Inge // Bourjois Khôl & Contour XL – Noir Sparkling XL

Zwarte oogpotloden kan je altijd wel gebruiken, toch? Ik alvast wel! Ik heb niet één specifiek oogpotlood/merk waar ik bij zweer, dus ik test er met plezier meerdere uit. Vandaag zal ik het hebben over de Khôl & Contour XL Eye Pencil van Bourjois in de kleur Noir Sparkling XL.

De verpakking vind ik mooi en vooral handig, aangezien die volledig gehuld is in de kleur van het oogpotlood. Zoals je ziet, is het dus niet een gewoon zwart potlood maar eentje met zilveren glitters – ook wel te merken aan de naam van de kleur.

Bourjois belooft dat het tot 16 uur goed blijft zitten en spreekt daarbij over comfort and hold. Ook zou het een intense kleur moeten afgeven na slechts 1 veeg over je ooglid. Dat het een XL oogpotlood is, had ik eerst zelfs nog niet opgemerkt, maar er zou 45% extra inzitten dan in de gewone Bourjois Khôl & Contour pencil. Die laatste heb ik overigens nog nooit gebruikt.

Spijtig genoeg maakt Bourjois zijn belofte niet waar. Op de foto zie je dat ik één streep heb getrokken op mijn hand en echt intens vind ik de kleurafgifte niet.

Maar dat neemt niet weg dat ik wel tevreden ben over dit oogpotlood! Voor mij hoeft een oogpotlood niet in één keer een intense kleur af te geven, want zo’n expert ben ik niet in het aanbrengen van oogpotlood. Daarnaast zijn de andere gemaakte beloftes wel vervuld!

Het potlood is heel comfortabel in gebruik, waarmee ik wil zeggen dat het een zeer zacht potlood is. Dan is er natuurlijk de kans dat het gemakkelijk uitloopt, dus een zacht potlood is niet meteen het beste potlood. Gelukkig kan dit potlood best wel tegen een stootje. Na een zeer zwoele zomerdag – op het heetste van de dag was het toch wel zo’n 30° – zit alles nog perfect op zijn plaats. (En dan moet je weten dat ik serieus wat afzweet op zo’n warme dagen! Ook in mijn gezicht…) Ik denk dat deze wel een avondje feesten zou overleven.

Zo, tijd om het potlood in actie te zien! Hier zijn enkele foto’s van mijn oog waarbij ik zowel het potlood als mascara heb aangebracht. Af en toe zie je trouwens een glitter verschijnen, maar echt veel effect geven de glitters niet.

Je hoort het, hé! Ik ben tevreden.

Gemakkelijk om aan te brengen en blijft mooi zitten. Niet de pikzwarte kleur die je zou verwachten als men spreekt van een ‘intense’ kleurafgave, maar ik klaag niet. Alleen een punt die snel afbreekt… Het is dus wel een XL oogpotlood, maar op die manier zal het toch snel op zijn.

Liefs, Inge

Share the love!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 Comment

  1. Mme_Sophistique says: Reply

    ziet er heel mooi uit, lekker natuurlijk

  2. Een zwart oogpotlood is inderdaad ooooonmisbaar 🙂 Ik doe morgen ook een kleine ode aan het oogpotlood op mijn blog, hehe. Deze ziet er best goed uit.

  3. beautiesatwork says: Reply

    ik heb toch liever intens zwart 🙂

Leave a Reply