Favoriet: Jane Iredale Lip Fixation – Passion

Een tijd geleden kreeg ik de kans om enkele Jane Iredale make upjes uit te testen. Ik was erg enthousiast, want het is een bekend en gewild merk in de beautywereld. Vandaag review ik mijn favoriet product: de Lip Fixation in de kleur Passion.

Voor degenen die Jane Iredale niet kennen, een korte samenvatting:

Jane Iredale begon haar carrière als casting director waarbij ze voor reclamespots en daarna in de film-en televisiewereld samenwerkte met onder andere fantastische actrices zoals Susan Sarandon, Glenn Close en Sarah Jessica Parker. Daarna werkte ze samen met artsen om als eerste in de cosmetica industrie op de proppen kwam met een make up lijn, volledig gebaseerd op mineralen. Door de unieke samenstelling van de producten zijn ze goed voor de huid, en worden ze zelfs aangeraden door dermatologen en plastische chirurgen. De make up is op basis van 100% mineralen, bevat SPF 20 en zijn vrij van vulmiddellen, kleurstoffen FD&C en bewaarmiddelen. Echt heel goed voor je, dus!

Nu, ik testte de Lip Fixation uit. Dit is een lipgloss die – zoals de naam al verklapt – zich fixeert op de lippen zodat de kleur de hele dag perfect blijft zitten. Het bevat twee kanten – de kleur zelf, en een doorzichtige gloss.

Passion, de kleur die ik heb, is een prachtig, puur rood. Zoals de prinsessen in de Disney films dragen, om het zo te zeggen!

Aan de ene kant zit dus de kleur zelf. Deze is in de vorm van een gloss en die breng je aan met een sponsapplicator.

Wat me meteen opviel, is de luchtigheid van de lipgloss. Het is echt een waterige substantie dat echt koel aanvoelt bij het aanbrengen. Heel gek! In deze gloss zit een hydraterende avocado-olie en organisch vanillepoeder, en dat proef je ook.

Aan de andere kant zit de doorzichtige gloss die de kleur fixeert en op haar plaats houdt.

Hier zie je duidelijk wat ik bedoel met ‘een waterige substantie’. De gloss is héél dun en loopt snel uit. Daarom raad ik aan om de applicator goed af te vegen vooraleer je aan de slag gaat, om te voorkomen dat je teveel product pakt en dat dit uitloopt.

Maar desondanks de dunne structuur, brengt de gloss heel gemakkelijk en precies aan. En de pigmentatie is gewoonweg fan-tas-tisch. In één laagje heb je het perfecte rood op je lippen!

Bovendien trekt de kleur snel in maar droogt het je lippen absoluut niet uit. Het is echt verzorgend, en dat voel je, ook al laat het geen vettig laagje achter. Het is zeker een heel bijzondere formule – verkoelend, waterig en droogt snel op,  maar het is toch dekkend, verzorgend en intens qua pigmentatie. Ik ben er dol op!

In principe kan je de kleur zo laten, omdat het je lippen niet uitdroogt of velletjes veroorzaakt. Maar als je een glossy finish wilt, breng je de doorzichtige gloss aan.

De houdbaarheid van deze lipgloss heeft me echt wel omver geblazen. Geen enkel ander product dat ik heb getest heeft het zo lang uitgehouden op mijn lippen! Van bij het aanbrengen tot ‘s avonds laat blijft het perfect zitten. De bovenste laag gloss verdwijnt wel snel, maar de kleur blijft even intens. Ongelofelijk!

Daarmee zit natuurlijk een nadeel aan verbonden, en dat is dat je de kleur niet zo gemakkelijk kunt verwijderen. Je hebt een goede make up remover nodig, want het trekt echt in je lippen.

Dit product is dus echt iets voor mij. ‘s Morgens aanbrengen en je hoeft de rest van de dag niet meer in de spiegel te kijken, want dit schatje blijft gewoon perfect zitten. Ja, de Lip Fixation mag bij mij op de all time favorite lijst!

Jane Iredale Lip Fixation – €30,50 (verkrijgbaar o.a. bij Parfuma)

Veel liefs,
Diana

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 Comment

 1. petra says: Reply

  Oehlala, so pretty!!

 2. Eline says: Reply

  Echt supermooie kleur!

 3. Ziet er erg mooi uit ! Das idd wel het nadeel aan zo'n lipstain dat het er niet zo easy afgaat he.

 4. mostlysunnybunny says: Reply

  Oh wow, I love how glossy the finish is! Passion looks GREAT on you!

 5. marijke04 says: Reply

  Ziet er mooi uit!

 6. Kelly says: Reply

  Wauuw, das een super mooi kleurtje! Klinkt echt wel goed, behalve de prijs 🙁 Maar voor kwaliteit betaal je natuurlijk wel! :))

 7. Waauw, indrukwekkend dat hij zo goed houdt!

 8. Mooie kleur!

 9. beautiesatwork says: Reply

  staat je heel goed 🙂

Leave a Reply