Inge // Pureology – Precious Oil Softening Condition

Haarconditioner, ik kan niet zonder! Elke keer ik mijn haar was en geen conditioner gebruik, beklaag ik het mij. De afgelopen twee maanden heb ik voor jullie een haarconditioner van Pureology getest. Eigenlijk gebruik ik al jaren lang dezelfde haarproducten, namelijk die van Nivea. Hou er dus rekening mee dat de haarconditioner van Nivea (meestal gebruik ik de Diamond Gloss variant) mijn vergelijkingsproduct is.

Pureology brengt producten uit voor gekleurd haar. De producten worden aangebracht aan de klant als zeer milde, natuurlijke producten die geen sulfaten of ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten. Dat klinkt goed!

De haarconditioner die ik heb getest, Pureology Precious Oil Softening Condition, is gemaakt op basis van olie.  De olieën die ik op de verpakking zie staan, zijn zonnebloempitolie en kokosnootolie. Dat laatste kan zeker kloppen, want ik ruik overduidelijk kokos in deze conditioner! Als je de verpakking opent, dan komt een warme geur je tegemoet. In het begin vond ik het een lekkere geur, maar na vele keren te gebruiken merk ik toch dat de geur me wat tegensteekt. Als je liever haarproducten met een wat frissere geur gebruikt, dan laat je deze best in de rekken staan.

De conditioner is aangenaam in gebruik. Hij glijdt en verspreidt zich goed over het haar. En achteraf zien mijn haren er heel gezond uit! Ze zijn zacht, goed doorkambaar en ruiken goed. Ook laten ze mijn haren niet zwaar achter en hebben ze misschien zelfs wat meer volume!

Spijtig genoeg heb ik toch ook een nadeel ondervonden… Ik merk dat mijn haar sneller vet wordt bij het gebruik van deze conditioner. Nu moet ik wel zeggen dat ik veel met mijn handen in mijn haar zit, dus ik heb sowieso zeer snel vettig haar. Toch maakt deze conditioner het nog wat erger. Normaal gezien was ik mijn haar om de twee dagen, maar na anderhalve dag begin ik me toch al te storen aan mijn vettige haar wanneer ik deze conditioner heb gebruikt.

Ben je iemand die snel vettig haar krijgt en de haren regelmatig wast? Dan raad ik deze conditioner niet aan. Ben je iemand die de haren maar om de 3,4,5, … dagen wast? Dan denk ik wel dat deze conditioner de moeite waard is om te proberen, tenminste als je van warme geuren houdt. De conditioner doet echt wat hij moet doen! En vergeet de pluspunten niet! Geen dierlijke ingrediënten en sulfaten + de verpakking bestaat voor 50% uit gerecycleerde materialen.

Ten laatste wil ik nog een kleine opmerking maken. Over het kleurbehoud van je haren heb ik niets gezegd, omdat ik alleen de haarconditioner van Pureology in mijn bezit heb. Ik kan hierover dus niets accuraat zeggen.

Pureology is alleen te koop in bepaalde haarsalons. De exacte prijs van de haarconditioner heb ik niet gevonden, maar conditioners van Pureology kosten ongeveer 20 à 25 euro.

Liefs,
Inge

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 Comment

  1. Goed artikel!

    1. Inge says: Reply

      Dankjewel! 🙂

  2. Interessant!

Leave a Reply