L’Oréal Paris Nude Magique Eau de Teint

L’Oréal Paris heeft een nieuw, innovatief product toegevoegd aan haar gamma: de Nude Magique Eau de Teint. Dit is een foundation met een unieke formule die nog lichter is dan water!

Ik kreeg twee kleurtjes toegestuurd om uit te proberen, en vandaag kunnen jullie mijn review lezen.

Deze nieuwe Nude Magique Eau de Teint heeft een unieke formule dat nog luchtiger en lichter is dan water. Het zorgt voor een perfecte dekking en een fluweelzachte finish door de vluchtige oliën die in het product verwerkt zitten.

De foundation (ik zal het zo maar even noemen voor het gemak, maar eigenlijk is het een eau de teint) zit in een mooi flesje gemaakt van mat glas. Dat doet me erg denken aan mijn favoriete foundation, de Double Wear van Estée Lauder. Geen verkeerde associatie!

De opdruk en het dopje is paars – dat is in lijn met de andere Nude Magique producten van L’Oréal Paris.

De twee kleuren die ik hier heb, zijn 110 Warm Ivory/Ivoire Doré en 150 Nude Beige/Beige Nude. Er zijn 8 kleuren in totaal dus ik denk dat je wel een goede kans hebt om de juiste match te vinden.

Op de achterkant van het flesje staat er nog eens hoe je het product het beste kunt gebruiken. Je moet de Eau de Teint dus goed schudden voor gebruik en daarna een klein druppeltje op je vinger aanbrengen.

Omdat de textuur zo licht als water is, kan je het product het beste met je vingers aanbrengen. Dat klopt wel want volgens mij absorbeert een kwast of een sponsje teveel van de foundation.

Wel een nadeel: er zit geen pompje in het flesje. Je moet het product er uit gieten, maar omdat de foundation ZO dun en licht is, is de kans groot dat je er veel te veel uit giet. Goed opletten bij het ‘uitgieten’ is dus de boodschap.

Op de foto’s zien jullie links 150 Nude Beige en rechts 110 Warm Ivory.

Je kan heel goed op de foto linksboven zien dat de textuur erg waterig is. Het product loopt snel uit, maar het is wel makkelijk uitsmeerbaar.

De textuur is echt gek! Het voelt aan als water, maar het is tegelijkertijd suuuuperzacht. Een vreemde sensatie, maar erg aangenaam op de huid.

De finish van deze foundation is mat. Dat is prima voor mijn vette huid, maar iemand met een droge huid kan dit product dus beter vermijden (of een goede moisturiser/primer gebruiken).

Deze foundation voelt echt fantastisch aan op de huid. Het is vederlicht maar geeft een hele goede dekking! Mijn roodheid is gewoon wég – awesome. Bovendien voelt mijn huid superzacht aan, precies fluweel.

Tot nu toe ben ik erg positief geweest over deze foundation, maar ik moet toch een minpunt aanhalen: de houdbaarheid. Bij mij is de foundation namelijk na enkele uren al volledig verdwenen. Mijn huid glimt terug en al het product is weg. Ik heb zo het gevoel dat de lichte textuur niet zo goed ‘hecht’ aan mijn huid, en dat het daarom zo snel van mijn huid verdwijnt? Geen idee, maar dat is dus een grote teleurstelling.

Het kàn natuurlijk ook zijn dat ik de zware dekking en geweldige staying power van de Double Wear gewend ben en dat het lijkt alsof deze Eau de Teint snel van mijn huid afglijdt. In ieder geval, ik moet het product na enkele uurtjes al opnieuw aanbrengen.

Ik ben teleurgesteld in de staying power van dit product. Erg jammer, want het is een geweldig product voor de rest! De formule is fantastisch en het maakt je huid ZO zacht. Het dekt ook heel goed, wat verrassend is want dat verwacht je absoluut niet van zo’n lichte foundation. Maar helaas blijft het product niet lang zitten op mijn huid, waardoor het geen topfavoriet is.

Conclusie: een geweldige foundation voor mensen die een lichte foundation mét goede dekking zoeken. Als je een erg vette huid hebt, kan deze een goede optie zijn vanwege het matterend effect.

Wat ik aanraad, is om het product gewoon zelf eens te testen. Wie weet kan het jouw holy grail wel zijn! Het zou in ieder geval voor mij zo zijn, als het product gewoon maar wat langer op mijn huid bleef zitten. Maar bon, het kan ook aan mijn huid liggen hé.
Probeer de Eau de Teint in ieder geval uit de volgende keer dat je in een drogisterij bent, want de formule moet je toch zeker geprobeerd en gevoeld hebben!

L’Oréal Paris Nude Magique Eau de Teint – €13,99 (nu verkrijgbaar)

Veel liefs,
Diana

 

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

7 Comment

 1. Eau de teint, wat een mooie naam, goed gekozen! Jammer dat ie zo snel verdwijnt!

 2. Redhotjillypeppers says: Reply

  Klinkt erg goed, ik ben benieuwd !

 3. robin says: Reply

  oehh deze wil ik eens proberen 😀

 4. beautytalkblog says: Reply

  Ziet er goed uit.. ik ben wel benieuwd!
  Eefje

 5. Esmeralda L says: Reply

  Oh zonde van de houdbaarheid. Maar wat een mooie verpakking

 6. beautiesatwork says: Reply

  to try or not to try..

  1. DianaAPBL says: Reply

   Try! Zalige textuur, en misschien blijft het wel goed bij jou zitten hé 🙂

Leave a Reply