Inge // Lush Happy Happy Joy Joy en Turkish Delight

In december ging ik naar de Keyserleike heropening van Lush Antwerpen. Zoals jullie konden lezen, heb ik daar een goodiebag gekregen. Ondertussen heb ik de producten uitgebreid kunnen testen! Hieronder kunnen jullie lezen wat ik ervan vind.

Er zaten vier producten in de goodiebag, waarvan ik er in dit artikel twee ga bespreken. In het vorige artikel had ik het al over de bath ballistic Fizzbanger en de Feeling Younger Tint. Vandaag ga ik het hebben over Happy Happy Joy Joy en Turkish Delight.

Happy Happy Joy Joy is een haarconditioner. Dit is wat Lush erover zegt:

Happy Happy Joy Joy is een veganistische conditioner die wonderen doet voor mensen met droog, gekleurd of gebleekt haar. De conditioner is vrij licht maar heeft toch een goede, vochtinbrengende werking. De basis van Happy Happy Joy Joy bestaat uit rozen- en sinaasappelappelbloesemwater en amandelmelk, die je haar voeden en versterken. Jojoba-olie voedt en geeft extra glans. Ook zitten in deze conditioner diverse citrusoliën, van grapefruit en citroen. Ook zij geven je haar een mooie glans!
Happy Happy Joy Joy heeft een fantastische geur, we kunnen hier echt wel spreken van een ‘haarparfum’!

Toen ik deze conditioner voor het eerste gebruikte, schrok ik! Ik had er al veel goed over gehoord en iedereen blijkt een grote fan te zijn van de geur. Ik daarentegen moest eens goed kuchen… Ik vond de geur maar niks?!

Met dubbele gevoelens deed ik de conditioner in mijn haar, maar ook dat gaf me geen goed gevoel. Voor mij voelt deze conditioner echt stroef op mijn haar. Geen pretje om aan te brengen, dacht ik bij mezelf. Geef mij dan maar een goed schuimende conditioner! En schuimen doet deze conditioner in geen geval.

De eerste indruk doet alles, maar gelukkig toch niet helemaal. Enkele uren nadat ik uit de douche was gestapt, begon ik de geur in mijn haar meer en meer te appreciëren. Ik bleef er maar aan snuffelen! Beetje bij beetje begon ik toe te geven dat er misschien toch ook iets goed is aan deze conditioner.

Niet alleen rook mijn haar uiteindelijk best wel goed (vraag me niet om de geur te definiëren, want ik kan de geur echt niet plaatsen?), ook is mijn haar heel goed doorkambaar achteraf en voelt het zacht aan. Alles wat een conditioner moet doen.

Mijn conclusie? De conditioner doet wat hij moet doen, maar in de douche zelf vind ik hem niet aangenaam in gebruik. Mijn sample is nog niet helemaal op, omdat ik zeker niet elke keer naar deze conditioner grijp als ik in de douche sta. Het is maar wat jij het belangrijkste vindt.

Hecht je veel belang aan een lekkere geur in je haar eenmaal het gedroogd is en heb je het er voorover dat hij niet zo aangenaam in gebruik is, dan moet je deze zeker een kans geven! Ben je daarentegen echt het type dat geniet van een douche, dan weet ik niet of je deze conditioner veel gaat gebruiken. Natuurlijk is dit mijn persoonlijke mening en kan het best zijn dat andere mensen niets mis vinden aan deze conditioner.

Naast Happy Happy Joy Joy zat er ook een sample Turkish Delight in de goodiebag.

Dit is wat Lush erover zegt:

Deze douchecrème is gemaakt met rozenblaadjes. Heel veel rozenblaadjes. Hij bevat rozenwater, rozenolie en roos absoluut. Maar ook nog jasmijn absoluut, neroli olie, cocosolie, amandelolie en cacaoboter voor een fantastisch zachte en verzorgde huid. Masseer het in op je huid, laat het even intrekken (het liefst 10 minuten!) en spoel het dan af. Je huid voelt hemels aan! Tip: Deze kun je ook heel goed gebruiken om mee te scheren!

Naar dit product was ik héél benieuwd! Ik hou van rozengeur en aangezien ik best wel een droge huid heb, was ik benieuwd of deze douchecrème mijn huid kon bekoren.

De eerste keer dat ik Turkish Delight gebruikte, deed ik dat in de plaats van mijn normale douchegel. Dat was precies toch geen goed idee. Ik heb niet de indruk dat dit product bedoeld is om je te wassen? Hoewel ik op internet het tegenovergestelde lees. Daarna heb ik het dan maar eens gebruikt nà mijn douchegel. Dat voelde alvast veel beter aan!

De douchecrème heeft niet helemaal de substantie die ik verwachtte. Bij een crème denk ik aan een homogene substantie, maar deze crème is toch vrij ‘grof’ als ik het zo mag zeggen. Maar niet getreurd, de crème voelt heerlijk aan! Eenmaal de crème in contact komt met je huid smelt hij helemaal weg, gaat het ‘groffe’ gevoel weg en glijdt hij over je lichaam! Hij laat een prettig, voedend laagje achter op je huid.

En dan de geur! Overheerlijk! Het ruikt echt naar roosjes, zoals Lush belooft. Geen zoete roosjesgeur, maar écht pure roosjes. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Gewoon heerlijk!

Spijtig genoeg bleek mijn huid toch niet genoeg te hebben aan deze douchecrème. Eenmaal afgedroogd voelt het toch niet zo zacht aan als ik dacht in de douche. Het begon zelfs wat te trekken… Achteraf gebruik ik dus toch nog graag een bodylotion.

Zoals jullie horen, heb ik dus wat dubbele gevoelens bij deze producten. De haarconditioner zou ik zelf niet kopen. Ook al geeft het een heerlijke geur aan je haar, ik heb toch graag een conditioner die aangenaam is in gebruik. Over de douchecrème twijfel ik. Ik vind de geur echt goddelijk, maar wat is eigenlijk de meerwaarde van dit product? Ik gebruik het niet om me te wassen en achteraf gebruik ik nog bodylotion. Misschien is het wel iets voor mensen met een minder droge huid?

Happy Happy Joy Joy 34,95 euro / 250 gram
Turkish Delight 31,50 euro / 200 gram

Hebben jullie deze producten al eens gebruikt en wat vinden jullie ervan?
Liefs, Inge

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

7 Comment

 1. Turkish delight klinkt heerlijk !

 2. Ik vind Happy Happy Joy Joy net héérlijk ruiken 🙂 En omg, Turkish Delight is ook al zo fijn! Ik combineer hem graag met de Ro's Argan Body Conditioner! Zalige combinatie! 🙂

  1. Inge says: Reply

   Maar hebben Turkish Delight en Ro's Argan Body Conditioner niet hetzelfde doel/ dezelfde functie?
   Hoe combineer je hen dan? 🙂
   En gebruik jij het echt om je te wassen?

 3. Turkish Delight heb ik en vind ik geweldig!

  1. Inge says: Reply

   En gebruik jij het echt om je te wassen?
   Of na het wassen als verzorging voor je huid?

 4. beautiesatwork says: Reply

  ik heb ze nog niet geprobeerd 🙂

 5. Zoë says: Reply

  Ik vind Happy Happy Joy Joy ook niet ZO geweldig van geur. Het doet me soms een beetje denken aan wc verfrisser! Maar in het haar is hij inderdaad wel lekker 🙂

Leave a Reply