Kiehl’s Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd door Kiehl’s om de presentatie voor hun nieuwste product bij te wonen. Het ging om de Nightly Refining Micro-Peel Concentrate, een milde peeling die geschikt is voor iedere dag. Ik nam de proef op de som en na een dikke maand testen, is het tijd voor mijn review. Lees snel verder om meer te ontdekken!

Kiehl's Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

Een belangrijke stap in het verkrijgen van een stralende huid is ongetwijfeld exfoliëren. Daarmee verwijder je dode huidcellen die je huid dof maken. Scrubben is een goede manier, maar wat als je een product had dat je huid constant op een milde manier exfolieert waardoor je altijd een stralende huid had? Wel, ontmoet dan de Nightly Refining Micro-Peel Concentrate van Kiehl’s.

Kiehl's Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

De Nightly Refining Micro-Peel Concentrate van Kiehl’s belooft om de huid stralender, zachter en egaler te maken terwijl je slaapt, en dit dankzij het superingrediënt quinoa. Meer bepaald het extract van de schil van de quinoa korrels. Deze worden op een duurzame manier verkregen, gefilterd en gedistilleerd waardoor enkel het pure extract overblijft.

Normaal wordt de schil niet gebruikt, maar de geniale breinen van Kiehl’s zagen dat ze waardevol konden zijn in de huidverzorging. Dit extract verbetert de celvernieuwing waardoor de huid er jonger en stralender uitziet.

Kiehl's Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

Het gebruik is simpel: je brengt iedere avond een paar druppels van dit goedje aan op je gezicht na de reiniging. Daarna kan je de rest van je huidroutine volgen. Sterker nog: de Nightly Refining Micro-Peel Concentrate versterkt de werking van je andere producten omdat je huid zó gereinigd is.

Daarna volgt de beauty sleep. Terwijl je slaapt, werkt het product in op de celvernieuwing. ‘s Morgens ziet je huid er stralender uit en voelt het zachter aan. Na één week voelt je huid egaler aan. Na een maand zijn de fijne lijntjes in het gezicht minder zichtbaar en is de algemene kwaliteit van de huid verbeterd.

Kiehl's Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

Zoals ik al eerder vermeldde, gebruik ik dit product al iets meer dan een maand. Het product zelf heeft geen geur en trekt razendsnel in. Het plakt niet en voelt absoluut niet vettig aan. So far, so good!

Nu moet ik toegeven dat ik in het begin wat moeite had met dit product: ik kreeg namelijk opeens veel last van puistjes. Nu is dit eigenlijk normaal voor mij, want mijn huid reageert meestal zo als ik een nieuw product gebruik. Maar na een tweetal weken verbeterde mijn huid opeens razendsnel: de puistjes verdwenen en mijn huid werd superglad. De roodheid verminderde (wellicht dankzij de aloë vera), mijn huid voelde enorm zacht aan en ik had precies minder foundation nodig. Hoera!

Kiehl's Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

Wel een waarschuwing: als je dit product iedere avond gebruikt, dan dien je wel een goede UV bescherming te gebruiken overdag. De diepe exfoliatie van de huid kan er voor zorgen dat je wat gevoeliger bent voor de zon. Een SPF van minstens 30 is dan geen overbodige luxe.

Mijn partner in crime van deze peel is trouwens de Ultra Facial Moisturizer. Review van deze favoriet volgt binnenkort!

Kiehl's Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

Voor een flesje Nightly Refining Micro-Peel Concentrate van 30 ml betaal je €53 . Ik vind dit eigenlijk een hele mooie prijs, zeker als je je bedenkt dat je voor een peeling bij de dermatoloog honderden euro’s kwijt bent. En laten we niet vergeten dat je daar vaak ook last hebt van een geïrriteerde huid. Nee, geef mij dan maar deze peeling van Kiehl’s!

Kiehl’s Nightly Refining Micro-Peel Concentrate – €53 / 30 ml
Verkrijgbaar in de Kiehl’s filialen en online.

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 Comment

  1. glamandboyisch says: Reply

    Moh, die ziet er super effectief uit! Ik smeer elke avond trouw mijn exfoliant, misschien dat het wel leuk is deze eens te proberen.

  2. Klinkt niet verkeerd. Ambetant wel van die breakouts opeens, maar gelukkig was dat maar tijdelijk.

Leave a Reply