je haar mee te kleuren, dus als je wat plekken hebt overgeslagen kan je nog altijd bijwerken.

De L’Oréal Wild Ombrés kit kost zo’n €10,39 en is te koop bij de drogisterij.

Heb je nog vragen? Stel ze in de comments, en ik help je graag verder!

Veel liefs,

Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

33 Comment

 1. Liesbeth says: Reply

  Hoe lang blijft het in je haar ? En is het dan je natuurlijke kleur weer ?

  1. DianaAPBL says: Reply

   Het blijft permanent in je haar. Het vervaagt wel na een tijd, maar het gaat niet weg. 🙂

 2. jamie says: Reply

  Dit doe je toch met handoekdroog haar?

 3. shaymaa says: Reply

  hoeveel kost het?

  1. DianaAPBL says: Reply

   €10.39, staat onderaan het artikel 🙂

Leave a Reply